«Το ΕΛΚ υιοθετεί πρόταση του Μανώλη Κεφαλογιάννη, για την άμεση απελευθέρωση του Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη

Ημερομηνία:

Το ΕΛΚ υιοθετεί πρόταση του Μανώλη Κεφαλογιάννη, για την άμεση απελευθέρωση του Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη και την προστασία των περιουσιών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας»

Με την απόλυτη στήριξη των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και τη συνδρομή του προέδρου της Κ.Ο. του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και του συντονιστή στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων Μάικλ Γκάλερ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υιοθέτησε ομόφωνα την πρόταση του Μανώλη Κεφαλογιάννη για την άμεση απελευθέρωση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη και την προστασία των περιουσιών της Ελληνικής Μειονότητας.

Με την τροπολογία εκφράζεται η βαθιά ανησυχία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «για τη σύλληψη του εκλεγέντα Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη τις παραμονές των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία και τη συνεχιζόμενη προφυλάκισή που παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας και του απαγορεύει να αναλάβει τα καθήκοντά του ως εκλεγμένος δήμαρχος». Επίσης στην τροπολογία τονίζεται ότι το συγκεκριμένο θέμα «συνδέεται απόλυτα, με το σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων, με το περιουσιακό ζήτημα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στο Δήμο της Χειμάρρας και τις κατηγορίες για παράνομες απαλλοτριώσεις από τις αλβανικές αρχές».

Η Σχετική Τροπολογία κατατέθηκε στην Έκθεση για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ψηφιστεί στη Ολομέλεια του Ε.Κ την προσεχή Τρίτη 11 Ιουλίου.

Μια τροπολογία που έρχεται σε συνέχεια τόσο της επίσκεψής του Μανώλη Κεφαλογιάννη στον προφυλακισμένο Δήμαρχο Χειμάρρας στις φυλακές των Τιράνων όσο και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνάντηση του με την πρόεδρο του ΕΚ Ρομπέρτα Μέτσολα για την άμεση αποφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη και την ανάληψη των δημαρχιακών του καθηκόντων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,9 εκατ. ευρώ...

Κέρδη άνω των 2,9 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ...

Καταγγελία-σοκ στο Στρασβούργο: Ο Νίκος Παππάς φέρεται...

Σοβαρό επεισόδιο καταγγέλλεται στο Στρασβούργο, με ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ...

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,9 εκατ. ευρώ...

Κέρδη άνω των 2,9 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ...

Καταγγελία-σοκ στο Στρασβούργο: Ο Νίκος Παππάς φέρεται...

Σοβαρό επεισόδιο καταγγέλλεται στο Στρασβούργο, με ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 18 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεδριάζει την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου η Δημοτική Επιτροπή

Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ, συνεδριάζει εκτάκτως...

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι και οι επτά κατηγορούμενοι

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι τελευταίοι τρεις από τους επτά...

Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 3χρονου παιδιού στην Αλεξανδρούπολη

Σοκαριστική η εικόνα που παρουσίαζε το άψυχο σώμα του. Στην...