Χανιά: Χαριστικό Παζάρι και Συλλογική Κουζίνα για Άστεγους

Ημερομηνία:

Το στέκι μεταναστών διοργανώνει χαριστικό παζάρι και φαγητό στους άστεγους της πόλης, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Άλλος ένας χειμώνας στα Χανιά χωρίς ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων της πόλης. Άλλος ένας χειμώνας, που πολλοί συνάνθρωποί μας θα αντιμετωπίσουν τα καιρικά φαινόμενα με ελάχιστα μέσα. Να θυμίσουμε ότι άστεγος δεν είναι μόνο αυτός που μένει στο δρόμο.

Είναι και ο άνθρωπος που ζει σε επισφαλείς συνθήκες, σε σπίτι που δεν έχει θέρμανση, νερό ή ρεύμα, που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι, που φιλοξενείται σε ίδρυμα ή ζει σε ακατάλληλα καταλύματα που παρέχουν μόνο στοιχειώδη προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.

Με τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση, με την  κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, με την αύξηση του κόστους διαβίωσης, με την αύξηση των προσφύγων που οφείλεται στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές των καπιταλιστικών χωρών, αντιλαμβανόμαστε ότι έχει αυξηθεί δραματικά και η δεξαμενή των αστέγων. Έχουμε θέσει το θέμα των αστέγων που υπάρχουν στην πόλη πολλές φορές και σε πολλούς τόνους, αλλά κάθε χειμώνα βρισκόμαστε στο ίδιο σχεδόν σημείο.

Προφανώς αυτό είναι δευτερεύον για τη δημοτική αρχή. Πως αλλιώς εξηγείται, ότι το μόνο που έχει γίνει είναι το «νυχτερινό καταφύγιο αστέγων», που μπορεί να φιλοξενήσει μόνο 20 άτομα και μόνο τη νύχτα. Παρόλο που στην πόλη έχουν υπάρξει άστεγοι νεκροί. Παρόλο που υπάρχει το νομικό πλαίσιο αλλά και η εμπειρία από άλλους Δήμους για δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Ημέρας Αστέγων και Ξενώνων Μεταβατικής Φιλοξενίας.

Η Ομάδα Υποστήριξης Αστέγων του Κοινωνικού Στεκιού-Στεκιού Μεταναστών μπροστά σε αυτή την κατάσταση οργανώνει το Σάββατο 26/01  12,00-14,00 χαριστικό παζάρι ρούχων και 14,00-16,00 συλλογική κουζίνα.

Στόχος είναι να συλλέξουμε για τους άστεγους της πόλης:

  • ·         Sleeping bag
  • ·         Κουβέρτες
  • ·         Είδη χειμερινής διαβίωσης (αντρικά χοντρά ρούχα, μπουφάν, παπούτσια, σκούφους, γάντια).

(Τηλ. επικοινωνίας 6976677743)

Συμμετέχουμε, ενισχύουμε, τη δράση αλληλεγγύης.

Κανείς δεν είναι μόνος του στην κρίση”.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Κάλεσμα από τον ΣΕΠΕ σε συγκέντρωση-διαδήλωση για...

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Ο ΣΕΠΕ Χανίων...

Xανιά:Με μεγάλη επιτυχία η πρώτη μέρα των...

Η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ...

Χανιά:Κάλεσμα από τον ΣΕΠΕ σε συγκέντρωση-διαδήλωση για...

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Ο ΣΕΠΕ Χανίων...

Xανιά:Με μεγάλη επιτυχία η πρώτη μέρα των...

Η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κίνδυνος Πυρκαγιάς πολύ υψηλός Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025 στην Π.Ε. Λασιθίου και Π.Ε. Ηρακλείου

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...

Ιράν ή Ισραήλ: Τα στοιχεία που αποκαλύπτουν ποιό είναι το κράτος-παρίας

Τα δύο μέτρα και σταθμά των πολιτισμένων Ευρωπαίων έθεσαν...

Ενέργεια: Το πόκερ στη Μέση Ανατολή – Τα σενάρια για τις τιμές

Η κλιμάκωση του πολέμου Ιράν – Ισραήλ αλλάζει τα...

Τα 400 σενάρια για τις θερμοκρασίες του Ιουλίου

Ο ερχόμενος Ιούλιος αναμένεται να είναι «είναι θερμότερος του...