Σούρας για «σύνδρομο ξεχασμένου μωρού»: Μπορεί να συμβεί στον καθένα – Ποιους «χτυπά»

«Δεν το χωράει το μυαλό αλλά εξηγείται επιστημονικά» λέει ο Δημήτρης Σούρας για το «σύνδρομο ξεχασμένου μωρού» που έπαθε και ο πατέρας του βρέφους στην Άρτα.

Σούρας για «σύνδρομο ξεχασμένου μωρού»: Μπορεί να συμβεί στον καθένα – Ποιους «χτυπά»

Η είδηση για τον θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους που έχασε τη ζωή του στην Άρτα, όταν ο πατέρας του το ξέχασε στο αυτοκίνητο για ώρες, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο τραγικός θάνατος του μωρού εξηγείται με το «σύνδρομο του ξεχασμένου μωρού», που μάλιστα συμβαίνει πολύ συχνά στις ΗΠΑ.

Μιλώντας για το σύνδρομο αυτό ο γνωστός ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας, ξεκαθαρίζει ότι «μπορεί να συμβεί στον καθένα».

«Το σύνδρομο του ξεχασμένου μωρού, επιστημονικά αποδεικνύεται, υπάρχουν τόμοι βιβλίων και υπάρχουν πολλά περιστατικά γύρω στα 900 τον χρόνο στις ΗΠΑ. Δεν έχει σχέση με ψυχική ασθένεια, δεν γίνεται με δόλο. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Δεν έχει σχέση με ηλικία ή αν είναι καλός ή κακός ο άνθρωπος. Είναι μία στιγμιαία απώλεια μνήμης σε άτομα που κάνουν ένα συγκεκριμένο πράγμα και “χτυπά” άτομα που είναι τρομερά αγχωμένα» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Σούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν τον πατέρα να δέχτηκε ένα τηλεφώνημα για επαγγελματικό ταξίδι πριν συμβεί το μοιραίο, ο ψυχίατρος υποστηρίζει ότι ίσως και αυτό να έπαιξε ρόλο στην τραγική συνέχεια. «Μπορεί να ήταν τόσο αγχωτικό το τηλεφώνημα που όχι μόνο του δημιούργησε πρόβλημα, αλλά “του καρφώθηκε” μόνο αυτό στο μυαλό. Εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή, το άγχος που δημιουργήθηκε έκανε ένα “μπλακ άουτ” στη μνήμη του» εξηγεί.

«Ξέρω ότι ακούγεται παράδοξο και δεν χωράει στο μυαλό, δυστυχώς εξηγείται επιστημονικά. Έχει σχέση με άγχος, με έλλειψη μνήμης, με έλλειψη ύπνου αλλά και με φάρμακα και αλκοόλ. Δεν έχει σχέση με δολοφονία, με δόλο και με εκδίκηση» καταλήγει ο Δημήτρης Σούρας.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.