11.000 ευρώ το πρόστιμο στους εργοδότες για τον κατώτατο μισθό

Ημερομηνία:

Μέχρι και έντεκα χιλιάδες πρόστιμο θα επιβάλλεται σε όσους εργοδότες δεν συμμορφωθούν με την υπουργική απόφαση για αύξηση του κατώτατου μισθού σύμφωνα με τον γενικό γραμματέας του υπουργείου, Ανδρέα Νεφελούδη.

Σε συνέντευξή του, ο Ανδρέας Νεφελούδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ο εργοδότης μπορεί να μην θέλει να τηρήσει το νόμο αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το καταφέρει. Επειδή έχει χαρακτηριστικά αναγκαστικού δικαίου η υπουργική απόφαση, η μη εφαρμογή του έχει σοβαρές ποινικές κυρώσεις. Θα συνιστούσα, λοιπόν, σε όποιον εργοδότη σκέφτεται περίεργα, να το σκεφτεί και δεύτερη φορά.

Η νομιμότητα συμφέρει τελικά. Εμείς από το πληροφοριακό μας σύστημα θα εντοπίσουμε τι κάνει ο κάθε εργοδότης. Μπορούμε να επιβάλλουμε το ανώτατο πρόστιμο που είναι 11.000 ευρώ ανά άνθρωπο.

Επίσης, η προσπάθεια μετατροπής της πλήρους σε μερική απασχόληση είναι εργατική μεταβολή είτε την υπογράφει ο εργαζόμενος είτε όχι.

Ο εργαζόμενος μπορεί να προσφύγει ανώνυμα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για να γίνει στη συνέχεια η παρέμβασή μας.

Παρακολουθούμε όλες τις μεταβολές των ατομικών συμβάσεων έτσι όπως καταγράφονται στην “Εργάνη”. Να το ξέρουν καλά αυτό οι εργοδότες. Έχουμε πλήρη στοιχεία σε πραγματικό χρόνο για όλους.

Στις 28 του μηνός θα δούμε λοιπόν τι στοιχεία έχουμε».

Ο γενικός γραμματέας ανέφερε ακόμη ότι μέχρι τον Απρίλιο θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για το επάγγελμα του διανομέα και συμπλήρωσε ότι η δραστηριότητα της φινλανδικής εταιρείας Wolt βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο του υπουργείου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κτηνοτρόφοι: Υποχρεωτικός ηλεκτρονικός βώλος στα αιγοπρόβατα για...

Νέα υποχρέωση για τους κτηνοτρόφους φέρνει η εφαρμογή του...

Τουρισμός: Τι συζητούν αρνητικά οι ξένοι για...

Τι αναφέρει η έκθεση Greece Reputation Tracker του ΙΝΣΕΤΕ...

Κτηνοτρόφοι: Υποχρεωτικός ηλεκτρονικός βώλος στα αιγοπρόβατα για...

Νέα υποχρέωση για τους κτηνοτρόφους φέρνει η εφαρμογή του...

Τουρισμός: Τι συζητούν αρνητικά οι ξένοι για...

Τι αναφέρει η έκθεση Greece Reputation Tracker του ΙΝΣΕΤΕ...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήλωση Λευτέρη Αυγενάκη από την επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στο Ηράκλειο

«Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με επενδύσεις που αναβαθμίζουν...

Γιώργος Μαζωνάκης: Κακουργηματική δίωξη στους δύο γιατρούς για θανατηφόρα έκθεση

Αντιμέτωποι με το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης κατά συναυτουργία...

Στον αγιασμό των Ωνάσειων Σχολείων στο Ηράκλειο ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Στο σχολικό συγκρότημα του 9ου Γυμνασίου και του 10ου...

Ευχές από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μανόλη Χνάρη για τη νέα σχολική χρονιά

Στο μήνυμα του αναφέρει: «Με αφορμή τον αγιασμό και την...