Το πατρινό καρναβάλι διεκδικεί το δικό του ρεκόρ Γκίνες

Ημερομηνία:

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες στο φετινό πατρινό καρναβάλι για τη διεκδίκηση του ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο καρναβαλικό χορό.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «με μία απλή χορογραφία διάρκειας οκτώ λεπτών, που αφορά όλες τις ηλικίες, ακόμα κι αυτούς που δεν έχουν καμία σχέση με το χορό, πάνω από 1.000 άτομα θα συγχρονιστούν και θα προσπαθήσουν να χαρίσουν στην πόλη θέαμα και διεθνή αναγνώριση, μέσα από το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες».

Η αλυσίδα χορού θα στηθεί σε υπαίθριο τμήμα πολυχώρου της Πάτρας την προσεχή Πέμπτη.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος των διοργανωτών Μάριος Ιωαννίδης «η προσπάθεια ξεκίνησε σε συνεργασία με σχολές χορού και συλλόγους, ενώ ήδη έχουμε κατοχυρώσει την προσπάθεια, τόσο για φέτος, όσο και για τις επόμενες Απόκριες, δηλαδή θα κάνουμε δύο μέσα στη διετία».

«Το 2014 συμμετείχαμε στην μεγαλύτερη «salsa rueda» που έγινε στη Θεσσαλονίκη με 1.100 άτομα, ενώ το 2016 κάναμε τον μεγαλύτερο ομαδικό χορό «μπατσάτα» στην Καλαμάτα με 740 άτομα» προσέθεσε.

Απαντώντας στην ερώτηση για το πώς ξεκίνησε η προσπάθεια στην Πάτρα, ο Μάριος Ιωαννίδης σημείωσε ότι «μόλις δημιούργησα σχολή χορού στην Πάτρα, άρχισα σιγά-σιγά να επικοινωνώ με άλλες σχολές και συλλόγους και έτσι φθάσαμε σε μία συνεννόηση, ώστε να κάνουμε μία προσπάθεια, με σκοπό την εξωστρέφεια του χορού μέσα από το καρναβάλι».

Σχετικά στην ανταπόκριση συλλόγων και απλών πολιτών, είπε ότι «είναι καλή, ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, βλέποντας πως είναι κάτι το νέο και θα έλθουν αρκετοί για να χορέψουν».

Η πιστοποίηση του ρεκόρ, σύμφωνα με τον Μάριο Ιωαννίδη, «θα γίνει επί τόπου εφ΄ όσον πληρούνται όλες οι προδιαγραφές και στη συνέχεια το υλικό αποστέλλεται για επανέλεγχο».

Σημειώνεται, τέλος, ότι έχουν γίνει και γίνονται οι απαραίτητες πρόβες, τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αλλαγές στον ΑΜΚΑ: Τι ισχύει με τη...

Ποιο είναι το νέο πλαίσιο για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική...

Προς νέα αύξηση κατά 50 ευρώ ο...

Η αύξηση για τον κατώτατο μισθό θα ισχύσει από...

Αλλαγές στον ΑΜΚΑ: Τι ισχύει με τη...

Ποιο είναι το νέο πλαίσιο για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική...

Προς νέα αύξηση κατά 50 ευρώ ο...

Η αύξηση για τον κατώτατο μισθό θα ισχύσει από...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ξενάγηση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης στο...

Γι’ αυτό δεν υπάρχουν βουνά στη Γη με ύψος μεγαλύτερο από 9.000 μέτρα

Τι αναφέρει καθηγητής γεωλογίας. Το Έβερεστ υψώνεται στα 8.849 μέτρα...

Σοκ στο Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός γυναίκας στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας στη λεωφόρο 62...

Αλλαγές στον ΑΜΚΑ: Τι ισχύει με τη νέα εγκύκλιο, για τη δωρεάν περίθαλψη στους ανασφάλιστους

Ποιο είναι το νέο πλαίσιο για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική...