Προβληματισμός Δώνη για την επίθεση και… καμπανάκι ενόψει Πανιωνίου

Προβληματισμός Δώνη για την επίθεση και… καμπανάκι ενόψει Πανιωνίου. Αυτό είναι το νόημα της μεγάλης συνέντευξης. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στη συνδρομητική τηλεόραση NOVA, την Παρασκευή (27/9) και ενόψει του ματς με τον Πανιώνιο εκτός έδρας την Κυριακή (29/9), ανέφερε ευθέως τον προβληματισμό του για την έλλειψη δημιουργίας στον επιθετικό τομέα και απάντησε σε ερωτήσεις για συγκεκριμένους παίκτες, όπως ο Μακέντα , ο Περέα, ο Ζαχίντ,ο Μολό και ο Μπέκ.
Αναλυτικά η συνέντευξη του προπονητή του Παναθηναϊκού:
Για την απουσία του Μακέντα:
«Είναι μια απουσία σημαντική για την ομάδα από την άλλη όμως θα πρέπει να το δούμε πιο ρεαλιστικά γιατί τα τρία πρώτα παιχνίδια δεν είχαμε καλή απόδοση, ούτε ο Φεντερίκο είχε καλή απόδοση. Γιατί αν δούμε πώς έχουμε σκοράρει, έχουμε σκοράρει μόνον από το σημείο του πέναλτι. Και το πλάνο της προετοιμασίας και το πλάνο των πρώτων παιχνιδιών ήταν ο βασικός μας σέντερ φορ αλλά εντάξει, στο ποδόσφαιρο θα υπάρχουν και τραυματισμοί, θα υπάρχουν και οι τιμωρίες και θα πρέπει και η ομάδα συνολικά και ο παίκτης που θα τον αντικαταστήσει να λειτουργήσουν καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο».
Για τον αν ο Περέα μπορεί να αντικαταστήσει τον Μακέντα:
Εντάξει … τώρα εσείς μπορεί να θέλετε να σας απαντήσω για να δείτε ποιός θα παίξει (σ.σ. χαμόγελα). Και δεν πρόκειται να το κάνω. Δεν μπορούμε να το απαντήσουμε αυτό γιατί δεν έχει παίξει βασικός. Αυτό που μπορούμε ν’ απαντήσουμε είναι ότι μέχρι τώρα ο Περέα σε όσα ματς έχει χρησιμοποιηθεί έχει μπει με δύναμη, με ψυχή με καλή ταχύτητα στο παιχνίδι κι αυτό έδωσε προσφορά στην ομάδα. Άρα είναι ένα κομμάτι αυτό που ο κάθε ποδοσφαιριστής και ο Περέα, κάποια στοιχεία που έχει μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στον αγωνιστικό χώρο σ’ έναν καλύτερο βαθμό. Κάποια άλλα πράγματα θα πρέπει να ωριμάσει κι ο ίδιος καθώς είναι ένα παιδί μικρό. Νομίζω ότι μέχρι τώρα η προσφορά του στο λίγο χρόνο που είχε κάθε φορά ως αλλαγή είναι σημαντική και βοήθησε την ομάδα».
Για το κατά πόσο το ντέρμπι βοήθησε στην αυτοπεποίθηση των παικτών:
«Για μένα δεν μπορώ να πω ότι με ηρέμησε η εμφάνιση ή ο βαθμός. Εντάξει, δείξαμε αντίδραση, ήμασταν μια ομάδα που είχε καλή συνοχή, παλέψαμε όλες τις μπάλες αλλά τα παιχνίδι αυτά είναι πολύ διαφορετικά από τα παιχνίδια που είχαν προηγηθεί κι από το παιχνίδι που έρχεται. Εμένα γενικώς μπορώ να πω ότι συνεχίζει η ομάδα να μ’ ανησυχεί από την εικόνα της, σε πράγματα που είναι βασικά για να κερδίσεις ένα παιχνίδι όπως το παιχνίδι της Κυριακής, σ’ ότι αφορά τη δημιουργία της, σ’ ότι αφορά τις επιλογές της στο αντίπαλο μισό, τις ατομικές ενέργειες, το να φέρεις επικίνδυνες καταστάσεις στον αντίπαλο τερματοφύλακα κι αυτήν είναι μια εικόνα η οποία συνεχίζεται και στην προπόνηση όπου πέρα από το κομμάτι της τακτικής, αν δε βελτιωθούν στο κομμάτι της ατομικής απόδοσης οι μεσοεπιθετικοί μας θα συνεχίσουμε να έχουμε πρόβλημα».
