Mαρινάκης:Δεν έχω να φοβηθώ στημένες κατηγορίες στο τέλος δικαιώνομαι πανηγυρικά».

Με μπροστάρη τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο «Πειραιάς Νικητής».

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού έδωσε το «παρών» στην επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του συνδυασμού, προαναγγέλλοντας και τη δική του υποψηφιότητα, καλώντας τους δημότες να εμπιστευτούν εκ νέου το ψηφοδέλτιο της νίκης.

«Εχω μόνο να δώσω και να μην πάρω τίποτα», τόνισε επίσης.

Ακόμη αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα, στέλνοντας το μήνυμα:

«Δεν λυγίζω! Δεν έχω να φοβηθώ στημένες κατηγορίες. Στο τέλος δικαιώνομαι πανηγυρικά».

Ένα ακόμη μήνυμα που έστειλε είναι το εξής:

«Δηλώνω παρών στο ψηφοδέλτιο του «Πειραιά Νικητή». Δίπλα σε όλους εσάς, σε όλα τα παιδιά του Πειραιά. Να είστε όλοι καλά και να είστε νικητές. Ζήτω ο Πειραιάς».

Αναλυτικά η ομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Φίλες και φίλοι.

Πριν από πέντε χρόνια, μία ωραία παρέα, από διαφορετικές αφετηρίες αλλά με την ίδια αγάπη και όραμα για τον Πειραιά μας, βγήκαμε μπροστά για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας.

Αυτό ήταν το βασικό κίνητρο για τη συγκρότηση του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής».

Προσωπικά, από την πρώτη στιγμή, είχα δεσμευτεί πως θα δρομολογούσα και θα υλοποιούσα άμεσα στον Πειραιά μας ορισμένα απαραίτητα έργα υποδομής και βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος, αλλά και μία σειρά από κοινωνικές δράσεις για τους συμπολίτες μας.

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, μπορώ να περπατάω στην πόλη μας και να κοιτάω όλους εσάς εδώ αλλά και τον κάθε Πειραιώτη και Πειραιώτισσα, στα μάτια και να τους πω ότι αυτό το συμβόλαιο καρδιάς που υπογράψαμε το 2014 το τήρησα σε όλα τα επίπεδα και με το παραπάνω. Και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, ακόμα κι εκείνοι που μας αντιπολιτεύονται με μένος.

Πλατείες, παιδικές χαρές, δενδροφυτεύσεις, γήπεδα, παρεμβάσεις στις προσόψεις των κτιρίων, αναπλάσεις και δράσεις που συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας, με δύο εκατομμύρια οδηγούς-βιβλία που διανεμήθηκαν σε όλους τους τουρίστες.

Παρεμβάσεις πολιτισμού που συνδέονται άρρηκτα με την ιστορική μας μνήμη και τη ναυτική μας παράδοση.

Πολύπλευρες ενέργειες σε συνεργασία με το Δήμο και τη Μητρόπολη Πειραιά για τη σίτιση χιλιάδων δημοτών, κατασκηνώσεις, εκδηλώσεις, ταξίδια, αποτέλεσαν την έμπρακτη ανταπόδοση της συγκινητικής εμπιστοσύνης που έδειξε ο Πειραϊκός λαός στον «Πειραιά Νικητή» και στο πρόσωπό μου.

Αυτή η εμπιστοσύνη ήταν και θα είναι διαχρονική έμπνευση ανιδιοτελούς προσφοράς για μένα και ταυτόχρονα η παρακαταθήκη με την οποία θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε όλοι μαζί, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε έργα που θα καταστήσουν τον Πειραιά μία σύγχρονη και ακόμα πιο όμορφη πόλη.

Άλλωστε, είχα πει από τις προηγούμενες εκλογές ότι στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και καθημερινά δουλεύω, έχω μόνο να δώσω και να μην πάρω τίποτα. Κάναμε πολλά και σίγουρα παρακάμπτοντας τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντήσαμε στη διάρκεια αυτής της θητείας και θα γίνουν ακόμα περισσότερα. Βλέπετε, σε αυτήν την προσπάθεια, δεν είχαμε ποτέ την ψευδαίσθηση ότι θα είχαμε τη συνδρομή του κεντρικούς Κράτους και ιδιαίτερα της παρούσας διακυβέρνησης, η οποία κλείνει συνέχεια τα αυτιά της σε υπαρκτά μεγάλα προβλήματα.

