Στο 74.7% η εμβολιαστκή κάλυψη στην Ελλάδα για την covid

Ημερομηνία:

«Ψευδή στοιχεία για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού παρέθεσε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής Ιατρικής κ. Ηλιόπουλος», αναφέρει, σε ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως προσθέτει ο υπουργός, ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, παραθέτει τα ορθά στοιχεία. «Τα αγνοούσε ή προσχώρησε στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ Πολάκη για τον εμβολιασμό ο κ. Ηλιόπουλος;», διερωτάται ο κ. Πλεύρης.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Θεμιστοκλέους έχει ως εξής:

«Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο καθηγητής Ιατρικής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνας Ηλιόπουλος, τοποθετήθηκε για τον εμβολιασμό μην έχοντας γνώση των πραγματικών στοιχείων της χώρας.

Για χάρη του δημόσιου διαλόγου ενημερώνουμε ότι το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα είναι 74,7% με μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση 75,16% και η Ελλάδα βρίσκεται στη 12η θέση από τις χώρες της ΕΕ. Στον ενήλικο πληθυσμό το ποσοστό εμβολιασμού με τουλάχιστον μία δόση είναι 85%.

Η Επιχείρηση “Ελευθερία” αποτελεί πρόγραμμα υπόδειγμα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν επιτευχθεί 22 εκατομμύρια εμβολιασμοί σε δημόσιες δομές της χώρας, περισσότερο από 200 χιλιάδες κατ’ οίκον εμβολιασμοί και περισσότεροι από 70 χιλιάδες εμβολιασμοί με κινητές μονάδες σε οίκους ευγηρίας, απομακρυσμένες περιοχές και κάλυψη ειδικών ομάδων.

Επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά την ανάγκη ο δημόσιος διάλογος να γίνεται με την απαιτούμενη σοβαρότητα και βασιζόμενος σε πραγματικά στοιχεία. Τα ποσοστά μας ενδεχομένως να ήταν και ακόμη καλύτερα αν δεν είχαμε ως τροχοπέδη τη συστηματική υπονόμευση στελεχων του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο γιατρός και πρώην υπουργός Υγείας,Π. Πολάκης».https://www.amna.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Μαϊμού» φυσικοθεραπείες με ΑΜΚΑ ανυποψίαστων πολιτών –...

Εγκληματική ομάδα που φέρεται να εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ μέσω...

Η Ελλάδα στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς και...

Η Αττική, η Κρήτη, το Νότιο Αιγαίο και τα...

«Μαϊμού» φυσικοθεραπείες με ΑΜΚΑ ανυποψίαστων πολιτών –...

Εγκληματική ομάδα που φέρεται να εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ μέσω...

Η Ελλάδα στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς και...

Η Αττική, η Κρήτη, το Νότιο Αιγαίο και τα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Με την πράσινη σημαία των οικολογικών σχολείων βραβεύθηκε το 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Πρόκειται για μια διεθνή πιστοποίηση που αναγνωρίζει τη συστηματική...

ΑΑΔΕ: Άνοιξε εκ νέου το σύστημα ΕΑΕ 2025 για διορθώσεις και υποβολή δικαιολογητικών

Το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό έως και την Τετάρτη...