ΣΥΡΙΖΑ: Οι τρεις λόγοι για την πρόταση μομφής – Δείτε αναλυτικά την πρόταση δυσπιστίας

«Η κυβέρνηση δεν χαίρει της εμπιστοσύνης των πολιτών» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση μομφής που υπογράφεται από σύσσωμη την ΚΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι τρεις λόγοι για την πρόταση μομφής – Δείτε αναλυτικά την πρόταση δυσπιστίας

Οι αρνητικές εξελίξεις στην πανδημία με τον υψηλό αριθμό θανάτων, η ακρίβεια και η διάλυση του επιτελικού κράτους είναι οι τρεις λόγοι που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση μομφής που κατέθεσε και υπογράφεται από σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν χαίρει της εμπιστοσύνης των πολιτών

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση μομφής χαρακτηρίζει αναποτελεσματικούς και επικίνδυνους για τη χώρα, τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ενώ τονίζει ότι «η κυβέρνηση δεν χαίρει της εμπιστοσύνης των πολιτών».

Αναλυτικά η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
«Θέμα: «Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατ’ άρθρο 84 παρ. 2 του Συντάγματος και κατ’ άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής»
Αναποτελεσματικοί και επικίνδυνοι

»Μέσα σε μια συγκυρία διαδοχικών κρίσεων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αποδεικνύονται αναποτελεσματικοί και επικίνδυνοι για τη χώρα. 22.970 άνθρωποι έχουν χαθεί από τον κοροναϊό, η χώρα καταλαμβάνει περίοπτα αρνητική θέση στους πίνακες της πανδημίας και η κυβέρνηση επιλέγει να μην λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ και των γιατρών και των νοσηλευτών που δίνουν καθημερινά τη μάχη χωρίς την αναγκαία στήριξη.

»Αντίθετα, κηρύσσουν για ακόμη μια φορά το τέλος της πανδημίας και αντιμετωπίζουν το θάνατο ως φυσικό επακόλουθο. Την ίδια στιγμή, οι πολίτες χάνουν μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους, λόγω του ανεξέλεγκτου κύματος ακρίβειας στην ενέργεια και στα βασικά αγαθά.

Διάλυση του επιτελικού κράτους

»Η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να λάβει οποιοδήποτε επαρκές μέτρο στήριξης της κοινωνίας και επιλέγει να διαχειριστεί την κρίση με το επικοινωνιακό σύνθημα ότι πρόκειται για παροδικό και παγκόσμιο φυσικό φαινόμενο.

»Δυστυχώς για τη χώρα, τις τελευταίες μέρες η κοινωνία βίωσε τη διάλυση του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη. Η Αττική παραδόθηκε στην κακοκαιρία, οδηγοί εγκλωβίστηκαν για ώρες, χιλιάδες νοικοκυριά παρέμειναν χωρίς ηλεκτρισμό, νοσοκομεία χωρίς τροφοδοσία και από την εικόνα χάους εξαφανίστηκαν για μέρες ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί.

»Η προσπάθεια της κυβέρνησης να διαχειριστεί την αναποτελεσματικότητά της και την αδιέξοδη πολιτική της με βοναπαρτικά διαγγέλματα, απρόσφορα μέτρα και αποποίηση της ευθύνης, καταφέρει πλήγμα στην εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος.

Εξυπηρετεί συμφέροντα και σκοπιμότητες

»Αυτός ο απαραίτητος όρος της κοινωνικής συνοχής, η εμπιστοσύνη, πλήττεται με σφοδρότητα και από την έπαρση και τον καθεστωτισμό του πρωθυπουργού και των υπουργών του που μάλιστα φέρονται να συνδιαλέγονται με οποιονδήποτε εξυπηρετεί συμφέροντα και σκοπιμότητες, καταδεικνύοντας έτσι τον τρόπο που οι ίδιοι αντιλαμβάνονται την άσκηση της εκτελεστικής εξουσίας.

»Η πρωτοφανής αυτή νοοτροπία διακυβέρνησης άνευ όρων και ορίων, ο εκφυλισμός του κράτους κανόνων σε διακυβέρνηση ανεπαρκών και ιδιοτελών αποφάσεων, που δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες της κοινωνίας, είναι στρατηγικές επιλογές αυτής της Κυβέρνησης, η οποία δεν χαίρει της εμπιστοσύνης των πολιτών.

»Για τους λόγους αυτούς υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης».

Διαβάστε επίσης – Πρόταση μομφής: Γιατί ο Τσίπρας έκανε αυτή την πολιτική επιλογή

Τα σχόλια είναι κλειστά.