Ηράκλειο:Κλιμακιο του ΚΚΕ σε εγκαίνια μνημείου στον Πεύκο Βιάννου

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΥΚΟ ΒΙΑΝΝΟΥ

Στα εγκαίνια του μνημείου στον Πεύκο της Βιάννου, ακόμα ένα ηρωικό χωριό που έδωσε τα καλύτερα παιδιά του στον αγώνα για τη λευτεριά, παρευρέθηκαν ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής του ΚΚΕ και βουλευτής, ο Γιώργος Γενετζάκης, στέλεχος του ΚΚΕ και ο Κώστας Μωυσάκης, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Βιάννου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Εκ μέρους της οικογένειας των εκτελεσθέντων, η Κούλα Φραγκάκη έκανε αναφορά στο ιστορικό της περιόδου, καθώς και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτελέσθηκαν οι τέσσερις νέοι. Ο Μανώλης Συντυχάκης, στον χαιρετισμό του, τόνισε: “Σήμερα εδώ στον Πεύκο της Βιάννου, με πρωτοβουλία κατοίκων του χωριού που έφτιαξαν αυτό το ωραίο μνημείο, τιμάμε τέσσερις αγωνιστές που δολοφονήθηκαν στις 10 Ιουνίου του 1947, από τους Μπαντουβάδες.

Στο πρόσωπο τους τιμάμε όλους εκείνους τους κατοίκους των χωριών της Βιάννου, που έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο κόσμο. Που πολέμησαν με κάθε μέσο τόσο τους Γερμανούς ναζί κατακτητές, όσο και τους ντόπιους ζυγούς του λαού. Που αγωνίστηκαν ώστε ο λαός να κάνει κουμάντο στο τόπο του, να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ.

Το συγκεκριμένο μνημείο αποτελεί ακόμα ένα καρφί στο μάτι όσων θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία και να βυθίσουν το λαό στη λήθη. Όμως, ο λαός μας δεν ξεχνάει, βγάζει συμπεράσματα και παλεύει να δικαιωθεί ο αγώνας όσων θυσιάστηκαν για πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά.”

Τα σχόλια είναι κλειστά.