Σουηδία: Ο στρατός στη μάχη κατά της πρωτοφανούς εγκληματικότητας

Ημερομηνία:

Δυναμικά μπαίνει ο στρατός στη μάχη κατά της πρωτοφανούς έκρηξης βίας και της εγκληματικότητας που μαστίζει τη Σουηδία.

Δραματική έξαρση βίας

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ουλφ Κρίστερσον, συναντήθηκε με τον αρχηγό του στρατού προκειμένου να βρεθεί λύση.

Μέσα σε μερικές ώρες, τρεις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δύο διαφορετικά χτυπήματα συμμοριών.

Ένα διαμέρισμα σε γειτονιά στην Ουψάλα, βόρεια της Στοκχόλμης, έχει παραδοθεί στις φλόγες. Οι κραυγές των περίοικων μαρτυρούν την ένταση της έκρηξης που προηγήθηκε.

Μέσα στο διαμέρισμα, νεκρή βρέθηκε μία γυναίκα μόλις 25 ετών που είχε νωρίτερα πέσει για ύπνο. Το σπίτι, όπως λένε οι Αρχές της Σουηδίας, έγινε από λάθος στόχος σπείρας της περιοχής που προχώρησε σε τυφλό χτύπημα.

Στη «μάχη» ο στρατός

Λίγες ώρες αργότερα, ο Σουηδός πρωθυπορυγός ανακοίνωσε πως θα ζητηθεί από τον στρατό να στηρίξει το έργο της αστυνομίας προκειμένου να παταχθεί η εγκληματικότητα και η βία.

«Αύριο θα συναντηθώ με τον αρχηγό της αστυνομίας και του στρατού για να δούμε με ποιον τρόπο θα μπορούσε ο στρατός να βοηθήσει το έργο της αστυνομίας στον πόλεμο ενάντια στις σπείρες».

Η σουηδική κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει στον στρατό τη φύλαξη κρίσιμων ενεργειακών μονάδων τις οποίες σήμερα έχουν αναλάβει αστυνομικοί και να διαθέσει περισσότερες αστυνομικές μονάδες στην Στοκχόλμη και το Μάλμε που μαστίζονται από εγκληματικότητα.

62 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ένοπλη βία το 2022, ενώ μέσα σε 9 μήνες το 2023 έχουν γίνει περισσότερες από 120 βομβιστικές επιθέσεις.

Οι Αρχές της χώρας μιλούν για πόλεμο συμμοριών που αποτελούνται κυρίως από ανηλίκους.

«Είναι νέα παιδιά που σκοτώνονται μεταξύ τους και για αυτά είναι φυσιολογικό. Και έχει γίνει καθημερινότητα. Δεν τους ενδιαφέρει. Υπογράφουν συμβόλαια θανάτου. Αυτοί που το κάνουν είναι παιδιά 14 έως 16 ετών».

Από το 2013 μέχρι σήμερα η Σουηδία από τελευταία στους δείκτες εγκληματικότητας στην Ευρώπη και τον κόσμο έχει μετατραπεί σε μία από τις χώρες με τον υψηλότερο δείκτη θανάτων από την χρήση όπλων και τις εγκληματικές ενέργειες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει την Φθινοπωρινή ...

19 Σεπτεμβρίου στη Φορτέτζα Ρεθύμνου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ...

Αναβάθμιση της Εισόδου της Κνωσού και Αποκατάσταση...

Στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μεταξύ...

Ρέθυμνο:Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει την Φθινοπωρινή ...

19 Σεπτεμβρίου στη Φορτέτζα Ρεθύμνου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ...

Αναβάθμιση της Εισόδου της Κνωσού και Αποκατάσταση...

Στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μεταξύ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ανακοίνωση KNE για τα 12 χρόνια από την Δολοφονία του Παύλου Φύσσα

12 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα Τσακίζουμε τον...

Δήμος Χανίων:Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού στο Θέρισο

Περισσότεροι από 5 τόνοι απορριμμάτων απομακρύνθηκαν από τα συνεργεία...