Φόρος εισοδήματος: Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση

Ημερομηνία:

Ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις των φορολογούμενων μετά τις εκλογές, με κυριότερη αυτή της υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και της πληρωμής στο τέλος του τρέχοντος μήνα της πρώτης δόσης του φόρου για όσους λάβουν χρεωστικό σημείωμα.

Συγκεκριμένα, στις 29 Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής των εντύπων της εφορίας και δύο ημέρες μετά, την Τετάρτη 31 Ιουλίου, είναι η τελευταία ημέρα για να πληρωθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Συνολικά 2,5 εκατ. φορολογούμενοι θα πληρώσουν περίπου 3,5 δισ. ευρώ σε τρεις δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη λήγει στις 31 Ιουλίου, η δεύτερη στις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη στις 29 Νοεμβρίου. Εκτός από τον φόρο εισοδήματος στα εκκαθαριστικά ενσωματώνονται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος και το τέλος επιτηδεύματος.

Όσον αφορά τώρα τα πιστωτικά εκκαθαριστικά ξεκίνησε από τον περασμένο Μάιο η πίστωση των χρημάτων που αντιστοιχούν στις επιστροφές. Ωστόσο μεγάλος αριθμός πιστώσεων αναμένεται προς τα τέλη Ιουλίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ακρίβεια: Νέες ανατιμήσεις, απρόσιτα ακόμη και βασικά...

Ακρίβεια σε έξαρση, νοικοκυριά σε απόγνωση - Ενοίκια, διατροφή,...

Ανανεώνονται τα ευρώ – Πώς θα είναι...

Η ΕΚΤ θεωρεί πλέον ότι έχει έρθει η στιγμή...

Ακρίβεια: Νέες ανατιμήσεις, απρόσιτα ακόμη και βασικά...

Ακρίβεια σε έξαρση, νοικοκυριά σε απόγνωση - Ενοίκια, διατροφή,...

Ανανεώνονται τα ευρώ – Πώς θα είναι...

Η ΕΚΤ θεωρεί πλέον ότι έχει έρθει η στιγμή...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στις 21 Σεπτεμβρίου ο 5ος Νυχτερινός Αγώνας πόλης Ρεθύμνου

Το Τμήμα Αθλητισμού και το Τμήμα Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών...

Εορτολόγιο 13 Σεπτεμβρίου: Σε ποιους λέτε χρόνια πολλά σήμερα

Σήμερα Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο η...