Ελλάδα : Χατζηδάκης : Διακοπή ρεύματος σε 30.000 κακοπληρωτές

Ημερομηνία:

Τη διακοπή ρεύματος σε 30.000 κακοπληρωτές της ΔΕΗ προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ επεσήμανε τη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης για αντιμετώπιση του φαινομένου των στρατηγικών κακοπληρωτών της ΔΕΗ.

Έρχεται διακοπή ρεύματος σε 30.000 αποκοπές ρεύματος
Σύμφωνα με τον υπουργό, έχει δοθεί εντολή από τη ΔΕΗ για 30.000 αποκοπές ρεύματος σε καταναλωτές που χρωστάνε, ενώ μπορούν να πληρώσουν.

«Ξέρουμε ότι τα μισά περίπου από αυτά που μπορεί να εισπράξει η ΔΕΗ, τα χρωστάν 60.000 συμπολίτες μας που φτωχούς δεν τους λες», τόνισε.

«Θα μου πείτε, αποκλείεται να γίνει λάθος και να κοπεί το ρεύμα σε κάποιον που έχει ανάγκη; Ευθέως λέω δεν αποκλείω και είμαστε εδώ για να διορθώνουμε αμέσως το πρόβλημα», διαβεβαίωσε ο κ. Χατζηδάκης.Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ο υπουργός Ενέργειας είπε ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να προχωρήσει, παρότι η κυβέρνηση επιθυμεί και έχει στόχος την εύρεση στρατηγικού επενδυτή. Εξήγησε ότι ο λόγος που δεν μπορεί να γίνει τώρα η ιδιωτικοποίηση είναι πως η ΔΕΗ συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν θα υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον.

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα και θα είναι και μια «ένεση» στα ταμεία της ΔΕΗ είναι η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΗΕ που είναι το δίκτυο διανομής της ΔΕΗ.

Αυτό το οποίοι έχουμε κατορθώσει είναι η ΔΕΗ να βγάλει τη μύτη της έξω από το νερό και από εδώ και πέρα έχουμε ένα νόμο που θα έρθει μέσα στον Οκτώβριο θέλω πιστεύω ο οποίος απελευθερώνει τη ΔΕΗ από δεσμά. Γιατί πάει με τον αραμπά ενώ οι ανταγωνιστές της παίρνουν αποφάσεις με ταχύτητα δευτερολέπτου».

Ο υπουργός είπε ότι τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ είχαν αποτέλεσμα «και στο χρηματιστήριο έχει τριπλασιαστεί η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ένας χρόνος ΕΟΠΑΕ: οι ανησυχίες μας ενισχύονται

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού...

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την...

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...

Ένας χρόνος ΕΟΠΑΕ: οι ανησυχίες μας ενισχύονται

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού...

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την...

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λασίθι:Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος επίσης ανηλίκου

Επιπλέον συνελήφθησαν -2- άτομα για παραμέληση της εποπτείας τους ...

Ρέθυμνο:Με επιτυχία η ομιλία «Ταξιδεύω με Ασφάλεια στο Διαδίκτυο;»από το Κέντρο Πρόληψης

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου...

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Κρήτης

Σύλληψη αλλοδαπού κατόπιν εντάλματος σύλληψης Συνελήφθη χθες (01.02.2026) στο Ηράκλειο...