Για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να βελτιωθεί το μεσοεπιθετικό κομμάτι:
«Νομίζω ότι όσον αφορά το τακτικό πλάνο και τη φιλοσοφία και την προσέγγιση του παιχνιδιού τις προηγούμενες εβδομάδες έχουμε συζητήσει πολλές φορές για το συγκεκριμένο θέμα. Αλλά σ’ ότι αφορά το μεσοεπιθετικό κομμάτι, πάντα σε όλες τις ομάδες, γιατί πέρα από το πώς μπορεί κάποιος να δημιουρήσει χώρο, πέρα από το πώς μπορείς να βγάλεις τη σέντρα, τις … τακτικές κινήσεις, νομίζω ότι στο μεσοεπιθετικό κομμάτι όποιο κι αν είναι το τακτικό πλάνο οι παίκτες είναι αυτή που κάνουν τη διαφορά». Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα καλά στοιχεία που έχουν οι ποδοσφαιριστές μας. Κάποιοι μπορεί να είναι καλοί στο ένας εναντίον ενός, κάποιοι μπορεί να είναι στο να κρατήσουν την μπάλα ή να έχουν καλή συνεργασία στο ένας – δύο. Άρα λοιπόν αυτά τα καλά στοιχεία που έχει ο κάθε μας παίκτης θα πρέπει αυτά να πάνε στο πιο υψηλό επίπεδο. Αυτήν τη στιγμή δεν είναι στο υψηλό τους επίπεδο, φαίνεται κι από τη διαδικασία της προπόνησης. Πρέπει – λοιπόν – εμείς να έχουμε ένα πλάνο συνοχής, ένα πλάνο το οποίο δε θα επιτρέψει στον αντίπαλο ιδιαίτερα πράγματα και να είμαστε βελτιωμένοι σε σχέση με το ντέρμπι στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.
Για παράδειγμα εμείς έχουμε κάποιους παίκτες που μπορεί να είναι καλή στην ατομική ενέργεια. Ο Μολό ή ο Χατζηγιοβάννης, λέω δύο παίκτες που έχουν το κομμάτι της ταχύτητας ή της διείσδυσης με την μπάλα. Θα πρέπει αυτό να το δούμε και να περάσουν τον αντίπαλο για να φέρουν την μπάλα μέσα στην περιοχή. Ο Μπουζούκης είναι ένας καλός παίκτης ο οποίος μπορεί να φτάσει στα τελειώμετα ή στις τελικές πάσες, πρέπει να το δούμε, δεν το έχουμε δει ακόμα. Οι επιθετικοί μας, ο Περέα, ο Μακέδα, ο Καφετζής, ο Βέργος, πάλι η εικόνα της προπόνησης, όταν θα έρθει η μπάλα εκεί πέρα δεν την βάζουμε την μπάλα εύκολα στα δίχτυα. Άρα εγώ μπαίνω σε μια διαδικασία με όλυς τους παίκτες, όλα τα χαρακτηριστικά ώστε να έρθει λίγο μεγαλύτερη πίεση απέναντι στον τερματοφύλακα, είτε να φέρουμε καλύτερα την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή είτε με σέντρες από τους μπακ μας, από τους εξτρέμ μας είτε στο ατομικό στοιχείο, γιατί αυτήν τη στιγμή η εικόνα μας κι η αυτοπεποίθησή μας δεν είναι αυτήν τη στιγμή στο καλύτερο επίπεδο.
