50 άτομα δηλητηριάστηκαν με μυστηριώδες φίλτρο για να αποδείξουν ότι δεν ήταν μάγοι

Ο θάνατος θεωρείται ότι αποδεικνύει την ενοχή.

Μαζική τελετουργική δολοφονία έγινε στην Αγκόλα, όπου πέθαναν περίπου 50 άνθρωποι από φυτικό φίλτρο για να αποδείξουν ότι δεν ήταν μάγοι.

Οι θάνατοι σημειώθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου κοντά στην κεντρική πόλη Camacupa, σύμφωνα με τη Luzia Filemone, τοπική σύμβουλο. Μιλώντας στον εθνικό ραδιοφωνικό σταθμό, κατηγόρησε τους παραδοσιακούς θεραπευτές ότι χορήγησαν το θανατηφόρο παρασκεύασμα.

«Περισσότερα από 50 θύματα αναγκάστηκαν να πιουν αυτό το μυστηριώδες υγρό που, σύμφωνα με τους παραδοσιακούς θεραπευτές, αποδεικνύει αν κάποιος ασκεί ή όχι μαγεία», είπε η Filemone. Η πίστη στη μαγεία εξακολουθεί να είναι κοινή σε ορισμένες αγροτικές κοινότητες, παρά την έντονη αντίθεση της εκκλησίας στην κατά κύριο λόγο καθολική πρώην πορτογαλική αποικία.

Οι θάνατοι επιβεβαιώθηκαν από την αστυνομία που ανέφερε ότι σκοτώθηκαν 50 άνθρωποι.

Η πίστη στη μαγεία

«Είναι μια ευρέως διαδεδομένη πρακτική να βάζουμε τους ανθρώπους να πίνουν το υποτιθέμενο δηλητήριο λόγω της πίστης στη μαγεία», είπε ο εκπρόσωπος της επαρχιακής αστυνομίας Αντόνιο Χόσι στον τηλεοπτικό σταθμό, προειδοποιώντας ότι αυξάνονται τα κρούσματα.

Το φυτικό φίλτρο «Mbulungo»

Η Αγκόλα δεν έχει νόμους κατά της μαγείας, αφήνοντας τις κοινότητες να αντιμετωπίσουν το θέμα όπως τους βολεύει. Οι ισχυρισμοί για μαγεία συχνά διευθετούνται από παραδοσιακούς θεραπευτές, ή «marabouts», βάζοντας τον κατηγορούμενο να καταπιεί ένα τοξικό φυτικό ποτό που ονομάζεται «Mbulungo». Ο θάνατος θεωρείται ότι αποδεικνύει την ενοχή.

Πέρυσι, ο επίσκοπος Firmino David της Επισκοπής Sumbe στην Αγκόλα είπε στο ACI Africa ότι οι κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις στη χώρα αναγκάζουν ορισμένους να «καταφύγουν στην πρακτική της μαγείας επειδή πιστεύουν ότι με τη μαγεία μπορούν να πάρουν αυτό που θέλουν και έτσι να ελευθερωθούν από τη φτώχεια και να πάρουν όλα όσα χρειάζονται για να επιβιώσουν».

Ο Firmino ενθάρρυνε τους συμπατριώτες του «να βοηθήσουν στη διάσωση ανθρώπων που προσπαθούν να ζήσουν από πρακτικές που είναι επιβλαβείς για την κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων της μαγείας και των ναρκωτικών».

Γαλλία: Εμφανίστηκε σε τηλεπαιχνίδι ενώ τον αναζητούσε η αστυνομία για δολοφονίες και βιασμούς

Τα σχόλια είναι κλειστά.