Ηράκλειο: Κινητοποιήσεις πάνω στα εγκαίνια δύο ιατρικών μηχανημάτων στο ΠΑΓΝΗ

Ημερομηνία:

Δύο υπερσύγχρονα ιατρικά μηχανήματα με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας, αντίστοιχα, εγκαινιάζονται σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ωστόσο, την ώρα των εγκαινίων, το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του ΠΑΓΝΗ, δηλώνοντας πως δεν συμμετέχει στην εκδήλωση. Σκοπός της κινητοποίησης είναι να καταδειχθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ιδρύματος επισημαίνει σχετικά με την προμήθεια τω δύο μηχανημάτων:

“Σήμερα Δευτέρα, 28-01-2019 πραγματοποιούνται τα επίσημα εγκαίνια δύο νέων υπερσύγχρονων μηχανημάτων στο ΠαΓΝΗ. Στα εγκαίνια που πραγματοποιούνται παρουσία της 7ης ΥΠΕ, έχουν προσκληθεί να παραστούν η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το προσωπικό του νοσοκομείου, βουλευτές του Ν. Ηρακλείου, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, δημόσιοι και τοπικοί φορείς, Σωματεία εργαζομένων, Σύλλογοι, κ.α.

Πιο συγκεκριμένα, τα εγκαίνια αφορούν την έναρξη λειτουργίας:

• Του δεύτερου νέου υπερσύγχρονου γραμμικού επιταχυντή δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Εργαστήριο Ακτινοθεραπείας.

• Του νέου υβριδικού συστήματος απεικόνισης τομογραφικής γ’ κάμερας με αξονικό τομογράφο (SPECT/CT) στο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής, με χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Οι νέες αυτές τεχνολογίες έχουν τη δυνατότητα πρώιμης διάγνωσης και αποτελεσματικής θεραπείας και το ΠαΓΝΗ είναι το πρώτο νοσοκομείο στην Ελλάδα που διαθέτει αναβαθμισμένο εξοπλισμό αυτού του επιπέδου συνδυαστικά, προς όφελος των πολιτών όλου του νησιού και των γύρω περιοχών.

Η ενίσχυση των νοσοκομείων με μηχανήματα νέας τεχνολογίας συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, σύμφωνα με το επιχειρησιακό μας σχέδιο το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ, στο πλαίσιο των πολιτικών κατευθύνσεων του Υπουργείου Υγείας.

Η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων η οποία είναι απρόσκοπτη, η στελέχωση με προσωπικό και η ανανέωση του εξοπλισμού υποδομών αποτελούν τους βασικούς πυλώνες στήριξης και ενδυνάμωσης ενός δημόσιου συστήματος υγείας”.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Συγχαρητήριο Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη για...

Με ιδιαίτερη χαρά και βαθύ αίσθημα υπερηφάνειας, εκ...

Ηράκλειο: παραδόθηκε ο 18χρονος για το επεισόδιο...

Αποκαλυπτική μαρτυρία στο Cretalive.gr για το ασύλληπτο σκηνικό του...

Ηράκλειο:Συγχαρητήριο Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη για...

Με ιδιαίτερη χαρά και βαθύ αίσθημα υπερηφάνειας, εκ...

Ηράκλειο: παραδόθηκε ο 18χρονος για το επεισόδιο...

Αποκαλυπτική μαρτυρία στο Cretalive.gr για το ασύλληπτο σκηνικό του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι ΗΠΑ απάντησαν στην ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν

Τα στάδια για ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Πρόοδος σημειώνεται στις...

Σκινιάς: πυροβόλησε πέντε φορές τον πρώην φίλο του, τον πέτυχε μία στο πόδι

Οι Αρχές αναζητούν 21χρονο για το αιματηρό επεισόδιο στο...

«Μαύρη βροχή» στην Τεχεράνη: Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν προκαλεί εφιαλτική οικολογική κρίση

Ο πόλεμος είχε ήδη σκοτεινιάσει τον ουρανό της Τεχεράνης...

Επαναπατρισμός θησαυρών: Επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 αρχαιότητες που είχαν κλαπεί από αρχαιοκάπηλους

Στην Ελλάδα επέστρεψαν 26 αρχαία αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί...