Συνελήφθη 20χρονος που εκβίαζε 14χρονη ότι θα αναρτήσει φωτογραφίες της

Ημερομηνία:

Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, ο νεαρός αλλοδαπός, που είναι χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και κατοικεί σε πόλη της Πελοποννήσου, απέσπασε από 14χρονη φωτογραφίες στις οποίες ήταν ημίγυμνη. Στη συνέχεια, ο δράστης ζητούσε περισσότερες παρόμοιες φωτογραφίες, ενώ απειλούσε την ανήλικη ότι αν δεν του τις στείλει θα αναρτούσε αυτές που κατείχε στο διαδίκτυο.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από έρευνα εντόπισε τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη στην Πελοπόννησο, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Τμήματος, βρέθηκαν στην κατοχή του δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο γυμνών και ημίγυμνων κοριτσιών, μεταξύ των οποίων και της 14χρονης.

Το κατασχεθέν ψηφιακό πειστήριο, όπως σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Η ΕΛ.ΑΣ υπενθυμίζει ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου.

Ο 20χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε στον ανακριτή για κύρια ανάκριση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στο Ηράκλειο η παράσταση «Δεκαοχτώ Ενάτου» για...

Τη θεατρική παράσταση «Δεκαοχτώ Ενάτου» με τη Δώρα Χρυσικού,...

Κυψέλη: Προφυλακιστέοι και για τον θάνατο του...

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία...

Στο Ηράκλειο η παράσταση «Δεκαοχτώ Ενάτου» για...

Τη θεατρική παράσταση «Δεκαοχτώ Ενάτου» με τη Δώρα Χρυσικού,...

Κυψέλη: Προφυλακιστέοι και για τον θάνατο του...

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ο Τομέας Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ξεκινά στο Ρέθυμνο!

Την έναρξη λειτουργίας του τομέα νεότητας , ανακοινώνει το...

«Σπίτι μου 3»: Έρχεται το 2027 με 2 δισ. ευρώ – Ποιοι μπαίνουν στο πρόγραμμα

Όλα όσα αλλάζουν. Έως 230.000 ευρώ για στεγαστικό δάνειο και...

Κόβουν τα social media στους κάτω των 15 – Τι θα ισχύσει για Facebook, Instagram και TikTok

Πώς θα γίνεται η επαλήθευση ηλικίας. Για την προστασία των...