Στο 10ο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Στο 10ο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Στο κορυφαίο για την τοπική oικονομία επιχειρηματικό γεγονός, το «10o ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ
ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ
ΔΙΑΝΟΜΗΣ – SUPER MARKET», που επέστρεψε στην αρχική του μορφή – με δια ζώσης
συναντήσεις παραγωγών και μεταποιητών, με ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων
διανομής αντίστοιχα – συμμετείχε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, το Σάββατο 19 Μαρτίου στο
Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες.

Παραγωγοί, αλλά και όσοι ασχολούνται με τη μεταποίηση αγροτικών και κτηνοτροφικών
προϊόντων, πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους ξενοδοχείων και δικτύων
διανομής, με στόχο τη μεταξύ τους συνεργασία για την προώθηση των τοπικών προϊόντων
στα ξενοδοχεία της Κρήτης, κατά τη διάρκεια της νέας τουριστικής περιόδου.

Στο περίπτερο του Δήμου, που έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να
γευτούν και να γνωρίσουν την πλούσια τοπική παραγωγή του τόπου, έλαβαν μέρος αρκετοί
παραγωγοί και τυποποιητές. Παρουσιάστηκαν αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα όπως,
λάδι, κρασί, τυρί, μέλι, πάστα ελιάς, βότανα, καφές, παξιμάδι, ενώ μεγάλο ήταν το
ενδιαφέρον που έδειξαν για τα προϊόντα οι επαγγελματίες που επισκέφτηκαν το περίπτερο.

Στο Φόρουμ παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας και Αντιπρόεδρος του
Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Φραγκάκης, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Αδάμ
Δαμιανάκης και ο Πρόεδρος του «ΑΣΑ Αναγέννηση» Μανώλης Μαραγκάκης.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος ανέφερε: «Ο Δήμος μας διαθέτει τεράστιο πλούτο, τον
οποίο φροντίζουμε να προβάλλουμε με κάθε τρόπο. Βρισκόμαστε στο πλευρό των τοπικών
παραγωγών και των επιχειρήσεων του τόπου μας, μέσα από ένα Φόρουμ που έχει γίνει
πλέον θεσμός για την Κρήτη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα υπηρεσιακά στελέχη του
Δήμου που επιμελήθηκαν τη συμμετοχή μας στο Φόρουμ και τους παραγωγούς, που με τα
εκλεκτά προϊόντα του τόπου μας, κέρδισαν τις εντυπώσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 16.400 συναντήσεις
ανάμεσα στους 194 παραγωγούς / μεταποιητές, 17 βιοτέχνες και τους εκπροσώπους 195
ξενοδοχείων (68 όμιλοι ξενοδοχείων) και 12 δικτύων διανομής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.