Ξέχασα και τον Μπεκ, ξέχασα και τον Ζαχίντ … Μη στεκόμαστε στα ονόματα, Εγώ μιλάω για τη συνολική εικόνα γιατί ο κάθε παίκτης ανάλογα με τα στοιχεία του μπορεί να μας δώσει το κάτι διαφορετικό. Άλλος μπορεί να δώσει το ένας εναντίον ενός, άλλος μπορεί να δώσει το κράτημα της μπάλας ή μια κάθετη πάσα όπως είναι ο Ζαχίντ. Ο Μπουζούκης μπορεί να δώσει και τα δύο για παράδειχγμα αλλά αυτό θα πρέπει να έρθει σε ένα υψηλό επίπεδο. Αυτήν τη στιγμή ακόμη και στη διαδικασία της προπόνησης δεν είμαστε στα όριά μας».
Για τον Ζαχίντ:
«Δεν περίμενα να γίνει ο ηγέτης του Παναθηναϊκού γιατί το κομμάτι της ηγεσίας, το να είναι κάποιος ηγέτης μέσα στο γήπεδο δεν αφορά την ποιότητά του με την μπάλα στα πόδια. Αφορά τον τρόπο που λειτουργεί ακόμη κι όταν ένα παιχνίδι του πάει καλά ή του πάει άσχημα. Δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας ο Ζαχίντ. Ο Ζαχίντ είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος μπορεί να κινηθεί πολύ καλά με την μπάλα στα πόδια, μπορεί να δει γήπεδο, να κινηθεί και να περάσει την μπάλα κάθετα ή σε αλλαγές παιχνιδιού και να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή ώστε να γίνει και απειλητικός στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Αυτήν τη στιγμή νομίζω πως θα είναι μεγάλο λάθος να επικεντρωθούμε μόνον σ’ έναν παίκτη γιατί στο κομμάτι αυτό δεν έχουμε πάρει από όλους μας τους παίκτες. Δηλαδή αν κάτσουμε να μετρήσουμε τις επιλογές μας, τον Μολό, τον Μπεκ, τον Χατζηγιοβάννη, τον Μπουζούκη, τον Ζαχίντ, τον Κολοβό, τον Μακέδα, μπορεί κάποια παιδιά να μην έχουν παίξει ακόμα αλλά και σ’ αυτά τα παιδιά η εικόνα τους στην προπόνηση πάλι δε με ικανοποιεί. Άρα είναι συνολικό το κομμάτι κι επικεντρωνόμαστε και στο κομμάτι το ψυχολογικό και στο κομμάτι της πίεσης στην προπόνηση ώστε να το αναπτύξουμε αυτό και να δείξουμε ότι σταδιακά μπορούμε να βελτιωθούμε στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας και να γίνουμε πιο απειλητικοί».
Για το αν αυτό συνιστά … «καμπανάκι» εν όψει και του αγώνα με τον Πανιώνιο:
«Δεν είναι θέμα … καμπανάκι, είναι η πραγματικότητα. Δεν κάθομαι σ’ αυτήν την καρέκλα για να μεταφέρω ψεύτικες εικόνες. Γιατί … πολύ διαφορετικό το παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι κι ένα παιχνίδι που όταν δεν μπορείς να είσαι τόσο καλός στο δημιουργικό κομμάτι και να βλέπεις μια εικόνα η οποία δε σε ικανοποιεί θα είναι κι ‘οδηγός’, ακόμη και στα άλλα παιχνίδια».
