Παράσταση διαμαρτυρίας για τις σοβαρές ελλείψεις στο Γυμνάσιο Βαγιωνιάς

Ημερομηνία:

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στις 10:00, οι γονείς και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Βαγιωνιάς για σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σχεδόν 30 ημέρες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Γυμνάσιο υπολειτουργεί, καθώς διαθέτει μόλις έναν καθηγητή Φυσικής, μία γυμνάστρια (2 ημέρες την εβδομάδα) και έναν καθηγητή Πληροφορικής (1 ημέρα την εβδομάδα).

Με βάση τις απαιτήσεις του σχολικού προγράμματος για τους περίπου 30 μαθητές του Γυμνασίου Βαγιωνιάς, αυτή την στιγμή δεν καλύπτονται:

-33 ώρες Φιλολογικών Μαθημάτων
-6 ώρες Αγγλικών
-6 ώρες Γαλλικών
-3 ώρες Τεχνολογίας
-3 ώρες Μουσικής

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Γόρτυνας αναφέρει:

«Διεκδικούμε το αυτονόητο. Να έχουν τα παιδιά μας ίση μεταχείριση με τους μαθητές των μεγάλων αστικών κέντρων, ώστε να μην χάνουν πολύτιμες διδακτικές ώρες, οι οποίες είναι αμφίβολο αν θα αναπληρωθούν. Ζητάμε από το υπουργείο Παιδείας και από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο Βαγιωνιάς» τονίζει η αρμόδια για θέματα Παιδείας αντιδήμαρχος, Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στις 10:00, γονείς και εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εκατομμύρια ευρώ για το νερό της Κρήτης:...

Τη δέσμευση της Κυβέρνησης να δοθεί οριστική και βιώσιμη...

Από τον Πλατανιά στη Λετονία: Το σχέδιο...

Ο Δήμος Πλατανιά ενισχύει σταθερά την παρουσία του στον...

Εκατομμύρια ευρώ για το νερό της Κρήτης:...

Τη δέσμευση της Κυβέρνησης να δοθεί οριστική και βιώσιμη...

Από τον Πλατανιά στη Λετονία: Το σχέδιο...

Ο Δήμος Πλατανιά ενισχύει σταθερά την παρουσία του στον...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ανήλικη απείλησε με σουγιά τους συμμαθητές της και συνελήφθη

Μαζί με την ανήλικη συνελήφθη και η μητέρα της. Ακόμη...

Η Greenpeace προειδοποιεί: 40 χρόνια μετά το ατύχημα του Τσερνόμπιλ, η πυρηνική ενέργεια είναι το ίδιο επικίνδυνη

Η ραδιενεργός μόλυνση επηρέασε εκτεταμένες περιοχές συνολικής έκτασης περίπου...