Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του κατώτατου μισθού

Ημερομηνία:

Αύξηση 7,5% το 2020 και 2021προβλέπει η πρόταση νόμου που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον κατώτατο μισθό, προκειμένου να εξισορροπηθούν οι βαριές μισθολογικές απώλειες στον ιδιωτικό τομέα.

Η τομεάρχης Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για υπαναχώρηση ακόμα και από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για μια ανεπαρκή αύξηση του κατώτατου μισθού.

Η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου

«Με πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, καταθέτουμε πρόταση νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Η πρόταση προβλέπει αύξηση κατά 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021 και επιστροφή της αρμοδιότητας καθορισμού του κατώτατου μισθού στους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους μέσω εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας από1.1.2022. Προβλέπει επίσης την καθολική επανίσχυση του επιδόματος γάμου.

Στόχος μας είναι η πλήρης αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από το συντριπτικό πλήγμα του δευτέρου μνημονίου και η ενίσχυση της βιοποριστικής λειτουργίας του μισθού.

Μετά την αύξηση κατά 11% το 2019 και την κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η δυναμική αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να συνεχιστεί.

Τούτο συνιστά την ελάχιστη προϋπόθεση ώστε η οικονομική ανάπτυξη που σημειώνεται στη χώρα να μην αφορά τους ελάχιστους αλλά τους πολλούς.

Η στάση της ΝΔ, με την υπαναχώρηση ακόμα και από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για μία ανεπαρκή αύξηση του κατώτατου μισθού, αποδεικνύει πόσο κενό περιεχομένου ήταν το σύνθημά της για «πολλές και καλές δουλειές» .

Από την πλευρά μας καταθέτουμε μια συγκεκριμένη και ρεαλιστική πρόταση με μέριμνα την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων και καλούμε κάθε πολιτική δύναμη να αναλάβει τις ευθύνες της».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συμβούλιο Ειρήνης: Προθεσμία 10 ημερών Τραμπ σε...

Μιλώντας στο «Συμβούλιο Ειρήνης» ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε...

Εθνικό Απολυτήριο: Αυτές είναι οι βασικές αλλαγές...

Οι αλλαγές που έρχονται στο πλαίσιο της εφαρμογής του...

Συμβούλιο Ειρήνης: Προθεσμία 10 ημερών Τραμπ σε...

Μιλώντας στο «Συμβούλιο Ειρήνης» ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε...

Εθνικό Απολυτήριο: Αυτές είναι οι βασικές αλλαγές...

Οι αλλαγές που έρχονται στο πλαίσιο της εφαρμογής του...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μαλεβίζι: Επισκέψεις Αντιδημάρχων στις Δημοτικές Κοινότητες Κορφών και Ροδιάς

Τις Δημοτικές Κοινότητες Κορφών και Ροδιάς επισκέφθηκαν οι Αντιδήμαρχοι...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ενισχύει την ενεργειακή της αυτονομία και ασφάλεια

Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη Την καθιερωμένη εβδομαδιαία...