Κέρδισαν η γεύση και η παράδοση σε μια διοργάνωση που έγινε την Κυριακή στο Γάζι.
Σε μια μεγάλη γιορτή γεύσεων και αρωμάτων εξελίχθηκε το 11ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Γάζι.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν εκλεκτά παραδοσιακά πιάτα μαγειρεμένα από τις καλύτερες νοικοκυρές και τους καλύτερους νοικοκύρηδες των πολιτιστικών συλλόγων που συμμετείχαν στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας σε συνδιοργάνωση με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Γαζίου και Κεραμουτσίου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Μαλεβιζίου.
Στο διαγωνιστικό κομμάτι νικητές στην πρώτη θέση αναδείχθηκαν με μικρή διαφορά στη βαθμολογία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυθέας με το φαγητό μπακαλιάρος με ρύζι και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου με το γλυκό παραδοσιακό μπουρέκι με μυζήθρα.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου
Στην δεύτερη θέση ακολούθησαν οι Σύλλογοι: Πύργου, Μαράθου και Αγάπης και Αλληλεγγύης Κρουσώνα.
Την τρίτη θέση κατέλαβαν οι Σύλλογοι: Τυλίσου, Σμαρίου και Φορτέτσας.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανακοίνωσε αργά το βράδυ η πρόεδρος του Συλλόγου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας Λένα Ηγουμενάκη ενώ σύμφωνα και με τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν μια δύσκολη επιλογή καθώς όλα όσα μαγειρεύτηκαν ήταν εκτός από παραδοσιακά και γευστικά άρτια.
Στις φωτογραφίες μια μικρή γεύση από όσα έγιναν την Κυριακή στο Γάζι.
ΠΗΓΗ: ΠΑΤΡΙΣ