Για το τί προσδοκά από τον αγώνα με τον Πανιώνιο:
«Νομίζω ότι πρώτα από όλα δε θα πρέπει να είμαστε αφελείς όπως ήμασταν στα παιχνίδια με τη Λαμία και τον ΟΦΗ. Δηλαδή αυτό που μπορούμε να το ελέγξουμε στον απόλυτο βαθμό θα πρέπει να το ελέγξουμε όπως το κάναμε και με τον Ολυμπιακό. Να μη δώσουμε πράγματα εύκολα στον αντίπαλο, που ξέρουμε ότι μπορεί να μας δώσει χώρο, ότι μπορεί να κυνηγήσει το transition. Ξέρουμε ποιά είναι τα καλά στοιχεία του αντιπάλου Άρα σ’ αυτό το κομμάτι θα πρέπει αν δώσουε ελάχιστα πράγματα έως καθόλου, όπως το κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι. Και μετά εμείς να δείξουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και στην κυκλοφορία της μπάλας αλλά προ παντός κοντά στην αντίπαλη περιοχή οι επιλογές μας και οι προσπάθειές μας».
Για το αν θεωρεί έκπληξη τη μέχρι τώρα πορεία του Πανιωνίου σύμφωνα με την εικόνα που έχει ο ίδιος μέχρι τώρα και με βάση το ρόστερ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αν του θυμίζει τον περσινό Παναθηναϊκό στην εκκίνησή του:
«Νομίζω πως το πρωτάθλημα είναι όπως ακριβώς το περίμενα. Δηλαδή βλέπω όλες τις ομάδες … ο Βόλος που είναι νεοφώτιστη ομάδα έχει μαζέψει εννιά βαθμούς. Βλέπουμε την Ξάνθη που δεν ήταν καλά στην προετοιμασία να έχει εννιά βαθμούς. Όλες οι ομάδες μπαίνουν στο γήπεδο και παλεύουν από το πρώτο ως και το τελευταίο λεπτό για να πάρουν αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Ακόμη και τα μεγάλα φαβορί … είδαμε ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε με τον Πανιώνιο. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κέρδισε 5-0 τον Βόλο αλλά μέχρι το 70’ ήταν ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Τρίπολη πάρα πολύ δύσκολα. Βλέπουμε ότι άολα τα παιχνίδια έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας γιατί όλες οι ομάδες παλεύουν τα ματς, είναι διαφορετική η διαδικασία του πρωταθλήματος γιατί είναι λιγότερες οι ομάδες, λιγότερα τα παιχνίδια γιατί υπάρχουν και τα πλέι οφ. Άρα αυτήν τη στιγμή θα πρέπει να σκεφτούμε κι εμείς μέσα στην ομάδα – κι εγώ κι οι ποδοσφαιριστές μου – ότι όταν χάνεις βαθμούς ή πρέπει αυτήν τη στιγμή να βρούμε βαθμούς για ν’ αρχίσουμε σιγά – σιγά να μπαίνουμε σε μια κανονικότητα και να διεκδικήσουμε το στόχο για να είμαστε ψηλά ώστε να μπορούμε να είμαστε στα πλέι οφ ότι δεν υπάρχουν πολλά παιχνίδια για να το συμπληρώσεις. Γιατί πέρσι ήταν δύο ομάδες περισσότερες που σημαίνει τέσσερα παιχνίδια περισσότερα. Τώρα έχουμε τέσσρα παιχνίδια λιγότερα. Άρα θα πρέπει να συγκεντρωθούμε και θα πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να μαζέψουμε βαθμούς».
Για το αν θα διατηρήσει το 4-4-2 που επιστράτευσε με τον Ολυμπιακό ή αν θα επιστρέψει στο 4-3-3:
«Δεν ξέρω, θα περιμένω την εικόνα της ομάδας αλλά εγώ δεν μπαίνω ποτέ στη διαδικασία των μετά Χριστόν προφήτες. Γιατί – ξέρετε – υπάρχει κι ένας παραλογισμός σ’ ότι αφορά την κριτική γύρω από το ποδόσφαιρο και την κάθε ομάδα. Δηλαδή – ας πούμε – έβλεπα την προηγούμενη εβδομάδα τον Ολυμπιακό που είχε να παίξει ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μετά από τέσσερις ημέρες κι όλοι την ‘πέσανε’ στον προπνητή του Ολυμπιακού γιατί δεν έκανε .. rotation κι έβαλε την κανονική του ομάδα με τον Παναθηναϊκό μετά από τέσσερις ημέρες. Που οι ομάδες όλες μετά από τέσσερις ημέρες είναι ξεκούραστες. Αν έκανε rotation κι έχανε το ματς από τον Παναθηναϊκό θα υπήρχε κριτική γιατί έκανε rotation και δεν κατέβασε τη βασική του ενδεκάδα. Τώρα που δεν έκανε rotationγιατί δεν ξεκούρασε παίκτες. Δηλαδή οι αγγλικές ομάδες που μπορεί να κάνουν μια αλλαγή ή καμία, αντέχουν. Οι ελληνικές ομάδες με το επίπεδο του Ολυμπιακού δεν μπορεί ν’ αντέξει. Υπάρχει ένας παραλογισμός.
