Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας συμμετέχει στο 2ο Thessaloniki Design Week

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας συμμετέχει
στο 2ο Thessaloniki Design Week
με Εκδήλωση στις 15 Οκτωβρίου και
Απονομή Βραβείων Μικρής Κλίμακας στις 16 Οκτωβρίου

Περίπτερο 10, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), συνεπής στην υποστήριξη των Βιομηχανικών Σχεδιαστών, συμμετέχει και φέτος με stand και επίκαιρες ομιλίες στο 2ο Thessaloniki Design Week (13-17/10/2021).

Με κεντρικό άξονα την «Καινοτομία στον Σχεδιασμό / Innovation in Design», το Thessaloniki Design Week, διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ΑΜΚΕ PHILARTIA σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, και συμμετέχουν φορείς και ομάδες που δραστηριοποιούνται στους τομείς του σχεδιασμού, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας.

Η εκδήλωση του ΟΒΙ με θέμα «Προστασία των Design. Ο δρόμος για την αγορά», θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 17:00-19.30 με στόχο να καλύψει θέματα που άπτονται της πορείας ενός βιομηχανικού σχεδίου που εκτείνεται από την προστασία του ως άυλου κεφαλαίου έως την εμπορευματοποίησή του.

Εξειδικευμένοι ομιλητές όπως
– ο κ. Αριστείδης Πιτταράς, Διευθυντής Καταθέσεων & Χορηγήσεων ΟΒΙ θα δώσεις βασικές πληροφορίες αναφορικά με τη σκοπιμότητα και τη διαδικασία προστασίας των σχεδίων
– οι καθηγητές κκ Νικόλαος Ευκολίδης και Παναγιώτης Κυράτσης, θα ενημερώσουν για τον ρόλο της προστασίας Βιομηχανικών Σχεδίων στη βιομηχανία και τη σύνδεση με την εκπαίδευση
– η κα Άλκηστις-Ειρήνη Μαλάμη, Δικηγόρος, θα μοιραστεί μαζί μας παραδείγματα καλής πρακτικής (case studies) καταχώρησης πρωτοπόρων σχεδιαστικά συσκευασιών τροφίμων καθώς και την καλή πρακτική καταχώρησης του design του εσωτερικού εμπορικών καταστημάτων
– η κα Δήμητρα Ζερβάκη, Business Coach, Program Manager, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, θα μιλήσει για τη σύνδεση του Βιομηχανικού Σχεδίου με το Branding

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος ο οποίος θα ενημερώσει και για το Πρόγραμμα Authenticities και τη πιστοποίηση της Θεσσαλονίκης ως πόλης αυθεντικής (Authenticity Thessaloniki).

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των ομιλιών στο συνημμένο αρχείο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται από το stand του ΟΒΙ, ενημερωτικό υλικό για το design και να ενημερώνονται για την κατοχύρωσή του.

Η είσοδος στην έκθεση (περίπτερο 10) καθώς και η συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση του ΟΒΙ είναι ελεύθερη, τηρώντας πάντα τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Βραβεία Μικρής Κλίμακας 16/10/2021

Στην εφετινή διοργάνωση, ο ΟΒΙ είναι χορηγός των Βραβείων Μικρής Κλίμακας που θα απονεμηθούν το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 στους finalists που ξεχώρισαν με επιλεγμένες καινοτόμες προτάσεις βιομηχανικού σχεδιασμού στο πλαίσιο του Open Call των διοργανωτών. Τα βραβεία μικρής κλίμακας θα απονείμουν οι κκ. Δημήτρης Χρόνης, Πρόεδρος ΔΣ ΟΒΙ, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΟΒΙ και Αριστείδης Πιτταράς, Διευθυντής Καταθέσεων & Χορηγήσεων ΟΒΙ.

Η Ανοιχτή Πρόσκληση απευθυνόταν σε designers, αρχιτέκτονες, αλλά και ομάδες ή εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς του σχεδιασμού, με άξονα την Καινοτομία στο Σχεδιασμό.

Δείτε το Πρόγραμμα του Thessaloniki Design Week εδώ: https://thessalonikidesignweek.gr/programma/

Σχετικά με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ):
Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) λειτουργεί από το 1988 και είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών, την προστασία των δικαιωμάτων των βιομηχανικών σχεδίων καθώς και την προστασία των Εμπορικών Σημάτων (Ν. 4697/17.04.2021). Σκοπός του ΟΒΙ είναι να συμβάλει στην τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας, παρέχοντας σημαντικές υπηρεσίες στο χώρο της βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνεται και η παροχή τεχνολογικής πληροφόρησης, από Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (ΔΕ) μέσα από διεθνείς βάσεις δεδομένων, στους περισσότερους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας. O OBI συνεργάζεται με άλλους ομοειδείς Οργανισμούς διεθνώς όπως το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) και το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO), για θέματα βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και εποπτεύεται από το αρμόδιο Υπουργείο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.