Λ. Αυγενάκης: «Δεν μένουμε απαθείς! Είμαστε στο πλευρό του ουκρανικού λαού»

-Το Υφυπουργείο Αθλητισμού συγκεντρώνει στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας βασικά είδη διατροφής και σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό θα παραδοθούν στοχευμένα στην Ουκρανία

 Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, προχωρούν στην συγκέντρωση βασικών ειδών διατροφής στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα (ΕΑΚ) της χώρας, με σκοπό αυτά να ταξινομηθούν, να πακετοποιηθούν και να διανεμηθούν στοχευμένα στον Ουκρανικό λαό που βασανίζεται από τη λαίλαπα της εισβολής της Ρωσίας εδώ και τρεις μήνες.

Οι αξιακοί κώδικες του Αθλητισμού και των παναθρώπινων αξιών του βρίσκουν την πλήρη εφαρμογή τους σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Αθλητισμός και εθελοντισμός συμπορεύονται σε μια πρωτοβουλία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, την οποία θα φέρει εις πέρας με την εμπειρία και τεχνογνωσία του ο ΕΕΣ.

Ειδικότερα, σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας θα συγκεντρωθούν, προκειμένου να αποσταλούν στην Ουκρανία, σε ανθρωπιστική αποστολή του ΕΕΣ, στην οποία θα συμμετάσχει κλιμάκιο του Υφυπουργείου Αθλητισμού, τα εξής:

ü   Γάλα εβαπορέ

ü   Σκόνη γάλακτος για παιδιά

ü   Κονσέρβες παντός τύπου

ü   Δημητριακά

ü   Παξιμάδια

ü   Αλεύρι

ü   Ζυμαρικά

ü   Όσπρια

Για το τεράστιο αυτό εγχείρημα που άμεσα ξεκινά σε όλα τα ΕΑΚ αναφέρθηκαν σε κοινή Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία του Ερυθρού Σταυρού, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, αφού τόνισε ότι χωρίς την τεχνογνωσία των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρου, η ιδέα αυτή δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Τρεις μήνες μετά από την έναρξη του φριχτού αυτού πολέμου, η ελληνική κοινωνία δεν μένει απαθής, η αθλητική κοινότητα ενεργοποιείται ξανά σε μια ακόμη στενή συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Ενεργοποιούμαστε και ξεκινάμε, από αύριο κιόλας, σε όλες τις κατά τόπους αθλητικές εγκαταστάσεις της Ελλάδας, στη συλλογή βασικών ειδών διατροφής, έτσι ώστε τις επόμενες δύο εβδομάδες, όλα τα αγαθά που θα συγκεντρωθούν, να παραδοθούν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, να ταξινομηθούν, να πακετοποιηθούν και οργανωμένα να παραδοθούν με τάξη στον ουκρανικό λαό.

Θέλω να ευχαριστήσω καταρχάς τον Πρόεδρο κ. Αυγερινό, τα μέλη και τα στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανά την Ελλάδα, αλλά και τις διοικήσεις των Αθλητικών μας Εγκαταστάσεων που ήδη έχουν ξεκινήσει τη συγκέντρωση.

Τις επόμενες ημέρες τα μέλη της αθλητικής οικογένειας ανά την Ελλάδα θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα: Δεν μένουμε απαθείς! Είμαστε στο πλευρό του ουκρανικού λαού, συμμεριζόμαστε, στηρίζουμε και συγκεντρώνουμε αγαθά που στοχευμένα μας ζητήθηκαν από τον ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό.

Ανάλογα με τις εξελίξεις που θα έχουμε στην εμπόλεμη ζώνη, στόχος μας είναι το αμέσως επόμενο διάστημα, περίπου περί τα τέλη Ιουνίου, να έχουμε οργανώσει την ανθρωπιστική αποστολή και να συνοδεύσουμε, με κλιμάκιο του Υφυπουργείου Αθλητισμού, τα είδη στην Ουκρανία, πάντα με τη βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Παράλληλα, συνεχίζεται ο διάλογος και με την ουκρανική Ολυμπιακή Επιτροπή για αποστολές Ουκρανών αθλητών προς την Ελλάδα.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού κινείται στον ίδιο αξιακό κώδικα με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με σεβασμό σε κανόνες, πειθαρχία και οργάνωση. Έχουμε υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας και εκπληρώνουμε την αποστολή μας: να επιτύχουμε την όσο το δυνατόν πληρέστερη προσφορά, υπηρετώντας τις αξίες του Ολυμπιακού ιδεώδους και του αθλητισμού γενικότερα.

Από μένα ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που δεν μένουν απαθείς, που ενεργοποιούνται που βγαίνουν μπροστά και στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στον Ουκρανικό λαό».

