11.000 ευρώ το πρόστιμο στους εργοδότες για τον κατώτατο μισθό

Ημερομηνία:

Μέχρι και έντεκα χιλιάδες πρόστιμο θα επιβάλλεται σε όσους εργοδότες δεν συμμορφωθούν με την υπουργική απόφαση για αύξηση του κατώτατου μισθού σύμφωνα με τον γενικό γραμματέας του υπουργείου, Ανδρέα Νεφελούδη.

Σε συνέντευξή του, ο Ανδρέας Νεφελούδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ο εργοδότης μπορεί να μην θέλει να τηρήσει το νόμο αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το καταφέρει. Επειδή έχει χαρακτηριστικά αναγκαστικού δικαίου η υπουργική απόφαση, η μη εφαρμογή του έχει σοβαρές ποινικές κυρώσεις. Θα συνιστούσα, λοιπόν, σε όποιον εργοδότη σκέφτεται περίεργα, να το σκεφτεί και δεύτερη φορά.

Η νομιμότητα συμφέρει τελικά. Εμείς από το πληροφοριακό μας σύστημα θα εντοπίσουμε τι κάνει ο κάθε εργοδότης. Μπορούμε να επιβάλλουμε το ανώτατο πρόστιμο που είναι 11.000 ευρώ ανά άνθρωπο.

Επίσης, η προσπάθεια μετατροπής της πλήρους σε μερική απασχόληση είναι εργατική μεταβολή είτε την υπογράφει ο εργαζόμενος είτε όχι.

Ο εργαζόμενος μπορεί να προσφύγει ανώνυμα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για να γίνει στη συνέχεια η παρέμβασή μας.

Παρακολουθούμε όλες τις μεταβολές των ατομικών συμβάσεων έτσι όπως καταγράφονται στην “Εργάνη”. Να το ξέρουν καλά αυτό οι εργοδότες. Έχουμε πλήρη στοιχεία σε πραγματικό χρόνο για όλους.

Στις 28 του μηνός θα δούμε λοιπόν τι στοιχεία έχουμε».

Ο γενικός γραμματέας ανέφερε ακόμη ότι μέχρι τον Απρίλιο θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για το επάγγελμα του διανομέα και συμπλήρωσε ότι η δραστηριότητα της φινλανδικής εταιρείας Wolt βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο του υπουργείου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Θετικά μηνύματα για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο...

Ισχυρές παραμένουν οι προσδοκίες για την πορεία του τουρισμού...

Τέλος στον «ενεργειακό τουρισμό» των κακοπληρωτών –...

«Μπλόκο» στην αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για καταναλωτές που...

Κρήτη: Θετικά μηνύματα για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο...

Ισχυρές παραμένουν οι προσδοκίες για την πορεία του τουρισμού...

Τέλος στον «ενεργειακό τουρισμό» των κακοπληρωτών –...

«Μπλόκο» στην αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για καταναλωτές που...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σχολικές εκδρομές: Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο – Νέοι κανόνες ασφάλειας και χρήσης κινητών

Νέο πλαίσιο για τις εκπαιδευτικές μετακινήσεις σε Δημοτικά, Γυμνάσια...

Και τα φύκια αξίζουν δεύτερη ευκαιρία!

Ενα ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΛΚΕΘΕ δίνει νέα ζωή στα...

Ποιοι «τα έχουν 400» μέχρι τα γεράματα και γλιτώνουν την άνοια – 3 προφίλ που επηρεάζουν τη μνήμη

Έρευνα σε περισσότερους από 1.000 μεσήλικες και ηλικιωμένους για...

Υπερθέρμανση: Η «σκοτεινή» πλευρά του καύσωνα – Όταν ούτε η νύχτα αφήνει το σώμα να ανακάμψει

Οι έρευνες για την υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω κλιματικής...