Η Κρήτη ανάμεσα στα τρία ελληνικά νησιά που ψηφίστηκαν στο top 5 της Ευρώπης

Ημερομηνία:

Τρία ελληνικά νησιά περιλαμβάνονται στη λίστα των «Top 5 νησιών της Ευρώπης», μετά από ψηφοφορία των αναγνωστών της αμερικανικής έκδοσης του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού «Conde Nast Traveller», όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΕΟΤ.

Συγκεκριμένα, η χώρα μας κατατάχθηκε στην 7η θέση της κατηγορίας «Κορυφαίες 20 χώρες» (Top  20  Countries), όπου υποψήφιες ήταν συνολικά 193 χώρες, ενώ στην κατηγορία «Καλύτερα νησιά στον κόσμο» (Best islands in the World) και ειδικότερα στα «Κορυφαία 5 νησιά της Ευρώπης» (Top 5 in Europe) η Ελλάδα απέσπασε τη «μερίδα του λέοντος», καθώς η Μύκονος κατέλαβε την 3η θέση, η Πάρος την 4η και η Κρήτη την 5η θέση.

Όπως σημειώνουν οι συντάκτες του περιοδικού, η Μύκονος «δεν εγκαταλείπει ποτέ την παγκόσμια φήμη της ως νησί της ξέφρενης διασκέδασης, ωστόσο, σταδιακά προσελκύει ολοένα και περισσότερους «υποψιασμένους» και «ποιοτικούς» επισκέπτες».

Για την Πάρο υπογραμμίζουν πως είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά νησιά των Κυκλάδων, από το οποίο, ωστόσο, «δεν λείπουν οι πανέμορφες παραλίες, τα ολόλευκα γραφικά χωριά και τα υπέροχα θαλάσσια σπήλαια», ενώ για την Κρήτη επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι είναι «το μεγαλύτερο ελληνικό νησί και ένα από τα πλέον προβεβλημένα, με αψεγάδιαστο πολιτισμό, μοναδικά τοπία, εξαιρετική γαστρονομική παράδοση και σπάνια μυθολογική ιστορία».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα φετινά βραβεία «Reader’s Choice Awards» αποτελούν την πλέον επιτυχημένη διοργάνωση στην ιστορία του θεσμού από πλευράς συμμετοχής, καθώς περισσότεροι από 600.000 αναγνώστες έλαβαν μέρος στην ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των δημοφιλέστερων επιλογών σε 12 βασικές κατηγορίες και δεκάδες υποκατηγορίες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εκκλησία Κρήτης: Ανακοινώνει πρωτοβουλίες με “φόντο” τα...

Νέες πρωτοβουλίες με αφορμή τα αυξανόμενα περιστατικά βίας και...

Κρήτη: Ο νέος διεθνής κόμβος ψηφιακής συνδεσιμότητας

Με υποθαλάσσια καλώδια, σταθμούς προσαιγιάλωσης και νέες επενδύσεις σε...

Εκκλησία Κρήτης: Ανακοινώνει πρωτοβουλίες με “φόντο” τα...

Νέες πρωτοβουλίες με αφορμή τα αυξανόμενα περιστατικά βίας και...

Κρήτη: Ο νέος διεθνής κόμβος ψηφιακής συνδεσιμότητας

Με υποθαλάσσια καλώδια, σταθμούς προσαιγιάλωσης και νέες επενδύσεις σε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ένταση στο Αιγαίο: Μπαράζ παραβιάσεων από οπλισμένα τουρκικά F-16 – Εμπλοκή με ελληνικό μαχητικό

Kαταγράφηκαν εννέα παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, εκ των...

Εκκλησία Κρήτης: Ανακοινώνει πρωτοβουλίες με “φόντο” τα φαινόμενα βίας μεταξύ νέων

Νέες πρωτοβουλίες με αφορμή τα αυξανόμενα περιστατικά βίας και...

Γιατί αναζωπυρώνονται τα σενάρια για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο

Η έντονη ανασύνθεση στο πολιτικό φάσμα έφερε ξανά στο...

Ακατάσχετο οφειλών προς το Δημόσιο: Αυξάνεται στα 1600 από τα 1250 ευρώ

Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης από το βήμα της...