Αποφυλακίζονται αμέσως πέντε μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς»

Ημερομηνία:

Πέντε μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», ορισμένα από τα οποία με ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, αποφυλακίζονται τις επόμενες ώρες.
Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτό τη Δευτέρα, το αίτημα συγχώνευσης των ποινών τους με βάση το νέο ποινικό κώδικα και τις «ευνοϊκές» διατάξεις του επονομαζόμενου νόμου Παρασκευόπουλου .

Πρόκειται για αντιεξουσιαστές με σημαντική δράση, που είχαν συλληφθεί την περίοδο 2010-2011 στον Βόλο αλλά και σε επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ στην Αττική. Ο καθένας εξ αυτών είχε συνολικά 79 χρόνια κάθειρξης που συγχωνεύθηκαν στα 20 χρόνια και με την προσμέτρηση της εργασίας (μεροκάματα) των κρατουμένων, οδηγούνται εκτός φυλακής.
Η απόφαση αποφυλάκισης των εν λόγω αντιεξουσιαστών προκαλεί, αρχικά, σχετική ετοιμότητα της ΕΛ.ΑΣ και ορισμένες αντιδράσεις, ύστερα και από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για την επικείμενη αποφυλάκιση των μελών της 17Ν.
Σημειώνεται ότι προ μερικών ημερών είχαν αποφυλακισθεί δύο άλλα μέλη των «Πυρήνων». Αναφέρεται ότι προ μερικών μηνών , κρατούμενα μέλη της «Συνωμοσίας» είχαν προχωρήσει σε άτυπες διαβεβαιώσεις ότι αποσύρονται από την ένοπλη δράση και δεν θα προχωρήσουν σε άλλη έκνομη ενέργεια.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σημειώνουν ότι πλέον από του αναρχικούς που ενεπλάκησαν την περίοδο 2008-2013 στην δράση των «Πυρήνων» ή άλλων συνεργαζόμενων ομάδων, στη φυλακή θα παραμείνει για λίγους μήνες ακόμη μόνο ένας αντιεξουσιαστής, κατηγορούμενος για ληστείες στη βόρειο Ελλάδα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Ας μην ξημέρωνε εκείνη ημέρα»: 13 χρόνια...

Η ανάρτηση της μητέρας της Μυρτούς Παπαδομιχελάκη που δέχτηκε...

SKY express: Ισχυρή διεθνής ανάπτυξη για τον...

+33% επιβατική κίνηση εξωτερικού +34% προσφερόμενες θέσεις εξωτερικού +16%...

«Ας μην ξημέρωνε εκείνη ημέρα»: 13 χρόνια...

Η ανάρτηση της μητέρας της Μυρτούς Παπαδομιχελάκη που δέχτηκε...

SKY express: Ισχυρή διεθνής ανάπτυξη για τον...

+33% επιβατική κίνηση εξωτερικού +34% προσφερόμενες θέσεις εξωτερικού +16%...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με το Δ.Σ. του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης

Την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης με...

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Δήμαρχο Αμαρίου

Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού σχεδιασμού και της παρακολούθησης της...