Ελλάδα : Συναντήσεις του ΓΓ Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων με διάφορες οικολογικές οργανώσεις

Ημερομηνία:

O Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κ. Αραβώσης έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα την διαρκή επικοινωνία με μη κυβερνητικές περιβαλλοντικές οργανώσεις με σκοπό τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και το άνοιγμα διαλόγου συνεργασίας. Στα πλαίσια αυτά, πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα χωριστές συναντήσεις με τους εκπροσώπους τριών σημαντικών περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Η WWF Ελλάς, το ελληνικό τμήμα της μεγαλύτερης διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF, εκπροσωπήθηκε από τον κ. Δ. Καραβέλλα και την κ. Θ. Νάντσου. Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η οποία διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην προστασία άγριων πουλιών και βιοτόπων εκπροσωπήθηκε από τον κ. Γ. Σγούρο και την κ. Κ. Ντεμίρη. Επίσης, το δίκτυο Μεσόγειος SOS, το οποίο πρωτοστατεί επί σειρά ετών στην προώθηση των αρχών της βιωσιμότητας σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο εκπροσωπήθηκε από τους κ. Κ. Μονοκρούσου και κ. Ε. Κουκιάσα.

Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, πολύ σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν στην Κλιματική Αλλαγή, την Κυκλική Οικονομία, την Ανακύκλωση, την εφαρμογή της Οδηγίας για τα Πλαστικά μιας χρήσης και της Οδηγίας Πλαίσιο για την Θαλάσσια Στρατηγική, την προστασία σημαντικών ειδών, τη διαχείριση των Προστατευόμενων Περιοχών και των Δασών, την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και υγρών αποβλήτων και την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Όπως είχε δεσμευτεί και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκης, πρωταρχικός στόχος της νέας ηγεσίας του Υπουργείου είναι οι ανοιχτός διάλογος με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις του χώρου προκειμένου να υπάρξουν κοινά αποδεκτές λύσεις με την Κοινωνία των Πολιτών για την προστασία του Περιβάλλοντος, την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων, την προώθηση των αναπτυξιακών επενδύσεων και νέων δυνατοτήτων απασχόλησης με βιώσιμο τρόπο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Από την Κρήτη στη Σαχάρα: Το απίστευτο...

Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Κρήτη βρίσκεται πλέον ο...

Έρχονται μεγάλες αλλαγές για τα μετρητά –...

Τέσσερις μεγάλες γαλλικές τράπεζες ενώνουν τα δίκτυά τους και...

Από την Κρήτη στη Σαχάρα: Το απίστευτο...

Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Κρήτη βρίσκεται πλέον ο...

Έρχονται μεγάλες αλλαγές για τα μετρητά –...

Τέσσερις μεγάλες γαλλικές τράπεζες ενώνουν τα δίκτυά τους και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Από την Κρήτη στη Σαχάρα: Το απίστευτο ταξίδι του σφηκιάρη που παρακολουθείται μέσω πομπού!

Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Κρήτη βρίσκεται πλέον ο...

Κρήτη: Πολύωρες διακοπές ρεύματος την Κυριακή – Οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στην Κρήτη θα πραγματοποιηθούν αύριο, Κυριακή...

Έρχονται μεγάλες αλλαγές για τα μετρητά – Η νέα εποχή περνάει από την Ευρώπη, τι θα ισχύει για τα ATM

Τέσσερις μεγάλες γαλλικές τράπεζες ενώνουν τα δίκτυά τους και...

Ποιος δολοφονεί το Ιντερνετ;

Η θεωρία του «Νεκρού Διαδικτύου» επιστρέφει δυναμικά στον δημόσιο...