Eurostat: Στο 17,2% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάιο

Ημερομηνία:

Στο 7,5% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, στα ίδια επίπεδα με τον Ιούνιο αλλά μειωμένο σε σχέση με τον Ιούλιο του 2018 (8,1%), σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). Το ποσοστό αυτό παραμένει το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί στην Ευρωζώνη από τον Ιούλιο του 2008.

Στην Ελλάδα, το ποσοστό ανεργίας παρουσίασε τη μεγαλύτερη μείωση σε ετήσια βάση -στο 17,2% τον Μάιο, για τον οποίο υπάρχουν τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, έναντι 19,4% τον Μάιο του 2018- αλλά παραμένει το υψηλότερο στην Ευρωζώνη, με δεύτερο υψηλότερο αυτό της Ισπανίας (13,9% τον Ιούλιο).

Στην ΕΕ των «28», το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 6,3%, επίσης στα ίδια επίπεδα με τον Ιούνιο αλλά μειωμένο σε σχέση με ένα χρόνο πριν (6,8%). Αυτό παραμένει το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί στην ΕΕ-28 από τον Ιανουάριο του 2000 που άρχισε η σχετική στατιστική σειρά.

Η Eurostat εκτιμά ότι 15,613 εκατομμύρια άντρες και γυναίκες της ΕΕ-28 ήταν άνεργοι τον Ιούλιο του 2019, τα 12,322 εκατομμύρια από χώρες της Ευρωζώνης.

Μεταξύ των χωρών- μελών, τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,1%) και τη Γερμανία (3,0%). Σε σύγκριση με ένα έτος πριν, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε σε 25 χώρες, ενώ αυξήθηκε στο Λουξεμβούργο (από 5,6% στο 5,7%), τη Λιθουανία (από 6,1% στο 6,4%) και τη Σουηδία (από 6,3% στο 6,8%).

Τις μεγαλύτερες μειώσεις, εκτός από την Ελλάδα, κατέγραψαν η Κροατία (από 8,4% στο 7,1%), η Κύπρος (από 8,3% στο 7,0%), η Σλοβακία (από 6,5% στο 5,3%) και η Ισπανία (από 15,0% στο 13,9%).

Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) διαμορφώθηκε τον Ιούλιο στο 14,3% στην ΕΕ-28 και στο 15,6% στην Ευρωζώνη έναντι 15,0% και 16,7%, αντίστοιχα, τον Ιούλιο του 2018. Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Γερμανία (5,6%), την Ολλανδία (6,7%) και την Τσεχία (7,0%), ενώ τα υψηλότερα σημειώθηκαν στην Ελλάδα (39,6% στο πρώτο τρίμηνο του 2019), την Ισπανία (32,1%) και την Ιταλία (28,9%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αλλαγές στον ΑΜΚΑ: Τι ισχύει με τη...

Ποιο είναι το νέο πλαίσιο για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική...

Προς νέα αύξηση κατά 50 ευρώ ο...

Η αύξηση για τον κατώτατο μισθό θα ισχύσει από...

Αλλαγές στον ΑΜΚΑ: Τι ισχύει με τη...

Ποιο είναι το νέο πλαίσιο για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική...

Προς νέα αύξηση κατά 50 ευρώ ο...

Η αύξηση για τον κατώτατο μισθό θα ισχύσει από...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αεροπορική επίδειξη μεμονωμένου αεροσκάφους F16 “ZEYS” – Τετάρτη 5 Νοεμβρίου ώρα 12:00 – Παλαιό Λιμάνι Χανίων

στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της Αεροπορίας, θα πραγματοποιηθεί...

Χανιά : Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών για το Μαθητικό-Φοιτητικό Συλλαλητήριο 6 Νοεμβρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 6...

Η Περιφέρεια Κρήτης σε Workshop στη Χάγη για την Αυθεντική Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια του προγράμματος Τουριστικής προβολής...