Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ημερομηνία:

Με εγκαρδιότητα έγινε δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, την Ιερά Καθέδρα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Ο Παναγιώτατος συνεχάρη τον κ.Κυμπουρόπουλο για την περιφανή εκλογή του στην Ευρωβουλή αλλά και συνολικά για τη μέχρι σήμερα πορεία του, επισημαίνοντας ότι αποτελεί παράδειγμα όχι μόνο για τα άτομα με αναπηρία αλλά για το σύνολο της κοινωνίας. Του ευχήθηκε, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της θητείας του, να συμβάλλει, με την εμπειρία και τις γνώσεις του, στην ενίσχυση και εδραίωση των πολιτικών ίσων ευκαιριών για τα ΑμεΑ και για την ισότιμη πρόσβασή τους σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής. Ταυτόχρονα ο Παναγιώτατος, επεσήμανε ότι ως κοινωνία οφείλουμε να σταθούμε απέναντι σε κάθε μορφή διάκρισης που μπορεί να εκδηλώνεται προς τα άτομα με αναπηρία, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και τη συμπαράστασή του προς τις οικογένειες τους, οι οποίες συχνά βρίσκονται αντιμέτωπες με κοινωνικά στερεότυπα αλλά και ποικίλες δυσκολίες.

“Το μήνυμά μας είναι αξιοπρεπής ζωή και ίσες ευκαιρίες για όλους”, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Από την πλευρά του ο κ.Κυμπουρόπουλος ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για την συνάντηση που είχαν και τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητές του στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς και για την συμμετοχή του σε διάφορες Επιτροπές του, όπως αυτή των Ανθρωπινών Δικαιωμάτων.

Προηγουμένως, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής επισκέφθηκε το Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέου, όπου και προσκύνησε απότμημα των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χρέη στην εφορία: Τι σημαίνει η καταχώριση...

Ενα εκτεταμένο ξεκαθάρισμα στο χαρτοφυλάκιο των καθυστερημένων οφειλών υλοποιεί...

Τα επτά μέτρα άμεσης εφαρμογής για την...

Στην τελική ευθεία το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ – Από...

Χρέη στην εφορία: Τι σημαίνει η καταχώριση...

Ενα εκτεταμένο ξεκαθάρισμα στο χαρτοφυλάκιο των καθυστερημένων οφειλών υλοποιεί...

Τα επτά μέτρα άμεσης εφαρμογής για την...

Στην τελική ευθεία το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ – Από...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Μια Αγκαλιά για τον Μάνο»: Τα Χανιά ενώνονται σε μια μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης

Κάλεσμα συμμετοχής από τον Δήμο Χανίων για τη μεγάλη...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το posokanei ήρθε για να μείνει και κάθε εβδομάδα θα γίνεται καλύτερο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την εβδομαδιαία ανασκόπησή του...

Δήμος Ηρακλείου:Με σημαντικά θέματα η ανασκόπηση του Αλέξη Καλοκαιρινού

Καλημέρα. Εύχομαι να είστε καλά! Η έναρξη της εφαρμογής...