Παρέμβαση – βόμβα του Αρείου Πάγου για την απελευθέρωση Κορκονέα, δεν αποκλείεται νέα δίκη

Ημερομηνία:

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας για την υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, στα Εξάρχεια από τον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Όπως είναι γνωστό, την περασμένη Δευτέρα οι δικαστές μετά από μακρά διαδικασία, έκριναν ένοχο τον Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης και να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών, με αποτέλεσμα ο δράστης της δολοφονικής ενέργειας να είναι ήδη ελεύθερος, καθώς είχε εκτίσει την ποινή του.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας να διαβιβαστεί αντίγραφο της απόφασης, μόλις αυτή καθαρογραφεί, προκειμένου από τη μελέτη του σχετικού υλικού να αποφασιστεί αν θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση από τον Άρειο Πάγο.

Σε μία τέτοια περίπτωση η δίκη θα επαναληφθεί μέσα στο νομικό πλαίσιο που θα καθορίζει η αναιρετική απόφαση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κυριάκος Πιερρακάκης: Η Ελλάδα μπορεί να ηγηθεί...

Αθήνα, 17 Ιουνίου 2025 - «Περισσότερα από τα μισά...

Δόμηση στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων:...

Η ανάγκη να μπει τάξη στο ζήτημα της δόμησης...

Κυριάκος Πιερρακάκης: Η Ελλάδα μπορεί να ηγηθεί...

Αθήνα, 17 Ιουνίου 2025 - «Περισσότερα από τα μισά...

Δόμηση στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων:...

Η ανάγκη να μπει τάξη στο ζήτημα της δόμησης...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Ρεθύμνου:Έργα ανάπλασης γύρω από το 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Ρεθύμνου

Από την κατασκευαστική εταιρεία που υλοποιεί τα έργα ανάπλασης...

Ηράκλειο:Εξεχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών,έκλεβε δωμάτια και οχήματα

Εξιχνιάστηκαν -5- περιπτώσεις κλοπών στο Ηράκλειο Ταυτοποιήθηκε αλλοδαπός σε...

Καλοκαίρι, καλοκαίρι, τι χαρά μας έχεις φέρει!

Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρεθύμνης και η...