ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: “Δεν δίνουμε χρίσματα, στηρίζουμε και συνεργαζόμαστε με αυτοδιοικητικές παρατάξεις”

ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: “Δεν δίνουμε χρίσματα, στηρίζουμε και συνεργαζόμαστε με αυτοδιοικητικές παρατάξεις” . Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινείται στη λογική των χρισμάτων …..

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινείται στη λογική των χρισμάτων αλλά επιδιώκει ευρύτερες συνεργασίες αυτοδιοικητικών σχημάτων με προγραμματικό πλαίσιο και προοδευτικό πρόσημο.

Αυτή η πολιτική κατεύθυνση υλοποιείται και στο νομό Ηρακλείου με δημιουργία σχημάτων συνεργασίας σε όλους τους δήμους, τα οποία στηρίζονται μεν αλλά δεν πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ”.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αντιδράσεις για τη στήριξη υποψηφίων δημάρχων στην Κρήτη.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται:

“Η αυτοδιοίκηση αποτελεί προνομιακό πεδίο για την οικοδόμηση κοινωνικών και προοδευτικών συμμαχιών.

Οι εκλογικές αναμετρήσεις του ερχόμενου Μαΐου θα διεξαχθούν με Απλή Αναλογική, η οποία συνιστά εμβληματική δημοκρατική τομή και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας, της συμμετοχής των πολιτών, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.

Στην Πολιτική Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (19-5-2018) αναλύεται διεξοδικά η στρατηγική του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, για την εδραίωση της ενισχυμένης παρουσίας του στην Αυτοδιοίκηση, με σχήματα τα οποία θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο σε κάθε περιοχή και θα προκύψουν μέσα από τις ευρύτερες αριστερές και προοδευτικές συνεργασίες με προγραμματικό πλαίσιο.

Σε υλοποίηση αυτής της κατεύθυνσης ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινείται στη λογική των χρισμάτων αλλά επιδιώκει ευρύτερες συνεργασίες αυτοδιοικητικών σχημάτων με προγραμματικό πλαίσιο και προοδευτικό πρόσημο.

Αυτή η πολιτική κατεύθυνση υλοποιείται και στο νομό Ηρακλείου με δημιουργία σχημάτων συνεργασίας σε όλους τους δήμους, τα οποία στηρίζονται μεν αλλά δεν πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.