Κρήτη : Όλη η Κρήτη γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Αν. Κρήτης ΚΝΩΣΣΟΣ με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού έστειλε στα μέσα την παρακάτω ανακοίνωση

Καθώς η Ελληνική οικονομία εμφανίζεται να βγαίνει από την πολυετή και επώδυνη ύφεση μετά από σωρεία προσπαθειών, μια νέα βόμβα μεγατόνων στον τομέα του Τουρισμού έσκασε στο ξεκίνημα της εβδομάδας που διανύουμε. Ο λόγος για την πτώχευση της παγκοσμίου φήμης Thomas Cook και των θυγατρικών της, οι επιπτώσεις των οποίων είναι τεράστιες και θα φανούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε κρίσιμες καταστάσεις όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα, καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική η θωράκιση του τουρισμού μας με κυρίαρχα ζητούμενα την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε μεμονωμένα αλλά και σαν χώρα. Η Πολιτεία οφείλει, πρωτίστως να λύσει συστηματικά και αποτελεσματικά τα ζητήματα που άπτονται του τουρισμού, να επενδύσει στη δυναμική και στοχευμένη προβολή του ελληνικού τουρισμού και των προϊόντων του και να διαβεβαιώσει τον τομέα ότι αντιλαμβάνεται την ανάγκη να σταθεί αρωγός σε κάθε κρίσιμη κατάσταση .

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που γιορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου, νιώθουμε χρέος – παρά το μούδιασμα που έχει αφήσει σε όλους μας και το θολό τοπίο η παραπάνω είδηση – να υπενθυμίζουμε στον καθένα από εμάς ξεχωριστά ότι μπορούμε να γίνουμε οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό, προβάλλοντας την πανέμορφη, και φιλική Ελλάδα σε όλον τον κόσμο, αλλά και την πολύ ζεστή φιλοξενία που προσφέρουμε ως λαός.

Χρειαζόμαστε όλοι ψυχραιμία, αισιοδοξία και μελετημένες κινήσεις, διότι το σήμερα και το αύριο της χώρας μας κατά ένα μεγάλο ποσοστό στηρίζεται στον Τουρισμό μας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.