Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Κλιμάκιο της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και Βουλευτή Ηρακλείου του Κόμματος, πραγματοποίησε περιοδεία στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για να συζητήσει με τους εργαζόμενους της ΥΠΑ μπροστά και στην απεργία της Πρωτομαγιάς.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το νέο αερολιμενάρχη Ηρακλείου Ιάκωβο Ουρανό, όπου έγινε μία ενημέρωση για την κατάσταση του αερολιμένα και τους στόχους που υπάρχουν για βελτίωση των εγκαταστάσεων μπροστά και στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, καθώς οι απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός του αεροδρομίου καθιστούν δύσκολη την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού που κάθε χρόνο αυξάνεται. Μόνο για το 2024 εξυπηρετήθηκαν περίπου 9.3 εκατ. επιβάτες και αναμένεται να αυξηθεί την φετινή σεζόν.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της ΥΠΑ του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου (ΚΑΗΚ) και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΑ Βαγγέλης Βιστάκης, όπου έβαλε το πολύ σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης, καθώς αυτή τη στιγμή η ΥΠΑ στον ΚΑΗΚ έχει συνολικά 45 Τεχνικούς και Αερολιμενικούς με τις οργανικές θέσεις που προβλέπονται να είναι πάνω από 100, καθιστώντας αδύνατο να βγουν ακόμη και οι βάρδιες με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες.

Ακόμη τέθηκε το πολύ σοβαρό ζήτημα της υποχρηματοδότησης της υπηρεσίας, που τους αναγκάζει κάποιες φορές να στρέφονται και στους ιδιώτες – χρήστες του αερολιμένα, με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά και το σοβαρό ζήτημα των εργολαβιών, καθώς οι εργολάβοι της καθαριότητας προσλαμβάνουν το ελάχιστο επιτρεπόμενο προσωπικό βάσει της σύμβασης που έχουν υπογράψει, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στο πολύ σημαντικό ζήτημα της καθαριότητας των εγκαταστάσεων.

Ο Μ. Συντυχάκης ανέδειξε τη διαχρονική στήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην ΥΠΑ και με τις ερωτήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη Βουλή και το τελευταίο διάστημα. Να καταδικαστούν οι πολιτικές αυτές που οδηγούν στην υποστελέχωση και εν τέλει στην ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας και βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών, για να μη ζήσουμε νέα Τέμπη, αυτά του αέρα.

Κάλεσε τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, αναδεικνύοντας τα αιτήματά τους και βάζοντας στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο: Με φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων η τελετή...

Με ένα θεαματικό σόου πυροτεχνημάτων το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι '26...

Αποκριάτικο ξεφάντωμα σε όλη την Κρήτη παρά...

Ρέθυμνο, Κίσσαμος και Σητεία πλημμύρισαν από κέφι. Με μεγάλη συμμετοχή...

Ρέθυμνο: Με φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων η τελετή...

Με ένα θεαματικό σόου πυροτεχνημάτων το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι '26...

Αποκριάτικο ξεφάντωμα σε όλη την Κρήτη παρά...

Ρέθυμνο, Κίσσαμος και Σητεία πλημμύρισαν από κέφι. Με μεγάλη συμμετοχή...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ποιοι μπορούν να βγουν σε σύνταξη πριν από τα 62 τους χρόνια το 2026

Όροι και προϋποθέσεις . Πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που επιλέγουν...

Ελληνική μελέτη συνδέει την παραπληροφόρηση με τη διστακτικότητα απέναντι στα εμβόλια

Πόσο μας επηρεάζει η διαδικτυακή παραπληροφόρηση; Νέα ελληνική μελέτη...

Προς απαγόρευση των social media για ανηλίκους έως 15 ετών – Σχέδιο ανακοινώνει η κυβέρνηση

Το νομικό και τεχνικό πλαίσιο για την απαγόρευση πρόσβασης...

Ρέθυμνο: Με φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων η τελετή λήξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

Με ένα θεαματικό σόου πυροτεχνημάτων το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι '26...