Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού

Ημερομηνία:

Το δικό του μήνυμα για τη νέα χρονιά που θα υποδεχτούμε σε μερικές μέρες έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του λέει πως αφήνουμε πίσω μία χρονιά με πολλές δυσκολίες που μεσολάβησε ωστόσο, ένα θαύμα της επιστήμης.

Αναφορικά με την επέλαση της παραλλαγής Όμικρον, ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό τονιζει πως «’ολα τα κράτη αντιμετωπίζουν αυτό το δυναμικό φαινόμενο. Με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα, αλλά και λιγότερες νοσηλείες. Ενώ, ειδικά στη δική μας χώρα, ζούμε τη μετάβαση από τη μετάλλαξη «Δ» στην «Ο», που έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και ρυθμούς εκδήλωσης».

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει:

«Το 2021 που φεύγει υπενθύμισε σε κάθε γωνιά του κόσμου πόσο ευάλωτοι είμαστε σε γεγονότα όπως οι πανδημίες και τα ξεσπάσματα της κλιματικής κρίσης. Ανέδειξε τη σημασία του υπερεθνικού συντονισμού. Αλλά και τις μεγάλες παγίδες που παραμονεύουν στο δρόμο μας.

Πρόκειται για διδάγματα που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε το 2022, επαναφέροντας ξανά στο προσκήνιο την πανάρχαια αρετή των Ελλήνων: τη δύναμή μας να μετατρέπουμε τα προβλήματα σε ευκαιρίες. Τα εμπόδια σε εφόδια. Και αυτό θα είναι, ίσως, η πιο ταιριαστή τιμή στα 200 χρόνια ελευθερίας που γιορτάσαμε φέτος. Άλλωστε και εκείνα μία διαδρομή διαδοχικών θριάμβων και προκλήσεων υπήρξαν.

Σε αυτόν το δρόμο διεκδίκησης της προόδου θα συνεχίσουμε.

Προστατεύοντας τη δημόσια υγεία με ευέλικτες πολιτικές απέναντι στην «Ο». Που πρέπει να μας ανησυχεί, χωρίς όμως να μας πανικοβάλλει.

Εμβολιαζόμενοι, ιδίως με την ενισχυτική δόση. Κάνοντας πολλά, συχνά test. Και τηρώντας τις βασικές προφυλάξεις, με πρώτη τη σωστή χρήση της σωστής μάσκας».

Κλείνοντας με θετικό τόνο για την πορεία της οικονομίας και στέλνοντας ειδικό μήνυμα σε όσους ασκούν σφοδρή κριτική επεσήμανε τα εξής ο πρωθυπουργός: «Με πολλές επενδύσεις και ακόμη περισσότερες δουλειές. Οι επόμενες βδομάδες θα φέρουν κυματισμούς. Έχουμε, ωστόσο, τις δυνάμεις να αφήσουμε πίσω την τρικυμία, οδηγώντας την πατρίδα μας σε ήρεμα νερά. Ώστε τον χειμώνα της αβεβαιότητας να διαδεχθεί η άνοιξη της ελπίδας. Αρκεί να μείνουμε ενωμένοι, ώριμοι και προσεκτικοί. Κλείνοντας τα αυτιά στην καταστροφολογία και στην ηττοπάθεια για να ακουστεί μόνο η φωνή της επιστήμης και της αλήθειας».

Δείτε όλο το μήνυμα του πρωθυπουργού:

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έκρηξη στη Motor Oil: Πέθανε ο ένας...

Υπέκυψε στα τραύματά του ο ένας από τους δύο...

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 121 εκατομμύρια ευρώ...

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...

Έκρηξη στη Motor Oil: Πέθανε ο ένας...

Υπέκυψε στα τραύματά του ο ένας από τους δύο...

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 121 εκατομμύρια ευρώ...

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου

Ο Αντιδήμαρχος Tάσος Τσατσάκης θα είναι ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...

Δήμος Καντάνου Σελίνου:Επαναλειτουργία και άνοιγμα Φαραγγιού Αγίας Ειρήνης

𝝚𝝥𝝖𝝢𝝖𝝠𝝚𝝞𝝩𝝤𝝪𝝦𝝘𝝞𝝖 𝝟𝝖𝝞 𝝖𝝢𝝤𝝞𝝘𝝡𝝖 𝚽𝚨𝚸𝚨𝚪𝚪𝚰𝚶𝚼 𝚨𝚪𝚰𝚨𝚺 𝚬𝚰𝚸𝚮𝚴𝚮𝚺 Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου...

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων παρουσιάζει «Η δίκη του Μάνου Χατζιδάκι»

(βασισμένο σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» 8/6/1963) - «Γραφείο λογοκρισίας»...