Λασίθι:Παρουσίαση του δίτομου έργου που εξέδωσε ο Δήμος Αγίου Νικολάου με τίτλο Μεραμπέλο, ο τόπος και η ιστορία του

Παρουσιάζεται το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, στο κινηματοθέταρο REX, το δίτομο έργο που εξέδωσε ο Δήμος Αγίου Νικολάου με τίτλο: “ΜΕΡΑΜΠΕΛΟ, ο τόπος και η ιστορία του”, ένα ιδιαίτερο πόνημα που καλύπτει την ιστορία ολόκληρης της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός σε σχετική δήλωση εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συγκεκριμένη έκδοση που συμπληρώνει – όπως ανέφερε – κατά τον καλύτερο τρόπο όλες τις σημαντικές ψηφίδες της ιστορίας του τόπου.
Αναφερόμενος στην πολύχρονη προσπάθεια, των επιμελητριών της έκδοσης κ. Μαρίας Σωρού και κ. Βίλης Αποστολάκου, της συγγραφικής ομάδας που αποτελείται από τους : κ. Γεώργιο Αναστασάκη καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκο Ανδριώτη ιστορικό φιλόλογο, Βίλη Αποστολάκου αρχαιολόγο, Μαρία Αρακαδάκη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αντωνία Καφετζάκη ιστορικό φιλόλογο, Γεώργιο Μαμάκη εκπαιδευτικό – Προϊστάμενο της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, Γεωργία Μοσχόβη αρχαιολόγο, Μαρία Σωρού ιστορικό φιλόλογο, Δάφνη Χρονάκη, Προϊσταμένη Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών, της γραφίστριας κ. Φανής Μπατζάκη καθώς και των εκδόσεων ΤΥΠΟΚΡΕΤΑ, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, χαρακτήρισε εντυπωσιακή την εν λόγω έκδοση η οποία εκτός των σημαντικών στοιχείων που παραθέτει, περιλαμβάνει δεκάδες εικόνες, σχέδια, φωτογραφίες, έγγραφα και πίνακες μέσω των οποίων καταγράφεται η μακραίωνη και σημαντική ιστορία του Μεραμβέλου – του σημερινού Δήμου Αγίου Νικολάου – που αποτελεί μια ολοκληρωμένη χωρική και πολιτιστική ενότητα.
Το βιβλίο αυτό, έρχεται να συμπληρώσει, όπως τόνισε ο κ. Ζερβός, τις δυο προηγούμενες εκδόσεις του Δήμου στις οποίες είχε καθοριστική συμμετοχή.
Ευχαριστώντας τέλος όλους τους συντελεστές της έκδοσης, τόνισε την ανάγκη να βρεθεί τρόπος από την νέα δημοτική αρχή, ώστε το βιβλίο να είναι σύντομα διαθέσιμο προς πώληση σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στο REX στις 18:30 μ.μ

Τα σχόλια είναι κλειστά.