«Ξηλώθηκαν» ο γγ του ΥΠΕΣ και ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ λόγω Ασημακοπούλου

Λίγο μετά την ανακοίνωση από την ίδια ότι αποσύρεται από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ – Οι ευθύνες για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων
Ραγδαίες εξελίξεις και κλυδωνισμοί σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία ανέκυψαν σήμερα (15/3) λόγω του σκανδάλου με τα e-mail που απεστάλησαν σε αποδήμους εν όψει των ευρωεκλογών. Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση είναι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Λίγο μετά από την ανακοίνωση από την ευρωβουλεύτρια της ΝΔ ότι αποσύρεται από το ευρωψηφοδέλτιο τους κόμματός της, αποπέμπονται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, καθώς και ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Χάος στη ΝΔ, σάλος με τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων

Κατά πληροφορίες, που προς το παρόν δεν επαληθεύονται από το Μαξίμου, η υπόθεση με τα επίμαχα e-mail φέρεται να σχετίζεται με ενέργεια συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και κατόπιν ίδιου του γραμματέα αποδήμων της ΝΔ, σε συνεργασία με τον πρώτο.

Πρόκειται για το θέμα της προώθησης της λίστας με τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων έναν χρόνο πριν, στα τέλη Μαΐου 2023. Αν και το πώς άλλαξε χέρια η εν λόγω λίστα δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, η απομάκρυνση των δυο προσώπων φαίνεται να συνδέει τα ίδια μ’ εμπλοκή στην υπόθεση.

Σύμφωνα με αναφορές, ο κ. Σταυριανουδάκης μίλησε με το Μαξίμου και δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Η έρευνα για τυχόν ποινικά αδικήματα
Οι καταγγελίες για διαρροή των e-mail κατοίκων του εξωτερικού που έφτασαν στην κατοχή της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ, οδήγησαν την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας να διατάξει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, όπως αυτό της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και της παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου.

Ολόκληρη η σημερινή ανακοίνωση ευρωβουλεύτριας πριν από τις νέες «καρατομήσεις»:

«Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας ΄΄στρατιώτης΄΄ της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι. Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας. Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί».

Προ ημερών, ερωτηθείς για την υπόθεση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απαντήσει ότι «η κυβέρνηση διεξάγει τη δική της έρευνα».

«Υπάρχουν ερωτήματα. Η υπόθεση με τα e-mail που φέρεται να έστειλε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στους απόδημους πρέπει να διερευνηθεί. Η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί και από τη Δικαιοσύνη και από το υπουργείο Εσωτερικών. Κάνουμε και εμείς τη δική μας έρευνα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.