16ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο στο Ρέθυμνο

Το 16ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο ανοίγει τις πύλες του στο Ρέθυμνο στις 25 & 26 Μαΐου

Με κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου «Φαρμακείο: Βασικός πυλώνας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» ξεκινάει τις εργασίες του το 16o Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στο ξενοδοχείο THEARTEMIS.

Το συνέδριο διοργανώνει το Συντονιστικό Όργανο Φαρμακευτικών Συλλόγων Κρήτης, με την οργανωτική ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου, και θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο. Το «παρών» σε αυτό θα δώσουν φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα και εκπρόσωποι φαρμακευτικών φορέων και φαρμακευτικών εταιρειών.

Το πλούσιο πρόγραμμά του περιλαμβάνει:

«Ενημέρωση φαρμακοποιών για επαγγελματικά και εκπαιδευτικά ζητήματα», με τη συμμετοχή του προέδρου του ΠΦΣ κ. Απόστολου Βαλτά, του προέδρου του ΙΔΕΕΑΦ και α΄αντιπροέδρου του ΠΦΣ κ. Σεραφείμ Ζήκα και του γενικού γραμματέα του ΠΦΣ και προέδρου του Φ.Σ. Χανίων κ. Εμμανουήλ Κατσαράκη. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Ρεθύμνου κ. Κωνσταντίνος Βαρδιάμπασης.

Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Ελληνικό φαρμακείο: προοπτικές και προκλήσεις του αύριο», το οποίο θα συντονίσει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Ρεθύμνου Κωνσταντίνος Βαρδιάμπασης και θα συμμετέχουν σε αυτό οι κ.κ.: Αριστοτέλης Σκουντάκης, πρόεδρος Φ.Σ. Ηρακλείου), Εμμανουήλ Κατσαράκης, πρόεδρος Φ.Σ. Χανίων, Μιχαήλ Πλακογιαννάκης, πρόεδρος Φ.Σ. Λασιθίου, και Ανδρέας Αντωνίου, γενικός γραμματέας Φ.Σ. Ρεθύμνου και μέλος Δ.Σ. του ΠΦΣ.

15 ομιλίες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος
Τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα θα παρουσιάσουν διακεκριμένοι επιστήμονες από τον χώρο της υγείας και τον πανεπιστημιακό χώρο, μεταξύ των οποίων και οι κ.κ.:

Κωνσταντίνος Δεμέτζος, Καθηγητής Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας, ΕΚΠΑ, Ακαδημαϊκός, Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών, Τάξη Φυσικών Επιστημών, Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, 2018, που θα αναπτύξει το θέμα «Γενόσημα, Βιοομοειδή και Νανο-ομοειδή θεραπευτικά προϊόντα. Ρυθμιστικό πλαίσιο έγκρισής τους και εισόδου τους στο σύστημα αποζημίωσης στη χώρα».
Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, που θα παρουσιάσει το θέμα «Παρακίνηση για υιοθέτηση μιας συμπεριφοράς που προάγει την υγεία των πολιτών: ο ρόλος της ΠΦΥ».

Γεώργιος Παναγής, Kαθηγητής Βιοψυχολογίας Τμήματος Ψυχολογίας, Kοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, που θα αναπτύξει το θέμα «Νευροβιολογία του εθισμού», και
Χριστίνα Δάλλα, Aν. Kαθηγήτρια Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου για τον Εγκέφαλο, πρόεδρος της Mediterranean Neuroscience Society, που θα μιλήσει για το θέμα «Η σημασία του φύλου στη Νευροψυχοφαρμακολογία».

Στην επίσημη έναρξη του συνεδρίου το Σάββατο στις 20:00, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου κ. Κωνσταντίνος Βαρδιάμπασης θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία, ενώ θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί επισήμων και η Εκδήλωση 100 χρόνια ΒΙΑΝΕΞ.

Παράλληλα θα λειτουργήσει πλούσια και ενημερωμένη έκθεση με προϊόντα και υπηρεσίες φαρμακείου.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΙΔΕΕΑΦ.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.pankritio.gr.

Μεγάλοι χορηγοί του συνεδρίου είναι οι εταιρείες ΒΙΑΝΕΞ και ΒΙΑΝ.

Οργάνωση – Γραμματεία: Noufio Communication Services

Χορηγοί επικοινωνίας: Studio Ρέθυμνο, TeamFM, Κρητική Επιθεώρηση, GOODNET.gr, Ρεθεμνιώτικα Νέα, Rethenea.gr, Ρέθεμνος, Ανατολή, Anatolh.com, Iatronet, Onmed, PharmaTeam, Pharmacorner

Τα σχόλια είναι κλειστά.