Πρωτομαγιά: Διαμαρτυρία για όσα γράφτηκαν στον τύπο για τους συνδικαλιστές

Άρθρο Διαμαρτυρίας για τα όσα δημοσιεύτηκαν την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τους Συνδικαλιστές.

Σκύλιασαν για την Εργατική Πρωτομαγιά, για τα παναθρώπινα ιδανικά του εργατικού κινήματος, που δεν μπορούν ούτε να σβηστούν, ούτε να ξεχαστούν ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Πέσαν πάνω της , οι κάθε λογής αλεργικοί προς τους αγώνες, όπως έπεσαν πάνω στους υγειονομικούς που βγήκαν και είπαν το προφανές: “δώστε μας όπλα να πάμε στην μάχη κατά του κοροναϊού”.

Γαυγίζουν οι ακριβοπληρώμενοι κονδυλοφόροι, βρίζουν , γιατρούς που διαμμαρτύρονται και συνδικαλιστές γιατί δεν πέρασε αυτό που ήθελε το κεφάλαιο και η μεγαλοεργοδοσία. Δεν πέρασε η σιγή ιχθύος

. Λύσσαξαν ακόμα πιο πολύ γιατί οι συμβολικές κινητοποιήσεις ήταν υποδειγματικές και σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών στην Υγεία.

Ενοχλήθηκαν γιατί ο λαός και η εργατική τάξη δεν σταμάτησε να διεκδικεί και δεν θα σταματήσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, θα συνεχίζει την πάλη μέχρι την τελική νίκη. Αυτό δείχνει και η ιστορία, αυτό διδάσκει η Πρωτομαγιά.

Είναι λογικό, οι ξενοδόχοι σήμερα να μην θέλουν να φωνάζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι.

Αυτοί μιά χαρά έσκασαν από τα κέρδη τις τελευταίες δεκαετείες. Αυτοί μπορούν να πουν εύκολα το “ πάμε για του χρόνου” Εμείς δεν μπορούμε. Εμείς έχουμε μπροστά μας τον εφιάλτη της ανεργίας, για άλλη μία φορά.

Και μας λένε τεμπέληδες! Εμάς! Εμάς που στις πλάτες μας έχτισαν την περιουσία τους. Τι ειρωνία.

Τα αφεντικά και οι υπηρέτες τους να λένε τους εργαζόμενους τεμπέληδες! Ας έρθουν να κάνουμε μία βάρδια παρέα. Ας έρθουν να κάνουν ένα μεροκάματο στην κουζίνα από την φωτιά στο ψυγείο και πίσω, στην παραλία κάτω από τον ήλιο, στις ατελείωτες σκάλες που θέλουν σφουγγάρισμα. Και μετά θα τους πούμε εμείς ποιος είναι ο τεμπέλης….

Τρέμουν από το φόβο τους! Βάζουν την ουρά στα σκέλια όταν σκεφτούν την Πρωτομαγιά όταν σκεφτούν ότι έχουμε αστείρευτη δύναμη να τους ανατρέψουμε, αρκεί να το συνειδητοποιήσουμε.

Τρέμουν το εργατικό κίνημα, για αυτό το βρίζουν χυδαία, αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να τους επιστρεψουμε τους χαρακτηρισμούς
Σπέρνουν το μίσος, και τέτοιες φωνές δεν πρέπει να βρίσκουν βήμα για να χύνουν δηλητήριο. Άλλο πράγμα η ελευθερία της γνώμης και άλλο πράγμα να έχουν μόνιμο στασίσι , η ύβρις και η συκοφαντία.

Καλώ όλους τους τίμιους συνδικαλιστές, τους δημοκρατικούς ανθρώπους να απαντήσουν στο βούρκο, να στείλουν το φίδι πίσω στην τρύπα του.
Και πολύ ασχοληθήκαμε…..

  • ΥΓ. όσο αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας, οι φωτογραφίες την Πρωτομαγιά απο το Σύνταγμα αλλά και όλη την Ελλάδα όπως και στο Ρέθυμνο απαντάνε από μόνες τους. Κάτι που διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι όλοι όσοι πέρασαν απο την συγκέντρωση μας.
  • ΥΓ2 . Μια φορά σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο όπου παρευρεθήκαμε να διαμμαρτυρηθούμε για ένα ζήτημα, είχα στην ομιλία μου αναφερθεί στα προβλήματα του ξενοδοχουπαλλήλων. Μετά το τέλος της παρέμβασης μου , ένας “κύριος” που απλώς παρακολουθούσε το συμβούλιο με είπε ψεύτη και ότι δεν είμαι Ξενοδοχουπάλληλος. Επέμενε. Αφού έβγαλα απο την τσάντα μου την λερωμένη ποδιά του σερβιτόρου , μαζεύτηκε και το μόνο που είπε είναι ότι είναι Ξενοδόχος. Αν το γνώριζα δεν θα του απαντούσα καν. Πάντως ένα πράγμα ξέρω , που λένε και στο χωριό μου. Μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης!

Στράτος Μανιαβός, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού Τουρισμού και του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.