Ρέθυμνο:Αδελφοποίηση μεταξύ του Ιταλικού Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Τοσκάνης και«Δότες Ζωής»Ρεθύμνου.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 45 χρόνια από την ίδρυση του Εθελοντικού Συλλόγου Τοσκάνης «Frates Blood Donors Group» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 η πράξη Αδελφοποίησης μεταξύ του Ιταλικού Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Τοσκάνης «Frates Blood Donors Group» και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρεθύμνου «Δότες Ζωής».

Οι δύο Πρόεδροι, Daniel Mangini και Νικόλαος Κουλεντάκης υπέγραψαν στην πλατεία του χωριού Fabbrica τoυ Δήμου Peccioli τον Όρκο Αδελφοποίησης μαζί με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μπροστά στους προσκεκλημένους που παρακολουθούσαν με υπερηφάνεια και συγκίνηση. Η πράξη της αδελφοποίησης βασίζεται στη φιλία, την αγάπη και την εθελοντική προσφορά προς τον συνάνθρωπο και σφραγίστηκε με την παρουσία της ελληνικής αποστολής εκ των οποίων ήταν μέλη του ΣΕΑ Ρεθύμνης «Δότες Ζωής» , η κα Πέπη Μπιρλιράκη, Αντιδήμαρχος Τουρισμού-Επιχειρηματικότητας-Εθελοντισμού, ως εκπρόσωπος του Δήμου Ρεθύμνης, η κα Έλενα Κωνστάντος, η Επίτιμη Πρόξενος της Ελλάδας στο Λιβόρνο Ιταλίας, η κα Εύη Κλούρα, Γραμματέας της Π.Ο.Σ.Ε.Α (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών) και των εκπροσώπων των δημοτικών διοικήσεων του Δήμου Peccioli, των Επαρχιακών, Περιφερειακών κι Εθνικών Εθελοντών Αιμοδοτών της Ιταλίας και των μελών του ΣΕΑ «Frates Blood Donors Group».

Ο Δήμαρχος του Πετσιόλι Τοσκάνης, Renzo Macelloni, ένας άνθρωπος ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα κοινωνικής προσφοράς, φρόντισε να προσφέρει μία φιλοξενία γεμάτη από γεύσεις και πολιτισμό, όπως καταγράφηκε από την ελληνική αποστολή κατά τη διάρκεια παραμονής στην Ιταλία.

Την ελληνική αντιπροσωπεία υποδέχτηκε και η Αντιδήμαρχος του Λιβόρνο, Libera Camici και η Βαrbara Βotsiani, Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων στον Δήμο του Λιβόρνο μαζί με την Επίτιμη Ελληνίδα Πρόξενος του Λιβόρνο, κα Έλενα Κωνστάντος,. Η Αντιδήμαρχος, αφού πρώτα συνεχάρη και τους δύο συλλόγους για το έργο τους αλλά και για την πράξη της αδελφοποίησης, μίλησε με ιδιαίτερη θέρμη για την ελληνική κοινότητα του Λιβόρνο όπως αποτυπώθηκε με τα χρόνια, επηρεάζοντας τον ιστορικό, καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό χαρακτήρα της πόλης.

Η αποστολή εντυπωσιάστηκε από την προγραμματισμένη επίσκεψη στο Νοσοκομείο στην Ποντεντέρα και στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου. Η Διοίκηση, το Ιατρικό και το Νοσηλευτικό προσωπικό, με ενθουσιασμό κι ξεχωριστό ενδιαφέρον, φρόντισαν να ξεναγηθούν οι Έλληνες στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα που αφορούν γενικότερα την αιμοδοσία.

H ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί από κοντά και τον ΧΥΤΥ του Δήμου Πέτσιολι – αποδοχή μη επικίνδυνων στερεών επεξεργασμένων αποβλήτων – ο πιο σύγχρονος στην Ιταλία ως προς τον τρόπο λειτουργίας του κι ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Ένα χώρος υγειονομικής ταφής – ανακύκλωσης, στολίδι για την περιοχή του Πέτσιολι, στολισμένη από πινελιές ντόπιων καλλιτεχνών και μ΄ ένα θέατρο εκδηλώσεων και πολιτισμού που φροντίζει ανάλογα να σέβεται το περιβάλλον κι να εναρμονίζεται απόλυτα με αυτό.

Η Αντιδήμαρχος, κα Πέπη Μπιρλιράκη και η Προϊσταμένη Καθαριότητας, κα Νικολέτα Γκολφινοπούλου, μέλος του ΣΕΑ Ρεθύμνου ΔΟΤΕΣ ΖΩΗΣ, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του αφού για αρκετή ώρα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους υπεύθυνους των εγκαταστάσεων.
Αξιοσημείωτο είναι να αναφερθεί ότι η πράξη αδελφοποίησης αγκαλιάστηκε από την Επίτιμη Ελληνίδα Πρόξενο του Λιβόρνο, κα Έλενα Κωνστάντος. Η παρουσία της σ΄ όλη τη διάρκεια της αποστολής αλλά και η πολύτιμη βοήθειά της, δημιούργησε μία δυνατή γέφυρα φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΑ Ρεθύμνου “Δότες Ζωής”, Νικόλαος Κουλεντάκης, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Ιταλία, συναντήθηκε στο Ρέθυμνο με την κα Λιονή, Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, τον κ. Μαρινάκη, Δήμαρχο Ρεθύμνης και την κα Μπιρλιράκη με σκοπό να ενημερώσει για την πράξη αδελφοποίησης ανάμεσα στον ΣΕΑ Ρεθύμνου και τoν ΣΕΑ Ιταλίας, να καταθέσει την επίσημη πράξη της αδελφοποίησης και να μεταφέρει τις θερμές ευχαριστίες και των δύο συλλόγων αλλά και των αρχών των Δήμων Λιβόρνο και Πέτσιολι. Σημαντική η υποστήριξη των παραπάνω αρχών του τόπου μας, αφού βοήθησαν σημαντικά σε μία πράξη που απώτερο σκοπό έχει την εθελοντική προσφορά σε αίμα και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπό μας.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα επισκεφτεί το Ρέθυμνο αντιπροσωπεία από την Ιταλία με σκοπό να συνεχιστεί η γόνιμη αυτή συνεργασία μεταξύ των δύο αδελφών συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών Ελλάδας και Ιταλίας.

Το Δ.Σ. ΣΕΑ Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» μέλος της Π.Ο.Σ.Ε.Α ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχία της πράξης αυτής.
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Νικόλαος Κουλεντάκης Δέσποινα Μαυράκη

Τα σχόλια είναι κλειστά.