Προσλήψεις στην ΕΥΠ: Η κυβέρνηση ζητά τη «μακεδονική γλώσσα»

Ημερομηνία:

Δεν πρόλαβε η Βουλή να κυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών και η κυβέρνηση προχωρά σε προσλήψεις ατόμων που γνωρίζουν την… «μακεδονική γλώσσα».

Ειδικότερα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε 302 προσλήψεις στην ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) και ένα από τα κριτήρια είναι η γνώση της μακεδονικής γλώσσας.

Στο ΦΕΚ, με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2019 και αριθμό φύλλου 4, αναφέρεται χαρακτηριστικά «Προκήρυξη πλήρωσης με Μεικτό Σύστημα Αντικειμενικών Κριτηρίων (Μόρια) και Αξιολόγησης Ειδικότερων Προσόντων, 302 Κενών Τακτικών Θέσεων (Κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών». 

Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά σε συνολικά 302 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων (οδηγών, ειδικών πληροφορικής, οικονομολόγων, ψυχολόγων, αλλά και νυχτοφυλάκων), μεταξύ των οποίων είναι και συνολικά 56 μεταφραστές.

Μεταξύ αυτών των 56 μεταφραστών ζητούνται και τέσσερις γνώστες της «μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) γλώσσας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, η γνώση της «μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) γλώσσας» μοριοδοτείται επιπλέον για την κάλυψη των θέσεων των μεταφραστών.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Γιάννης Κεφαλογιάννης: Η εκπαίδευση ως επένδυση ζωής...

Γιάννης Κεφαλογιάννης: Η εκπαίδευση ως επένδυση ζωής αποτελεί πολιτική...

Ιαπωνία: Η Σανάε Τακαΐτσι έγινε η πρώτη...

Η Σανάε Τακαΐτσι πήρε 237 ψήφους σε σύνολο 465...

Γιάννης Κεφαλογιάννης: Η εκπαίδευση ως επένδυση ζωής...

Γιάννης Κεφαλογιάννης: Η εκπαίδευση ως επένδυση ζωής αποτελεί πολιτική...

Ιαπωνία: Η Σανάε Τακαΐτσι έγινε η πρώτη...

Η Σανάε Τακαΐτσι πήρε 237 ψήφους σε σύνολο 465...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Άγνωστος Στρατιώτης: Πόλεμος σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την τροπολογία – Ονομαστική ψηφοφορία

Σε τεταμένο κλίμα διεξήχθη η συζήτηση της κυβερνητικής τροπολογίας...

Μεταμοσχεύσεις: Ένζυμο αλλάζει την ομάδα αίματος στα όργανα μετατρέποντας τη συμβατότητα

Ένα βασικό κριτήριο συμβατότητας για τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, ενδέχεται...