Τηλεδιάσκεψη με τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου είχε η Έφη Αχτσιόγλου

Ημερομηνία:

Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των Εργατικών Κέντρων Ρόδου και Κρήτης πραγματοποίησαν οι τομεάρχες Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, και Οικονομίας, Νίκος Παππάς, με τη συμμετοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριου Σαντορινιού (Δωδεκανήσου – τομεάρχης Ναυτιλίας), Χάρη Μαμουλάκη (Ηρακλείου), Σωκράτη Βαρδάκη (Ηρακλείου), Νίκου Ηγουμενίδη (Ηρακλείου) και Μανώλη Θραψανιώτη (Λασιθίου).

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τουριστικό και τον κατασκευαστικό κλάδο, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και τα ελλιπή μέτρα που έχει ανακοινώσει ως σήμερα η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων και της απασχόλησης.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υπογράμμισαν την ανάγκη να παραταθούν άμεσα οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, οι οποίες λήγουν το επόμενο διάστημα, ενώ σημείωσαν ότι απαιτούνται επιπλέον μέτρα στήριξης των εποχικών εργαζομένων, η κάλυψη όσων έχουν μείνει εκτός των μέτρων της ΝΔ και η ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής, που συμβάλλουν καθοριστικά στη διατήρηση των τοπικών οικονομιών και των θέσεων εργασίας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν τη σημασία των δύο κλάδων για την ελληνική οικονομία και εξέφρασαν τη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Αναφέρθηκαν, επίσης, στα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξή τους στο πλαίσιο του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι» και δεσμεύτηκαν να εμπλουτίσουν τις προτάσεις αυτές, εξειδικεύοντας τα αιτήματα των εργαζομένων.

Η τομεάρχης Εργασίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, επισήμανε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη κάλυψης του μισθολογικού κόστους και των ασφαλιστικών εισφορών όλων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που πλήττονται, αλλά και την άμεση ανάγκη στήριξης όλων των εποχικά εργαζομένων.

Από τη μεριά του, ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του κόμματος, Νίκος Παππάς, υπογράμμισε την ανάγκη παροχής άμεσων ενισχύσεων στις επιχειρήσεις, συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ, καθώς και την ανάγκη συγκρότησης ενός προγράμματος εγγυήσεων, ύψους 12 δισ. ευρώ.

Εκ μέρους των Εργατικών Κέντρων συμμετείχαν οι: Στέλιος Βοργιάς (πρόεδρος Ε.Κ. Ηρακλείου), Γιώργος Λιολάκης (πρόεδρος Ε.Κ. Ρεθύμνου), Γιάννης Μανωλικάκης (πρόεδρος Ε.Κ. Χανίων), Μανώλης Πεπόνης (πρόεδρος Ε.Κ. Λασιθίου) και Παναγιώτης Εγγλέζος (πρόεδρος Ε.Κ. Ρόδου). Τη συζήτηση συντόνισε ο Θοδωρής Δουλουμπέκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πάνω από μισό εκατομμύριο τουρίστες έφθασαν με...

Σταθερά ανοδικοί οι δείκτες και το 2025 στο λιμάνι...

Ο κοινοτικός τουρισμός παίρνει σάρκα και οστά...

ΤΟ «ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ» ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ...

Πάνω από μισό εκατομμύριο τουρίστες έφθασαν με...

Σταθερά ανοδικοί οι δείκτες και το 2025 στο λιμάνι...

Ο κοινοτικός τουρισμός παίρνει σάρκα και οστά...

ΤΟ «ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ» ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πάνω από μισό εκατομμύριο τουρίστες έφθασαν με κρουαζιέρα στο Ηράκλειο

Σταθερά ανοδικοί οι δείκτες και το 2025 στο λιμάνι...

Οι 4 μεγάλες ιατρικές ανακαλύψεις του 2025 που δίνουν νέα ελπίδα στην ανθρωπότητα

Ιατρικές ανακαλύψεις που μας έδωσαν ελπίδα το 2025. Παρότι το...

Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ: Αυτοκίνητο με 30% κρατική επιδότηση – Πώς να αποκτήσετε το δικό σας

Το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά – Γ’ Κύκλος» παρατείνεται για...

Ο κοινοτικός τουρισμός παίρνει σάρκα και οστά με «έδρα» το Πάνορμο

ΤΟ «ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ» ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ...