Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης & Προέδρου ΙΤΕ για την αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων

Ημερομηνία:

Οι προοπτικές συνεργασίας για την αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων συζητήθηκαν εκτενώς σήμερα σε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρίας Λιονή και τοπικών φορέων με τον Πρόεδρο του ΙΤΕ, Νεκτάριο Ταβερναράκη.

Η κα Λιονή μαζί με τον Αντιδήμαρχο Αμαρίου, Μανώλη Ψαρουδάκη, τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης, Αλέκο Στεφανάκη και τα στελέχη της ΠΕΡ. Χαράλαμπο Πίτερη και Γιάννη Πολυχρονάκη, ενημέρωσαν τον κ. Ταβερνάκη για την προοπτική αξιοποίησης της Σχολής Ασωμάτων και συγκεκριμένα της έκτασης, που παραχωρήθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο εφαρμογής θα κάνει πράξη την αναβίωση και αναβάθμιση της Σχολής Ασωμάτων, που βρίσκεται στο Δήμο Αμαρίου, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πρότυπο εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο για την κτηνοτροφία, το οποίο θα προάγει την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, συνδέοντας τον πρωτογενή τομέα με τον Τουρισμό, αποτελώντας παράλληλα πολύτιμο εργαλείο ανάπτυξης για όλη την Κρήτη.

Ο Πρόεδρος του ΙΤΕ, δήλωσε ότι το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία , αλλά και την επιθυμία να συνδράμει ένα τέτοιο πρωτοπόρο αναπτυξιακό και ερευνητικό έργο, είτε μέσω σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τους τοπικούς φορείς, είτε μέσω αναθέσεων έργου από ευρωπαϊκά προγράμματα, γεγονός που θα διερευνηθεί σε περαιτέρω συναντήσεις.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Μυλοποτάμου:Προβληματισμοί και διάλογος σε σχέση με...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Χουμέρι η ενημερωτική εκδήλωση...

2ο Θερινό Αθλητικό Καμπ Δήμου Ρεθύμνης: ...

Μέσα σε μια πολύ ξεχωριστή και συμβολική ατμόσφαιρα έπεσε...

Δήμος Μυλοποτάμου:Προβληματισμοί και διάλογος σε σχέση με...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Χουμέρι η ενημερωτική εκδήλωση...

2ο Θερινό Αθλητικό Καμπ Δήμου Ρεθύμνης: ...

Μέσα σε μια πολύ ξεχωριστή και συμβολική ατμόσφαιρα έπεσε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συντάξεις: Οι πέντε κόφτες λόγω μνημονίων και νόμου Κατρούγκαλου

Οι συνολικές απώλειες εισοδήματος των συνταξιούχων την περίοδο 2015...

Σοκ στον Μυστρά: Βρέθηκε σορός ηλικιωμένου σε καταψύκτη – Συνελήφθη ο γιος του (video)

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 55χρονος κρατούσε για 5 χρόνια...

Δήμος Μυλοποτάμου:Προβληματισμοί και διάλογος σε σχέση με το αλκοόλ στην εκδήλωση στο Χουμέρι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Χουμέρι η ενημερωτική εκδήλωση...

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο Πρόγραμμα Αποφοίτων της Allwyn Hellas

Η Allwyn Hellas παρουσιάζει ένα νέο δυναμικό πρόγραμμα επαγγελματικής...