Χαρακτηριστικά μεγάλα προβλήματα, είναι η έλλειψη δυναμικού σε Αστυνομία και Τροχαία, με τραγικές συνέπειες στο κυκλοφοριακό, ο εμπαιγμός από την Κυβέρνηση για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων στη Ράλλειο, ηθελημένες καθυστερήσεις στο Τραμ και στο Μετρό που κατάντησαν την πόλη μας καθημερινά σε ένα μεγάλο εργοτάξιο και αποκορύφωμα, βεβαίως, πρόσφατα, η αδιανόητη απόφαση του CAS για την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου σχεδόν το μισό Πειραιά.

Δεν περιμέναμε, βεβαίως, κάτι διαφορετικό από μία Κυβέρνηση που θα μείνει στην ιστορία της χώρας, ως η πιο ανακόλουθη όλων των εποχών.

Μας έλεγαν ότι θα έσκιζαν τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο. Και τελικά υπέγραψαν το χειρότερο από όλα αυτά. Θα προστάτευαν τα σπίτια των Ελλήνων.

Κάθε μέρα τα σπίτια βγαίνουν σε πλειστηριασμό.

Θα υπερασπίζονταν τα δικαιώματα των πολιτών και είδαμε να ρίχνουν χημικά σε οικογένειες και μικρά παιδιά που διαδήλωναν για την προδοσία της Μακεδονίας μας.

Θα έφερναν διαφάνεια στον δημόσιο βίο και τελικά ξεπούλησαν την περιουσία της χώρας για 100 χρόνια, ενώ με τη βοήθεια πρόθυμων κρατικών λειτουργών, καταργούν κάθε έννοια Συνταγματικότητας και διάκρισης των εξουσιών.

Έχω πει και πριν από λίγο καιρό, ότι ο Πειραιάς με τη βαριά ιστορία του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ανθρώπων του, μπορεί και οφείλει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα.

Ότι θα πρέπει να μπει άμεσα ένα τέλος σε αυτήν τη διαρκή παρωδία που παρακολουθούμε και στην οποία κανείς σκεπτόμενος πολίτης δεν μπορεί πλέον να είναι απλός παρατηρητής.

Άλλωστε, ήμασταν οι πρώτοι που το 2014 δείξαμε τον δρόμο για το πέρασμα σε μία άλλη πολιτική λογική και μία σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συστήσαμε έναν υπερκομματικό συνδυασμό που αγκάλιασε και συνεχίζει να αγκαλιάζει όλους τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες.

Κεντρική στόχευσή μας και σε αυτήν τη νέα πορεία που αρχίζει από σήμερα είναι να ολοκληρώσουμε και τις άλλες σημαντικές παρεμβάσεις που έχουμε εξαγγείλει.

Όπως για παράδειγμα, ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο και ένα κολυμβητήριο που να αρμόζει στην πόλη μας και το οποίο θα κατασκευαστεί με προσωπική μου δαπάνη. Ακόμη και σήμερα που μιλάμε, η Περιφέρεια και η Πολιτεία δεν αποδεσμεύει έναν από τους υπάρχοντες και αναξιοποίητους χώρους για την κατασκευή του.

Παράλληλα, θα συνεχίσουμε τις πολύπλευρες ενέργειές μας για να δώσουμε αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα της πόλης, ένας τομέας στον οποίο όπως είδατε και στο βίντεο που προηγήθηκε, η Δημοτική μας Αρχή έχει δώσει ισχυρό δείγμα γραφής χάρη στις αναπλάσεις στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης, τον Άγιο Διονύσιο, το Μικρολίμανο και την Τρούμπα, καθώς και στις πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στην πόλη που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη σύσταση εκατοντάδων νέων επιχειρήσεων και στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Το 2014 έλεγα πως η δουλειά μας και η γενικότερη παρουσία μας στον απαιτητικό χώρο της Ναυτιλίας, όπου κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε μεγαθήρια και βγαίνουμε νικητές, μας συνιστά εγγυητές για να επαναφέρουμε την αισιοδοξία στις καρδιές των Πειραιωτών και αυτό ακριβώς κάνουμε μέρα με τη μέρα. Άλλοι προπαγανδίζουν τη μιζέρια και την εμμονή στο παρελθόν.