Εμείς, παίξαμε μ’ έναν τρόπο ποδοσφαίρου που δε μας ενδιέφερε τόσο η δημιουργία, μετά μπήκαμε στη διαδικασία αυτό μας ταιριάζει. Να δούμε αν μας ταιριάζει – περισσότερο – με τον Πανιώνιο, που θα έχουμε περισσότερο την μπάλα στα πόδια και το αν θα είμαστε δημιουργικοί. Γιατί πολλές φορές νομίζουμε πως ένα σύστημα παίζει ποδόσφαιρο. Όχι, οι ποδοσφαιριστές παίζουν ποδόσφαιρο, είτε παίζεις ένα σύστημα 4-3-3 είτε 4-2-3-1, όταν είσαι στο αντίπαλο μισό, το να μπορείς να ντριπλάρεις, το να μπορείς να πασάρεις, το να μπορείς να κάνεις σέντρα, το να μπορείς να κάνεις σουτ είναι πολύ απλά πράγματα στο ποδόσφαιρο κι όταν είσαι ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, όποιο κι αν είναι το σχέδιο, είτε είναι με 3-5-2 είτε με 4-2-3-1 είτε είναι με 4-3-3 θα πρέπει να το κάνεις καλά. Παίζουν τα συστήματα ποδόσφαιρο σε ότι αφορά την αμυντική λειτουργία για να περιορίσεις τον αντίπαλο. Στην επιθετική λειτουργία δε σου μαθαίνει κανένα σύστημα αν θα βγεις στην άκρη να φέρεις σωστά την μπάλα μέσα στην περιοχή ή στο ένας εναντίον ενός να ντριπλάρεις ή να πασάρεις».
Για το αν αυτό είναι το μήνυμα, δηλαδή πως τα συστήματα δεν παίζουν μπάλα:
«Δε νομίζω πως πρέπει να υπάρχει ισοπέδωση ούτε από τη μια πλευρά, ούτε από την άλλη. Δηλαδή, βάζεις ένα σύστημα 4-4-2. Πρέπει οι παίκτες να μάθουν να λειτουργούν αμυντικά κι επιθετικά. Όταν όμως φτάσεις την μπάλα εκεί που πρέπει να τη φτάσεις, δεν παίζει ρόλο το σύστημα, παίζει ρόλο η ικανότητα του κάθε ποδοσφαιριστή σε συγκεκριμένα πράγματα ανάλογα με τα στοιχεία του. Ναι, μα το βλέπουμε σε όλες τις ομάδες. Εγώ προχτές έβλεπα το γιο μου με τη Ρεμς, Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεμς. Μόλις λείψουν τέσσερις ποιοτικοί ποδοσφαιριστές από την Παρί δεν είναι η ίδια ομάδα όταν φτάνει η μπάλα στο αντίπαλο μισό. Δηλαδή εκεί τη διαφορά την κάνει η ποιότητα, η συγκέντρωση στα πράγματα που είπαμε πριν και σ’ αυτό το κομμάτι εμείς θα πρέπει να βελτιωθούμε πάρα πολύ».
