Το άγνωστο πρόστιμο των 80 ευρώ – Τι δεν πρέπει να έχετε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου

Ημερομηνία:

Αν διαπιστωθεί παράβαση «χρεώνεστε» και 3 πόντους στο point system.

Κάποτε ήταν τα κομπολόγια, τα σταυρουδάκια, τα διάφορα φυλαχτά και –ποιος μπορεί να ξεχάσει– το διάσημο αποσμητικό με το δεντράκι.

Σήμερα, η τεχνολογία έχει πάρει τη θέση αυτών των «παραδόσεων» με πιο μοντέρνα, αλλά εξίσου ενοχλητικά αντικείμενα: κυρίως τις βάσεις για τα κινητά τηλέφωνα, που βλέπουμε ολοένα και πιο συχνά κολλημένες στο παρμπρίζ.

Τι λέει ο ΚΟΚ

Ωστόσο, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) είναι ξεκάθαρος: οτιδήποτε εμποδίζει το οπτικό πεδίο του οδηγού θεωρείται επικίνδυνο και απαγορεύεται ρητά. Σύμφωνα με το Άρθρο 34, παρ. 2 του ΚΟΚ, ο οπτικός άξονας του οδηγού πρέπει να παραμένει απολύτως ελεύθερος.

Αν διαπιστωθεί παράβαση, είτε πρόκειται για κρεμαστά αντικείμενα, κινητά τηλέφωνα, χαρτιά ή διακοσμητικά, επιβάλλεται πρόστιμο 80 ευρώ, καθώς και 3 βαθμοί στο point system.

Για την ασφάλεια

Για την ασφάλειά σας –και για να αποφύγετε τα πρόστιμα– φροντίστε να τοποθετείτε το κινητό σε βάσεις που δεν εμποδίζουν την ορατότητα, όπως στην κονσόλα ή στους αεραγωγούς του αυτοκινήτου. Ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι το φως από την οθόνη του κινητού τη νύχτα, που μπορεί να τυφλώσει τον οδηγό.

Εξίσου απαγορευμένες είναι και οι αντιηλιακές μεμβράνες στο παρμπρίζ. Αν έχουν χαμηλή διαπερατότητα (κάτω από 75%), επιφέρουν το ίδιο πρόστιμο με τις υπόλοιπες παραβάσεις.

Η ουσία δεν είναι μόνο το διοικητικό πρόστιμο – είναι κυρίως η ασφάλεια. Ένα καθαρό, ελεύθερο οπτικό πεδίο μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μια κρίσιμη στιγμή.

ΠΗΓΗ: in.gr / PATRIS.GR

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Super League: Αλαφούζος και Μαρινάκης ισοψήφισαν στις...

Στις 15 Ιουλίου θα γίνουν οι επαναληπτικές εκλογές. Η πολυαναμενόμενη…...

Ολοκληρώνεται η καταβολή οικονομικής ενίσχυσης ύψους 150...

Αναζητούνται 33.351 νοικοκυριά που δεν έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ στην...

Super League: Αλαφούζος και Μαρινάκης ισοψήφισαν στις...

Στις 15 Ιουλίου θα γίνουν οι επαναληπτικές εκλογές. Η πολυαναμενόμενη…...

Ολοκληρώνεται η καταβολή οικονομικής ενίσχυσης ύψους 150...

Αναζητούνται 33.351 νοικοκυριά που δεν έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ στην...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος την Τετάρτη 1 Ιουλίου – Δείτε αναλυτικά τις περιοχές

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη 1 Ιουλίου,...

Ηράκλειο: «Καμπάνα» από την Πυροσβεστική για θερμές εργασίες σε ύπαιθρο – Πάνω από 2.500 ευρώ το πρόστιμο!

Ηράκλειο: «Καμπάνα» από την Πυροσβεστική για θερμές εργασίες σε...

Super League: Αλαφούζος και Μαρινάκης ισοψήφισαν στις εκλογές για την προεδρία

Στις 15 Ιουλίου θα γίνουν οι επαναληπτικές εκλογές. Η πολυαναμενόμενη…...

Ολοκληρώνεται η καταβολή οικονομικής ενίσχυσης ύψους 150 ευρώ ανά παιδί σε 950.000 οικογένειες

Αναζητούνται 33.351 νοικοκυριά που δεν έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ στην...