Εμείς, ναι, είμαστε οι προπαγανδιστές της επιχειρηματικότητας και της πραγματικής κοινωνικής ανάπτυξης».

Μώραλης: «Αποκτήσαμε τη χαμένη περηφάνια μας»

Στην κατάμεστη αίθουσα Red1925 του Γηπέδου «Γ.Καραϊσκάκης» έγινε η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» που θριάμβευσε το 2014.

Στην ομιλία του, ο Γιάννης Μώραλης έκανε σύντομο απολογισμό της σημερινής δημοτικής αρχής η οποία άλλαξε άρδην την εικόνα του Πειραιά, με ιδιαίτερη έμφαση στην προσφορά του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ παρουσίασε τους βασικούς άξονες της επόμενης ημέρας

Το όραμα του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» για την πόλη του Πειραιά και την επόμενη τετραετία παρουσίασαν πριν από λίγο ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Γιάννης Μώραλης.

Το ψηφοδέλτιο του «Πειραιά Νικητή» απαρτίζεται από άτομα με προσφορά στον Πειραιά, με γνώση και εμπειρία από την αυτοδιοίκηση αλλά κυρίως με όρεξη για δουλειά, η οποία θα επιφέρει σημαντικές και καθοριστικές αλλαγές στην εικόνα της πόλης και κυρίως θα συνεχίσει να βελτιώνει την καθημερινότητα των Πειραιωτών.

Τόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης όσο και ο Γιάννης Μώραλης προσήλθαν στο χώρο καταχειροκροτούμενοι από τους παρευρισκόμενους.

Στην ομιλίας του, ο Γιάννης Μώραλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα πεπραγμένα της σημερινής δημοτικής αρχής η οποία άλλαξε άρδην την εικόνα του Πειραιά, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στην έναρξη του εγχειρήματος αυτού το 2013 μαζί με τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς και στη μεγάλη προσφορά του πρώτου -με ρεκόρ σταυρών- δημοτικού συμβούλου στον Πειραιά.

«Αποκτήσαμε τη χαμένη περηφάνια μας και αποκτούμε την αισιοδοξία μας για ένα καλύτερο μέλλον για τον Πειραιά» τόνισε ο Γιάννης Μώραλης, σημειώνοντας πως «βρήκαμε ένα δήμο σε οικονομική ασφυξία, βρήκαμε μια χαμένη χρονιά για όλη τη χώρα».

«Το 2014 βάλαμε τον πήχη ψηλά. Βάλαμε την ψυχή μας, τη δουλειά μας, καταφέραμε πολλά» τόνισε ο κ. Μώραλης, εξαίροντας την προσφορά του κ. Μαρινάκη και του Ολυμπιακού στην πόλη του Πειραιά.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά, «βλέπουμε την πόλη στην πραγματική του διάσταση», κάνοντας λόγο για «μακροχρόνιο σχέδιο του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» για τα επόμενα χρόνια. «Όλοι μαζί έχουμε ένα κοινό όραμα» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μώραλη «ο Πειραιάς «δεν θα γυρίσει πίσω, ζητάμε να μεταφέρετε το μήνυμα ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Δεν μπορούμε να πάμε σε πειραματισμούς» είπε, αναφερόμενος στους συνυποψηφίους του.

Παράλληλα, όπως τόνισε, «δεν είμαστε ένας κομματικός συνδυασμός, στον Πειραιά πρέπει να πάμε όλοι μαζί, μπορούμε να πάμε την πόλη μπροστά». «Οι ομάδες είναι αυτές κερδίζουν» πρόσθεσε, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες της επόμενης ημέρας για τον Πειραιά, οι οποίοι καλύπτουν κάθε πτυχή της πόλης.

Κλείνοντας την ομιλία του και με το κοινό να τον επευφημεί, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε εκτενώς στη μεγάλη προσφορά του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη στην αλλαγή της εικόνας του Πειραιά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.