Χιλιάδες Τούρκοι έκαναν τάμα στον Άη Γιώργη της Πριγκήπου

Ημερομηνία:

Χιλιάδες Τούρκοι έσπευσαν χθες, Τρίτη 23 Απριλίου, γιορτή του Αγίου Γεωργίου στην εκκλησία του Άη Γιώργη στην Πρίγκηπο ζητώντας από τον Άγιο να πραγματοποιήσει τις ευχές τους.

Οι Τούρκοι πιστεύουν στον Άγιο Γεώργιο και κάθε χρόνο προστρέχουν στη συγκεκριμένη εκκλησία που βρίσκεται στο νησί της Πριγκήπου για να κάνουν το τάμα τους.

Οι λόγοι που τόσοι Τούρκοι πιστεύουν στον Άγιο Γεώργιο είναι τρεις. Πρώτος και κυριότερον, πιστεύουν στα θαύματα του, τα οποία όπως λένε συμβαίνουν σε όσους πιστεύουν σε αυτόν, ανεξαρτήτως θρησκείας.

Οι Τούρκοι γράφουν σε ένα χαρτάκι την ευχή τους και την αφήνουν στον μοναστήρι. Ως αντάλλαγμα παίρνουν ένα κουδούνι, το οποίο επιστρέφουν όταν πραγματοποιηθεί η ευχή. Και όλο και περισσότεροι, αναφέρουν ότι αυτό που ζήτησαν συνέβη.

Δεύτερον, το πράσινο χρώμα της στολής του είναι για τους μουσουλμάνους το χρώμα της ζωής. Δηλαδή ιερό. Και τρίτον, ειδικά οι Τούρκοι της Κωνσταντινούπολης, στην όψη του τροπαιοφόρου με το ξίφος πάνω στο άλογο, ένιωθαν πάντα έναν φόβο.

Aya Yorgi Kilisesi’ne akın ettiler

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εορτολόγιο 30 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Εορτολόγιο 29 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Εορτολόγιο 30 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Εορτολόγιο 29 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Αμαρίου:Διαμαρτυρία για το κλείσιμο του καταστήματος ΕΛΤΑ – Αγίας Φωτεινής

Ανοιχτή Επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανού...

Διεπιστημονικά Εργαστήρια του Πανεπιστημίου Κρήτης για καινοτομία με κοινωνικό αντίκτυπο

Η έρευνα συναντά την κοινωνία: Διεπιστημονικά Εργαστήρια του Πανεπιστημίου...