25η Μαρτίου: «Αλμυρός» ο μπακαλιάρος – Αύξηση 20% της τιμής σε σχέση με πέρσι

Ημερομηνία:

Ακριβός είναι και φέτος μπακαλιάρος εν όψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, με τους καταναλωτές να προτιμούν τον κατεψυγμένο.
«Αλμυρός» από άποψη τιμής είναι ο μπακαλιάρος εν όψει της 25ης Μαρτίου, με τους καταναλωτές να προτιμούν τον κατεψυγμένο και πολλούς να επιλέγουν να αγοράσουν τον μπακαλιάρο σε κομμάτια.

Στα ύψη όμως, είναι και η ζήτηση του κατεψυγμένου προϊόντος καθώς η τιμή του είναι αισθητά πιο οικονομική. Υπολογίζεται ότι σε σχέση με πέρσι ο μπακαλιάρος είναι ακριβότερος κατά 20%.

Σούπερ μάρκετ: Δείτε πόσο πωλείται ο μπακαλιάρος ενόψει της 25ης Μαρτίου

Η τιμή του μπακαλιάρου στα μαγαζιά γύρω από την Βαρβάκειο
Βακαλάος υγράλατος: 17,80€/κιλό
Βακαλάος φιλέτο: 23,90€/ κιλό
Η τιμή στην κεντρική αγορά Πειραιά
Μπακαλιάρος γνήσιος με κόκκαλο, ποιότητα Α’: 18,50€/κιλό
Μπακαλιάρος γνήσιος φιλέτο, ποιότητα Α’: 24,90€/κιλό
Μπακαλιάρος φρέσκοσ ελληνικός 26,80€/κιλό

Τι να προσέξετε
Καθώς ο μπακαλιάρος είναι ένα από τα πιάτα που υπάρχει παραδοσιακά στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου, η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας επισημαίνει τι πρέπει να προσέχουμε για να αποφύγουμε τον κίνδυνο παραπλάνησης:

1. Οι αυθεντικοί υγράλατοι ή αλίπαστοι (παστοί) μπακαλιάροι προέρχονται από περιοχές του Ατλαντικού, του Ειρηνικού και της Γροιλανδίας. Η ελληνική αγορά προμηθεύεται τον μπακαλιάρο κυρίως από τον Ατλαντικό και από Ισλανδία, Φιλανδία και Νορβηγία.

2. Το παστωμένο ψάρι με την ονομασία λινγκ, πωλείται συνήθως δίπλα από τον αυθεντικό υγράλατο μπακαλιάρο, επομένως έχει μεγάλη σημασία να ελέγχουμε τις ταμπέλες του ιχθυοπωλείου. Κάποιοι προμηθευτές αναγράφουν με μικρότερα γράμματα το χαρακτηριστικό «Λίνγκ» ή «Ling» και με μεγαλύτερα γράμματα την περιοχή προέλευσης, π.χ. Ισλανδίας.

3. Τόσο ο αυθεντικός μπακαλιάρος όσο και το λίνγκ, έχουν κόκαλα οπότε η αναγραφή τού χαρακτηριστικού αυτού δεν είναι επαρκής για την αποφυγή της σύγχυσης.

4. O μπακαλιάρος έχει μια χαρακτηριστική λευκή γραμμή που διατρέχει το σώμα του κατά μήκος και από τις δυο του πλευρές. Αν δεν είναι ορατή και από τις δύο πλευρές αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχεί γιατί μπορεί η γραμμή από τη μία πλευρά του ψαριού να είναι κρυμμένη εξαιτίας του φιλεταρίσματος.

5. Μπορούμε να ξεχωρίσουμε την ποιότητα του καλού μπακαλιάρου, όπως και κάθε ψαριού, από το χρώμα του. Πρέπει να είναι λευκός, χωρίς κηλίδες ή κίτρινη απόχρωση και να μην επιλέγουμε ψάρι με ορατές αλλοιώσεις ή κιτρινισμένο χρώμα.

«Επιλέγουμε, πάντοτε, τις αγορές μας μετά από έρευνα ποιότητας και τιμής» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πρωτομαγιά 2025: Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ...

Τι ισχύει για τους εργαζόμενους. Σε πανελλαδική απεργία και στις...

Κασσελάκης: ΕΛΚ και ακροδεξιά απέρριψαν την πρότασή...

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως «όσα εμπόδια και αν...

Πρωτομαγιά 2025: Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ...

Τι ισχύει για τους εργαζόμενους. Σε πανελλαδική απεργία και στις...

Κασσελάκης: ΕΛΚ και ακροδεξιά απέρριψαν την πρότασή...

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως «όσα εμπόδια και αν...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αντίο στα δύο λίτρα νερό την ημέρα: Πόσο πρέπει να πίνετε, σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη

Διαφορές στην ποσότητα νερού που χρειάζεται κάθε άτομο. Σε όλο...

Η καρδιά της κρητικής γαστρονομίας θα χτυπήσει στο Γάζι

Κάλεσμα στους πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης για συμμετοχή στο...

Η συμβουλή που άφησε ο Πάπας Φραγκίσκος στα νέα ζευγάρια

Γιατί συσχέτισε τη λειτουργία της οικογένειας και των ζευγαριών...

Οι γυναίκες στα χωριά της Κρήτης στο φάσμα της κατάθλιψης

Ο καθηγητής Αλ. Βγόντζας στην «Π»: «Οι άνδρες στα...