Για το αν περίμενε από τον Σένκεφελντ, χωρίς προετοιμασία και με λίγο χρόνο στην ομάδα να συμβάλει τόσο πολύ στη βελτίωση της αμυντικής συμπεριφοράς της ομάδας:
«Να σας πω την αλήθεια το περίμενα και γι’ αυτό ήθελα να ξεκινήσει το παιχνίδι κι είχαμε μπει στη διαδικασία από την αρχή της εβδομάδας. Γιατί εκτός από τα χαρακτηριστικά τα αθλητικά που έχει ένας παίκτης βλέπεις και τον τρόπο που λειτουργεί στην προπόνηση από τη μέρα που έχει έρθει. Δείχνει ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να κατευθύνει, που μπορεί να μιλήσει που μπορεί να βοηθήσει τη λειτουργία της άμυνας αλλά και τους υπόλοιπους που βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο. Νομίζω φάνηκε κι από τον τρόπο που λειτούργησε στο ντέρμπι κι είναι πολύ σημαντικό μέσα από τη διαδικασία της προπόνησης και των παιχνιδιών να έχει καλύτερο επίπεδο φυσικής κατάστασης, να έχει καλύτερο ρυθμό και θα είναι μια σημαντική βοήθεια για την ομάδα, ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής».
Για τη δήλωση που έκανε μετά το ματς με τον Ολυμπιακό πως διάλεξε τον Μολό να εκτελέσει το πέναλτι λόγω τρέλας κι αν αυτή η … τρέλα μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό βγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο:
«Δε βάζεις έναν ποδοσφαιριστή για το κομμάτι ότι μπορεί να μη φοβάται, έτσι την εννοούμε την τρέλα. Γιατί ο Μολό δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής είκοσι ετών. Ο Μολό είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει εμπειρία, έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο, έχει πολύ καλά χτυπήματα στις ‘στημένες’ φάσεις και τη συγκεκριμένη στιγμή βλέποντας τον Μακέδα να μη θέλει να εκτελέσει το πέναλτι θεώρησα ότι ήταν η καλύτερη επιλογή. Και στο άλλο κομμάτι ισχύει και για τον Μολό ότι είπα προηγουμένως και για τους άλλους παίκτες. Αλλά αν θέλετε να μιλήσουμε ειδικά, ο Μολό πρέπει να μπει στη διαδικασία να προπονηθεί καλύτερα γιατί δεν προπονείται όπως θα μπορούσε να προπονηθεί και χάνει και αρκετές προπονήσεις, για να μπορεί να τρέξει περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο, να μπορεί να βγάλει περισσότερα σπριντ – ειδικά στις ατομικές ενέργειες που είναι το χαρακτηριστικό του – να πατήσει αντίπαλη περιοχή και σ’ ένα κομμάτι που υστερεί πάρα πολύ στην άμυνα να δείξει καλύτρη διάθεση. Είχε ένα πρόβλημα με το γονατό του τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δηλαδή από τις δέκα τέσσερις ημέρες έχασε επτά ημέρες».
Για το ντεμπούτο του Μπεκ κι αν είναι έτοιμος να μπει στ’ αγωνιστικά του πλάνα:
«Ναι κι ο Μπεκ ανήκει κι αυτός στην κατηγορία το λέω ξεκάθαρα … Γενικώς από τους μεσοεπιθετικούς μας, εννοώντας ‘οκτάρια’ μας, τους εξτρέμ μας, τους σέντερ φορ μας, τα δεκάρια μας, δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος μέχρι τώρα, καθόλου! Από αυτό που δίνουν στα τέσσερα παιχνίδια θα έλεγα πως είμαι απογοητευμένος σε σχέση με αυτό που μπορούν να δώσουν. Άρα λοιπόν και ο Μπεκ ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία. Θα πρέπει να μου δείξουν πράγματα στην προπόνηση και πρέπει να μου αποδείξουν πως όταν παίρνουν την ευκαιρία, να δείξουν πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο γιατί αλλιώς δε θα λύσουμε το πρόβλημά μας γρήγορα. »

Τα σχόλια είναι κλειστά.