Ο Προέδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντώνιος Αυγερινός υπογράμμισε:

«Είναι μία ιδιαίτερη στιγμή χαράς και ικανοποίησης -και θα έλεγα και ευγνωμοσύνης- που ο Υφυπουργός εκφράζεται συνέχεια με τόσο κολακευτικά λόγια για εμάς και μας επισκέπτεστε συχνά στηρίζοντας τις δράσεις μας.

Θέλω να υπερτονίσω ότι από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του κ. Αυγενάκη, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμπορεύεται και συστρατεύεται μαζί του, καθώς ο ίδιος έχει θέσεις και πιστεύω που άπτονται του εθελοντισμού και του αθλητισμού.

Διπλός ο στόχος και σκοπός: η στήριξη του υγιούς αθλητικού πνεύματος και η ενδυνάμωση του εθελοντισμού στην χώρα μας που τόσο τη χρειαζόμαστε. Έχουμε ευρύ πεδίο μπροστά μας για να βελτιώσουμε τον εθελοντισμό.

Η σημερινή συνάντηση εκπέμπει μηνύματα ανθρωπισμού, εθελοντισμού, αλτρουισμού, κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Θα συγχρονίσουμε μία ωραία δράση με τον κ. Αυγενάκη. Σε συνεργασία με τα δικά μας, 80 τον αριθμό, περιφερειακά τμήματά μας, θα συνδιοργανώσουμε την ανθρωπιστική αποστολή προς τους άμαχους της Ουκρανίας. Εκεί υπάρχει μία μεγάλη ανθρωπιστική κρίση και περίπου 20 εκατομμύρια Ουκρανοί χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια.

Είναι σημαντικό ότι με τη βοήθεια του Υφυπουργού, με τη δική του έκκληση στα κατά τόπους Αθλητικά Κέντρα, και με τη δική μας σύμπραξη, θα συγκεντρωθούν τα τρόφιμα αυτά μακράς διαρκείας. Θα έλθουν στις κεντρικές αποθήκες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα, θα γίνει η διαλογή, η πακετοποίηση και η ταξινόμηση, σύμφωνα με την τεχνογνωσία μας, ώστε ως το τέλος Ιουνίου να φύγει αυτή η βοήθεια και να παραδοθεί μέσα στην Ουκρανία.

Σας διαβεβαιώνω ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δεν κάνει ποτέ αυτόκλητες αποστολές, ό,τι κάνουμε είναι σε απόλυτη συνεννόηση με τον ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό και με τα κεντρικά της Γενεύης. Ό,τι αποστέλλεται είναι ακριβώς όσα μας έχει ζητήσει ο ουκρανικός Ερυθρός Σταυρός ο οποίος τα αποθηκεύει στις αποθήκες του και τα μοιράζει όπου χρειάζεται.

Οφείλω να ομολογήσω ότι μέχρι στιγμής μας έχει εκπλήξει ο τρομερή οργάνωσή τους. Έχουν ένα θαυμάσιο σύστημα και αυτή είναι και η υπεροχή του Ερυθρού Σταυρού.

Είναι ένα μέγα ανθρωπιστικό εγχείρημα που εσείς κ. Υφυπουργέ είχατε τη σύλληψη να το κάνουμε από κοινού. Παρά τις δυσκολίες που ενέχει αυτή η αποστολή, διότι να ξέρετε πως στην τελευταία μας αποστολή καθηλωθήκαμε δύο μέρες στο ίδιο σημείο γιατί είχαμε πληροφορίες για βομβαρδισμούς στη διαδρομή, πιστεύω ότι θα επιτύχουμε το βέλτιστο».

Παρόντες στη Συνέντευξη Τύπου ήταν και εκπρόσωποι από τα αθλητικά κέντρα της Αττικής: ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Αλέξανδρος Κανδύλης, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΦ Αθανάσιος Στρίγκας και ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του ΣΕΦ Παναγιώτης Κουτσογιάννης και ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Εθνικού Αθλητικού-Προπονητικού Κέντρου Ολυμπιακού Χωριού, Πέτρος Γαλάνης.

 

Τα σημεία συγκέντρωσης της δράσης του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό των βασικών ειδών διατροφής για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία είναι τα εξής:

 

ΟΑΚΑ

Δ/ΝΣΗ: “Σπύρος Λούης” Λεωφ. Ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη 1

Τ.Κ. 151 23 Μαρούσι, Αθήνα

Κλειδοστάσιο , Πύλη Α

ΤΗΛ. 210 6834021

Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινές 8π.μ – 5μ.μ

ΜAIL:  info@oaka.gr

 

ΕΘΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ

Δ/ΝΣΗ: Έναντι πρώην Δυτικού Αερολιμένα Ελληνικού

ΤΗΛ. : 2168002601 Eσωτ. 19,20,21

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα  έως  Παρασκευή   09:00 – 14:00

Email: eakn@eakn-agioskosmas.gov.gr

 

Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού

Δ/ΝΣΗ: Ανατολικό Κλειστό Γήπεδο

ΤΗΛ. 6936977181

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 5μ.μ- 9μ.μ

EMAIL: olympicvillage@gga.gov.gr

 

 

 

 

ΣΕΦ

Δ/ΝΣΗ: Εθνάρχου Μακαρίου 1, Νέο Φάληρο, Πειραιάς – Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

ΤΗΛ. 210 4893000

Ωράριο Λειτουργίας: Κάθε μέρα 10 το πρωί με 8 το βράδυ

EMAIL: secretary@sef-stadium.gr

 

Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας

Δ/ΝΣΗ: Πυρήνας Αλκαζάρ τέρμα Κοζάνης

ΤΗΛ. 2410 – 252432

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή  8 – 21,

Σάββατο 8 – 13

EMAIL: eakl@otenet.gr

 

Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου

Δ/ΝΣΗ:

  1. ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΛΙΝΤΟ ΕΑΚΗ, Σπύρου Μουστακλή 19, ΤΚ 71303, ΗΡΑΚΛΕΙΟ
  2. ΣΤΑΔΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΑΚΗ, Χανιόπορτα (είσοδος από οδό ΠΥΡΑΝΘΟΥ), ΤΚ 71306, ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΤΗΛ: 2810 250788

Ωράριο Λειτουργίας: 8:00πμ – 20:00μμ

EMAIL: eakher@otenet.gr

 

 

ΕΘΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δ/ΝΣΗ: ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ 26 49100 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΤΗΛ. 2661 049900

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 7.30-21.30

Σαββατο και Κυριακή: Ανάλογα με τις αθλητικές εκδηλώσεις

EMAIL: eak243@otenet.gr

 

Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Πληροφορίες για τα σημεία συγκέντρωσης: 2310 242648 – 698 9803690

Ωράριο Λειτουργίας: 8π.μ- 5μ.μ

EMAIL: t.petroglou@yahoo.com

 

Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων

Δ/ΝΣΗ: Κλειστό Λιμνοπούλας

ΤΗΛ. 6945268907

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 8εως14,00

EMAIL: peaki@otenet.gr

 

Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Πατρών / Πελοπονησσιακό

Δ/ΝΣΗ: Πατρών Κλάους 91-93

ΤΗΛ. 6930389171

Ωράριο Λειτουργίας: 08:00 – 22:00 από Δευτέρα – Σάββατο

EMAIL: MKouretas@hotmail.com

 

 

ΠANΘPAKIKO EΘNIKO ΣTAΔIO KOMOTHNHΣ

Δ/ΝΣΗ: Χίλια Δένδρα

ΤΗΛ. 2531070777 – 6936101193

Ωράριο Λειτουργίας: 9π.μ-12:00

EMAIL: Panthrakiko@gmail.com

 

ΕΘΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ

Δ/ΝΣΗ: Ανδρέου Παπανδρέου 59, 73132 ΧΑΝΙΑ

ΤΗΛ. 28210 43188

Ωράριο Λειτουργίας:

EMAIL: eakchan@otenet.gr

 

Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου

Δ/ΝΣΗ: Γ. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ – ΝΟΒΑ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – Τ.Κ. 30300

ΤΗΛ. 2634027652

Ωράριο Λειτουργίας (καθημερινα) 8πμ έως 9μ.μ.

EMAIL: papaxaralabeio1@gmail.com

 

Καυταντζόγλειο

Δ/ΝΣΗ: Προέκταση Αγίου Δημητρίου ΤΚ 54638 Θεσσαλονίκη

ΤΗΛ. 6946950511

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο :07.00-21.00

EMAIL: info@kaftanzoglio.gr

  • Τα τρόφιμα θα συλλέγονται στην είσοδο του κεντρικού Σταδίου (δίπλα από το κυλικείο) με πρόσβαση των πολιτών από την πλευρά του πάρκινγκ της 3ης Σεπτεμβρίου.

 

ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΒΥΡΩΝΑ

Δ/ΝΣΗ: Κακόρεμα Βύρωνα

ΤΗΛ. 210 7659214

Ωράριο Λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 09:00-20:00

Σάββατο-Κυριακή 08:00-15:00

EMAIL: e.skop.virona@gmail.com

 

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΛΙΟΥ

Δ/ΝΣΗ: Μητροπόλεως 24 Βέροια

ΤΗΛ. 2331 026237

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή ,08:00π.μ.-16:00μ.μ

EMAIL: info@seli-ski.gr

 

ΕΘΝΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ

Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ – ΤΕΡΜΑ Κ. ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΗ

2ος ΟΡΟΦΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ 414

ΤΗΛ. 2462 3 53530

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα εώς Παρασκευη 8:00 – 14:00

EMAIL: exkb@vasilitsa.com

Τα σχόλια είναι κλειστά.