Ηράκλειο : Υπογραφή σύμβασης για ανάπλαση οδού 25ης Μαρτίου στο Λιμ. Χερσονήσου

Ημερομηνία:

Μια σημαντική αλλαγή στην καθημερινότητά τους θα βιώσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στο Λιμ. Χερσονήσου, καθώς χθες στο δημαρχείο στις Γούρνες, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Τουρισμού και Απασχόλησης, Κώστας Αναστασάκης υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο «ανάπλαση οδών Μίνωος, Γιαμπουδάκη και 25ης Μαρτίου στο Λιμ. Χερσονήσου» με το νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Σέγκου και του αντιδημάρχου Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού και Άρδευσης, Εμμανουήλ Καλαϊτζάκη.

Το έργο, με προϋπολογισμό σύμβασης 318.487,37 ευρώ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου και η επίβλεψή του θα γίνει από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. Σύμφωνα με τη μελέτη θα γίνουν παρεμβάσεις επίστρωσης, τόσο για την βελτίωση των συνθηκών για την κυκλοφορία των πεζών όσο και για την εξυπηρέτηση των οχημάτων που καλύπτουν τις ανάγκες τις περιοχής.

Συγκεκριμένα, η συνολική περιοχή παρέμβασης είναι 5.800 τ.μ. και πρέπει να σημειωθεί ότι η οδός 25ης Μαρτίου αποτελεί το ανατολικό παραλιακό τμήμα της πόλης του Λιμ. Χερσονήσου με κυρίαρχη επιχειρηματική δραστηριότητα την εστίαση – αναψυχή. Παράλληλα, θα εκτελεστούν εργασίες και σε κάθετες σε αυτήν οδούς, την οδό Μίνωος και την οδό Γιαμπουδάκη.

Η 25η Μαρτίου εξυπηρετεί τα καταστήματα και τα τουριστικά καταλύματα που βρίσκονται σε αυτήν, τα οποία λειτουργούν κυρίως κατά διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Η υφιστάμενη κατάσταση των παραπάνω οδών καθιστά επικίνδυνη και δύσκολη την πρόσβαση των επισκεπτών.

Η ανακατασκευή του οδοστρώματος θα πραγματοποιηθεί με επίστρωση κυβόλιθων από πέτρα εγχώριας προέλευσης γαιώδους απόχρωσης και υψηλής αντοχής.
Να σημειωθεί ότι οι εργασίες, που θα διαρκέσουν έξι (6) μήνες θα ξεκινήσουν από τον Νοέμβριο για να προστατευθεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς την τουριστική περίοδο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει έμπρακτα τους φοιτητές...

Ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο η εισήγηση του...

Στη Λότζια ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας...

Στα εγκαίνια της Φωτογραφικής Έκθεσης για την 20η Επέτειο...

Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει έμπρακτα τους φοιτητές...

Ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο η εισήγηση του...

Στη Λότζια ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας...

Στα εγκαίνια της Φωτογραφικής Έκθεσης για την 20η Επέτειο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ενοίκια: Από 1η Ιουλίου 2027 μόνο μέσω τράπεζας – Τι χάνουν ενοικιαστές και ιδιοκτήτες με πληρωμή σε μετρητά

Περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν στο νέο καθεστώς πληρωμής...

Φρέσκο ελαιόλαδο: Τι σημαίνει πραγματικά «νέας εσοδείας» – Πώς ξεχωρίζει και πώς διατηρείται σωστά

Με την έναρξη της νέας ελαιοκομικής περιόδου επιστρέφουν στα...

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Γιατί διπλασιάστηκαν τα περιστατικά στους κάτω των 50 – Τι έχει αλλάξει σε 3 δεκαετίες

Μελέτη αποκαλύπτει αύξηση κυρίως στα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια στις...

Κρήτη: Πολύωρες διακοπές ρεύματος την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου – Όλες οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές της Κρήτης θα...