Φιλιππίνες: Στιγμές τρόμου και εικόνες καταστροφής από τον σεισμό των 7,5 Ρίχτερ

Αλλεπάλληλοι, ισχυροί μετασεισμοί ως και 6 Ρίχτερ συνεχίζουν να χτυπούν το νησί Μιντανάο και την ευρύτερη περιοχή - Φόβοι για τσουνάμι

Φιλιππίνες: Στιγμές τρόμου και εικόνες καταστροφής από τον σεισμό των 7,5 Ρίχτερ

Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός των 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή Μιντανάο στις Φιλιππίνες και που «ξύπνησε» τον φόβο για τσουνάμι καθώς οι Αρχές ανακίνωσαν πως είναι αυξημένος ο κίνδυνος για την πρόκληση του φαινομένου.

Η σεισμική δόνηση έλαβε χώρα το Σάββατο (22:37 ώρα Φιλιππίνων, 16:37 ώρα Ελλάδος), 23 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Χινατουάν. Έκτοτε έχου καταγραφεί τουλάχιστον 20 ισχυροί μετασεισμοί που κυμαίνονται μεταξύ 5 και 6 Ρίχτερ, σύμφωνα με τις δονήσεις που καταγράφηκαν από το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Αλλεπάλληλοι, ισχυροί μετασεισμοί ως και 6 Ρίχτερ συνεχίζουν να χτυπούν το νησί Μιντανάο

Ολόκληρη η περιοχή σείεται εδώ και λίγες ώρες, προς το παρόν ωστόσο δεν έχουν γίνει αναφορές για θύματα. Οι εικόνες και τα βίντεο πάντως που καταγράφουν την στιγμή του μεγάλου σεισμού των 7,5 Ρίχτερ, και που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, είναι συγκλονιστικά.

Δείτε σοκαριστικά βίντεο από την ένταση της σεισμικής δόνησης:

 

 

 

 

 

Προειδοποίηση για τσουνάμι

Αμέσως μετά τον σεισμό εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, η οποία καλύπτει την ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα, οι αρχές των Φιλιππίνων προειδοποίησαν για «καταστροφικό τσουνάμι» και κάλεσαν τους κατοίκους να μετακινηθούν προς το εσωτερικό, στην ενδοχώρα.

Tο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK είπε ότι τσουνάμι ύψους έως και ενός μέτρου αναμένεται να φτάσει στη δυτική ακτή της Ιαπωνίας έως τη 1:30 π.μ. (τοπική ώρα) της Κυριακής.

Η ανακοίνωση για ενδεχόμενο τσουνάμι και η εντολή στους πολίτες να κατευθυνθούν προς την ενδοχώρα ή και σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο

Δείτε στον χάρτη του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, τις περιοχές που επηρεάστηκαν από τον σεισμό:

Δείτε βίντεο:

Τα σχόλια είναι κλειστά.