Ρέθυμνο: Επίσημη ανακήρυξη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεοδώρου Β’ σε Επίτιμο Δημότη Δήμου Ρεθύμνης

Ημερομηνία:

Η επίσημη ανακήρυξη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεοδώρου Β’ σε Επίτιμο Δημότη Δήμου Ρεθύμνης, θα τελεστεί την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2024, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρεθύμνης.

Η σχετική απόφαση (υπ. αριθ. 430/ 02.10.2024) λήφθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνης, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Μαρινάκη, ο οποίος πρότεινε την απόδοση τιμής στο εξαιρετικό ποιμαντορικό, ιεραποστολικό και ανακαινιστικό έργο που επιτελεί την τελευταία 20ετία στον Πατριαρχικό θρόνο του Ελληνορθόδοξου Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ο εκ Κρήτης καταγόμενος Μακαριώτατος.

Αναφερόμενος στους ισχυρούς και πολύχρονους δεσμούς φιλίας και αγάπης που διατηρεί μέχρι σήμερα με την κοινωνία του Ρεθύμνου ο Μακαριώτατος κ.κ. Θεόδωρος Β’, ο Δήμαρχος υπενθύμισε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη θαυμαστή διακονία του τιμώμενου στην Ιερά Μητρόπολη Λάμπης και Σφακίων παρά του μακαριστού Μητροπολίτη Λάμπης και Σφακίων μετέπειτα Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Θεοδώρου Τζεδάκη.

Στην τελετή ανακήρυξης του σε επίτιμο δημότη του Ρεθύμνου, θα παραστούν εκπρόσωποι Πατριαρχείων και Εκκλησιών καθώς και θεσμικοί, εκπρόσωποι πολιτικών και ακαδημαϊκών αρχών του νησιού και της χώρας μας.
Επειδή ο χώρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχει συγκεκριμένη χωρητικότητα, λήφθηκε μέριμνα για τη ζωντανή μετάδοση της τελετής.
Ως εκ τούτου, όσοι και όσες επιθυμούν να την παρακολουθήσουν, αρκεί να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ρεθύμνης και το σύνδεσμο:
https://www.rethymno.gr/information-services/news/live-26-10-24-24-10-24.html.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρών στην «Ημέρα Ελληνικών...

Ο Δήμος Ρεθύμνης συμμετείχε ενεργά στο διήμερο συναντήσεων το...

Ρέθυμνο:2η Σύναξη Μελών του Κατηχητικού Έργου Νεότητας...

26 Σεπτεμβρίου 2026 Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2026, στο Κέντρο...

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρών στην «Ημέρα Ελληνικών...

Ο Δήμος Ρεθύμνης συμμετείχε ενεργά στο διήμερο συναντήσεων το...

Ρέθυμνο:2η Σύναξη Μελών του Κατηχητικού Έργου Νεότητας...

26 Σεπτεμβρίου 2026 Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2026, στο Κέντρο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας οι Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων

Από το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας & Πυροσβεστικού Σταθμού...

Προχωρά η ανάπλαση της οδού Δημοκρατίας στον Λιμένα Χερσονήσου

Ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για την υλοποίηση του έργου...

Ηράκλειο:Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπές σε ιερούς ναούς

Συνελήφθησαν -3- ημεδαποί για διακεκριμένες κλοπές στο Ηράκλειο Εξιχνιάσθηκαν -4-...