Νίκη για τον Ολυμπιακό τον Παναθηναικό

Ημερομηνία:

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με διάθεση να «πατήσουν» τον Παναθηναϊκό, που αγνοήθηκε σαν να μην βγήκε από τα αποδυτήρια.

Όλο αυτό το σκηνικό κράτησε μέχρι το 25’ και αφού μετά από φάση διαρκείας ο Φορτούνης με ωραίο σουτ από το ύψος του πέναλτι είχε γράψει το 1-0.

Όποιος έβλεπε το ματς μέχρι εκείνο το σημείο ανέμενε μια εύκολη και ενδεχομένως με μεγάλο σκορ νίκη των Πειραιωτών.

Μετά το γκολ, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι σαν να «ξύπνησαν», εμφανίστηκαν στο γήπεδο, πέρασαν το κέντρο, έκαναν την πρώτη τους τελική και απείλησαν από μια στημένη φάση σε ένα πρώτο μισό, ωστόσο, που ο Ολυμπιακός δικαιότατα ήταν μπροστά στο σκορ.

Στο β΄μέρος ο Παναθηναϊκός δεν βελτιώθηκε απλά, ήταν πολύ καλύτερος, πίεσε, έκλεισε τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο και όσο περνούσε η ώρα τόσο πίστευε ότι θα γίνει το 1-1.

Έπαιξαν με τη φωτιά οι Πειραιώτες αλλά δεν το πλήρωσαν σε τουλάχιστον τρεις μεγάλες ευκαιρίες των «πράσινων», αρχικά με τον Χατζηγιοβάνη στο 59’, εν συνεχεία με τον Μακέντα στο 77’ και εν τέλει στο 90’+4 με τον Καρλίτος (αν και από θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης που δεν δόθηκε όμως).

Το 1-0 δεν άλλαξε, λοιπόν, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια πολύ δύσκολη νίκη γοήτρου, αλλά και ουσίας, αφού έτσι διατηρείται στην κορυφή της βαθμολογίας με 19 πόντους σε επτά ματς ότι κι αν κάνει ο Άρης στο δικό του ματς στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό την Κυριακή (22/11).

Για τους νικητές, που πήραν σπουδαίο τρίποντο όπως εξελίχθηκε και εξαιτίας των ειδικών συνθηκών, ο Ραφίνια (έπαιξε σαν έφηβος), ο Ενβιλά, ο Σισέ, ο Σα (όπου χρειάστηκε ήταν εκεί) και ο Σεμέδο ήταν οι καλύτεροι.

Αντιστοίχως για τους ηττημένους (έμειναν στους 9 βαθμούς σε ισάριθμα ματς) οι Καρλίτος, Μαουρίσιο, Χατζηγιοβάνης (εκνευρίστηκε ανοιχτά όταν αντικαταστάθηκε), Ζαγορίτης, Κουρμπέλης συνθέτουν τη πεντάδα των κορυφαίων.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Ντίας (Πορτογαλία). Βοηθοί: Ταβάρες (Πορτογαλία), Σοάρες (Πορτογαλία). Τέταρτος: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής).

VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών). ΑVAR: Τριανταφύλλου (Αρκαδίας).

Κίτρινες: 35’ Ενβιλα, 89’ Μπουχαλάκης – 41’ Χουάνκαρ, 57’ Σάντσες, 85’ Βιγιαφάνιες

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΠέδροΜαρτίνς): Σα, Ντρέγκερ, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά (78′ Πέπε), Μασούρας (87′ Λοβέρα), Ραντζέλοβιτς (66′ Σουντανί), Φορτούνης (87′ Ανδρούτσος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Ζαγαρίτης, Σάντσες, Σένκεφελντ (46’ Αλεξανδρόπουλος), Πούγγουρας, Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Χατζηγιοβάνης (63′ Bιγιαφάνιες), Χουάνκαρ (46’ Σαβιέρλ.τρ 90’+1 Mολό), Μακέντα, Καρλίτος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν χαρούμενα τα παιδιά...

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα σε εορταστικό κλίμα, όμως κάποια...

Το σύνδρομο της οθόνης (VAR): Κουμπαράκης και...

Με την ατζέντα της διαιτησίας ανοιχτή στο τραπέζι ολοκληρώνεται...

Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν χαρούμενα τα παιδιά...

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα σε εορταστικό κλίμα, όμως κάποια...

Το σύνδρομο της οθόνης (VAR): Κουμπαράκης και...

Με την ατζέντα της διαιτησίας ανοιχτή στο τραπέζι ολοκληρώνεται...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εκκαθάριση στα ΑΕΙ: Διαγράφηκαν 308.605 μη ενεργοί φοιτητές

Την 31η Δεκεμβρίου 2025 ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της...

Ηράκλειο:Σύλληψη τριών ατόμων για ζωοκτονία

Συνελήφθησαν -3- ημεδαποί κατηγορούμενοι για ζωοκτονία στο Ηράκλειο ...

Αγιασμός των Υδάτων σε Εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ.

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. (Ο.Α.Κ. Α.Ε.) ενημερώνει ότι...