Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού

Ημερομηνία:

Το δικό του μήνυμα για τη νέα χρονιά που θα υποδεχτούμε σε μερικές μέρες έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του λέει πως αφήνουμε πίσω μία χρονιά με πολλές δυσκολίες που μεσολάβησε ωστόσο, ένα θαύμα της επιστήμης.

Αναφορικά με την επέλαση της παραλλαγής Όμικρον, ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό τονιζει πως «’ολα τα κράτη αντιμετωπίζουν αυτό το δυναμικό φαινόμενο. Με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα, αλλά και λιγότερες νοσηλείες. Ενώ, ειδικά στη δική μας χώρα, ζούμε τη μετάβαση από τη μετάλλαξη «Δ» στην «Ο», που έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και ρυθμούς εκδήλωσης».

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει:

«Το 2021 που φεύγει υπενθύμισε σε κάθε γωνιά του κόσμου πόσο ευάλωτοι είμαστε σε γεγονότα όπως οι πανδημίες και τα ξεσπάσματα της κλιματικής κρίσης. Ανέδειξε τη σημασία του υπερεθνικού συντονισμού. Αλλά και τις μεγάλες παγίδες που παραμονεύουν στο δρόμο μας.

Πρόκειται για διδάγματα που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε το 2022, επαναφέροντας ξανά στο προσκήνιο την πανάρχαια αρετή των Ελλήνων: τη δύναμή μας να μετατρέπουμε τα προβλήματα σε ευκαιρίες. Τα εμπόδια σε εφόδια. Και αυτό θα είναι, ίσως, η πιο ταιριαστή τιμή στα 200 χρόνια ελευθερίας που γιορτάσαμε φέτος. Άλλωστε και εκείνα μία διαδρομή διαδοχικών θριάμβων και προκλήσεων υπήρξαν.

Σε αυτόν το δρόμο διεκδίκησης της προόδου θα συνεχίσουμε.

Προστατεύοντας τη δημόσια υγεία με ευέλικτες πολιτικές απέναντι στην «Ο». Που πρέπει να μας ανησυχεί, χωρίς όμως να μας πανικοβάλλει.

Εμβολιαζόμενοι, ιδίως με την ενισχυτική δόση. Κάνοντας πολλά, συχνά test. Και τηρώντας τις βασικές προφυλάξεις, με πρώτη τη σωστή χρήση της σωστής μάσκας».

Κλείνοντας με θετικό τόνο για την πορεία της οικονομίας και στέλνοντας ειδικό μήνυμα σε όσους ασκούν σφοδρή κριτική επεσήμανε τα εξής ο πρωθυπουργός: «Με πολλές επενδύσεις και ακόμη περισσότερες δουλειές. Οι επόμενες βδομάδες θα φέρουν κυματισμούς. Έχουμε, ωστόσο, τις δυνάμεις να αφήσουμε πίσω την τρικυμία, οδηγώντας την πατρίδα μας σε ήρεμα νερά. Ώστε τον χειμώνα της αβεβαιότητας να διαδεχθεί η άνοιξη της ελπίδας. Αρκεί να μείνουμε ενωμένοι, ώριμοι και προσεκτικοί. Κλείνοντας τα αυτιά στην καταστροφολογία και στην ηττοπάθεια για να ακουστεί μόνο η φωνή της επιστήμης και της αλήθειας».

Δείτε όλο το μήνυμα του πρωθυπουργού:

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χριστούγεννα στην Ελλάδα: «Χαμός» για ένα δωμάτιο...

Πάνω από 90% οι προκρατήσεις. Τη φετινή χρονιά, μεγάλο μέρος...

Η Κρήτη σηκώνει «ασπίδα» προστασίας για την...

Νέο ερευνητικό πρόγραμμα σε Χουδέτσι και Γεωργιούπολη – Το...

Χριστούγεννα στην Ελλάδα: «Χαμός» για ένα δωμάτιο...

Πάνω από 90% οι προκρατήσεις. Τη φετινή χρονιά, μεγάλο μέρος...

Η Κρήτη σηκώνει «ασπίδα» προστασίας για την...

Νέο ερευνητικό πρόγραμμα σε Χουδέτσι και Γεωργιούπολη – Το...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Phishing: 6 στους 10 καταναλωτές έχουν στοχοποιηθεί

Τι δείχνει έρευνα της ΕΣΕΕ. Η πιο διαδεδομένη μέθοδος εξαπάτησης...

Οι μισές παραλίες της Γης θα εξαφανιστούν μέχρι το τέλος του αιώνα λένε ειδικοί

Αιτίες είναι η κλιματική αλλαγή και η επέκταση παράκτιων...

Αιφνιδιαστική μεταγωγή κρατουμένων από τις φυλακές Αλικαρνασσού

Οι κρατούμενοι αναμένεται να μεταφερθούν σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα...

Το πρώτο φιλί δόθηκε πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια και δεν ήταν από ανθρώπους

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας...