Σταματά το καρναβάλι της Βενετίας λόγω κορωνοϊoύ – Ξεπέρασαν τα 130 τα κρούσματα

Ημερομηνία:

Στην ακύρωση των εκδηλώσεων του τελευταίου διημέρου του καρναβαλιού της Βενετίας προχώρησαν οι ιταλικές αρχές καθώς η χώρα τελεί σε κατάσταση ηυξημένου συναγερμού λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού που έφθασαν πλέον τα 132, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας. Είκοσι έξι ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Την σχετική απόφαση έλαβε ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια. Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η διακοπή των εκδηλώσεων του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας. Θα παραμείνουν κλειστά, επίσης, τα σχολεία, τα μουσεία και τα πανεπιστήμια της περιφέρειας.

Παράλληλα, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να θέσουν σε καραντίνα τους 274 μετανάστες και το πλήρωμα του πλοίου Ocean Viking (που ανήκει στην ΜΚΟ Sos Mediterranè) και το οποίο μόλις ελλιμενίσθηκε στο Ποτσάλο της Σικελίας.

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, τα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα είναι, πλέον, εκατόν τριάντα δύο. Είκοσι έξι ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων.

Παράλληλα, ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του, καθ΄όλη την επόμενη εβδομάδα ως προληπτικό μέτρο για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Εξήγησε επίσης, ότι μπορεί να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον.

Επιπλέον, στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, από αύριο μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, όπως και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, τέλος, η οικονομική ζημιά από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, για τις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά, ανέρχεται ήδη στα 18 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ: Συνελήφθη Έλληνας πολίτης ύποπτος για...

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά ΜΜΕ ο ύποπτος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον...

Το Ισραήλ απειλεί Ιράν και Χαμενεΐ με...

Μπορεί ο πόλεμος των 12 ημερών να τελείωσε, όμως...

Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ: Συνελήφθη Έλληνας πολίτης ύποπτος για...

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά ΜΜΕ ο ύποπτος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον...

Το Ισραήλ απειλεί Ιράν και Χαμενεΐ με...

Μπορεί ο πόλεμος των 12 ημερών να τελείωσε, όμως...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κοινή επιχείρηση Δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου για αποκατάσταση παράνομης χωματερής

Με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ...

Ψηφιακό πελατολόγιο: Κατεβάζουν ρολά τα συνεργεία αυτοκινήτων

Υποχρεωτική από σήμερα η εφαρμογή του ψηφιακού πελατολογίου -...

Η Π.Ε.Ε.Π.Σ στο ετήσιο Delegates Assembly της CTIF

Στη Βουλγαρία, στο πλαίσιο του Delegates Assembly της CTIF,...