Τηλεδιάσκεψη από την Περιφέρεια Κρήτης για τη χαρτογράφηση κοινωνικών υπηρεσιών και κοινωνικών προγραμμάτων στο νησί

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνέχεια των συναντήσεων με τους κοινωνικούς φορείς πραγματοποίησε την 3η τηλεδιάσκεψη με θέμα τη χαρτογράφηση κοινωνικών υπηρεσιών και κοινωνικών προγραμμάτων στην Κρήτη, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης (Παρατηρητήριο).

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρου Βαμβακά, με τη συμμετοχή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και των 8 Ιερών Μητροπόλεων του νησιού. Στη συνάντηση παρουσιάστηκε ο ρόλος του Παρατηρητηρίου στον Εθνικό Μηχανισμό Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής και στην Περιφερειακή Στρατηγική για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και την Κοινωνική Ένταξη Κρήτης (ΠΕΣΚΕ Κρήτης).

Η Εκκλησία της Κρήτης αναπτύσσει μεγάλο και σημαντικό δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών σε ολόκληρο το νησί το οποίο συνεισφέρει στην προστασία των ανθρώπων από καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού και φτώχειας, στην εξασφάλιση αξιοπρεπούς και υγειούς διαβίωσης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ωφελούμενων.

Ο ρόλος της Εκκλησίας της Κρήτης στο συνολικό εγχείρημα καταγραφής τοπικών αναγκών, στην ανάδειξη κοινωνικών ζητημάτων που χρήζουν παρέμβασης είναι κομβικής σημασίας για την επιτυχία του συνολικού εγχειρήματος καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην Κρήτη. Στη συνάντηση σημειώθηκε η σημασία της αδιάληπτης και συστηματικής συνεργασίας με όλους τους φορείς στην επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων.

Επίσης η διαμόρφωση σταθερών δικτύων συνεργασίας μεταξύ των διαφορετικών φορέων κοινωνικής πολιτικής για τον καλύτερο συντονισμό τους προς όφελος των κοινωνικών ομάδων, όπως επίσης και η ανάγκη συμπληρωματικής κάλυψης των κοινωνικών αναγκών από όλους τους εμπλεκόμενους. Τονίστηκε ακόμη η σημασία του εντοπισμού και ανάλυσης της διαφορετικότητας των αναγκών ανάλογα με την περιοχή και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τοπικών κοινωνιών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σοβαρό τροχαίο στην Κρήτη: Έξι τραυματίες εκ...

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στον...

Ο ΕΟΤ ενισχύει τη διεθνή προβολή της...

Τηλεοπτικές εκπομπές με υψηλή τηλεθέαση στο Ηνωμένο Βασίλειο και...

Σοβαρό τροχαίο στην Κρήτη: Έξι τραυματίες εκ...

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στον...

Ο ΕΟΤ ενισχύει τη διεθνή προβολή της...

Τηλεοπτικές εκπομπές με υψηλή τηλεθέαση στο Ηνωμένο Βασίλειο και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Market Pass: Στα σκαριά νέος κύκλος από το φθινόπωρο – Ποιοι εξετάζεται να λάβουν την ενίσχυση

Ο σχεδιασμός προβλέπει μηνιαία στήριξη από περίπου 40 ευρώ...

Σοβαρό τροχαίο στην Κρήτη: Έξι τραυματίες εκ των οποίων τρία παιδιά – ΙΧ μπήκε στο αντίθετο ρεύμα

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στον...

Χωροταξικό: Τι αλλάζει με το νέο ειδικό πλαίσιο για τον τουρισμό

Το Χωροταξικό για τον Τουρισμό αποτελεί ένα εθνικό σχέδιο...

Ο ΕΟΤ ενισχύει τη διεθνή προβολή της Κρήτης μέσω του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου ITV

Τηλεοπτικές εκπομπές με υψηλή τηλεθέαση στο Ηνωμένο Βασίλειο και...