Συντυχάκης: “Οι εργαζόμενοι θα ακυρώσουν τα σχέδια της κυβέρνησης στην πράξη”

Ημερομηνία:

Ο Βουλευτής Ηρακλείου ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό “ONE”.

«Το σκάνδαλο στην υπόθεση “Novartis” είναι η εμπορευματοποίηση της Υγείας και του Φαρμάκου που είναι πανάκριβο εμπόρευμα για τον λαό. Οφείλεται στον ανταγωνισμό των μονοπωλιακών εταιρειών που, παίζοντας με τον πόνο του λαού, συγκρούονται για το ποιος θα επιβιώσει στην αγορά. Το σκάνδαλο “Novartis” γνωρίζουμε πως είναι σύγκρουση ανταγωνιστικών αμερικανικών και ευρωπαϊκών συμφερόντων». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ιντερνετικό κανάλι «One» το απόγευμα της Τρίτης 5 Νοέμβρη, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ δεν έχει αυταπάτες πως μέσω των Προανακριτικών Επιτροπών τα σκάνδαλα μπορούν να αντιμετωπιστούν ουσιαστικά.

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας επισήμανε ότι υπάρχει ανάγκη ο εργαζόμενος κόσμος να μην υποκύψει στις νέες αυταπάτες που καλλιεργεί η κυβέρνηση της ΝΔ περί «κανονικότητας», «βιώσιμης ανάπτυξης» και «επιτελικού κράτους». Υπενθύμισε ότι στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντάλλασσαν φιλοφρονήσεις για τα δήθεν καλά μέτρα που αφορούν όμως το κεφάλαιο και όχι τους εργαζόμενους. Διευκρίνισε ότι κοινή στρατηγική στόχευση και των δύο κομμάτων είναι να υπηρετήσουν τα τρία μνημόνια για να διασφαλίσουν τα κέρδη επιχειρηματικών ομίλων.

Επανέλαβε ότι το νομοσχέδιο για το συνδικαλιστικό νόμο, με την ηλεκτρονική ψηφοφορία και το μητρώο των εργαζομένων ουσιαστικά είναι φακέλωμα των εργαζομένων και κατήγγειλε την κυβέρνηση για την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, του δικαιώματος στην απεργία, αλλά και για τη νέα επίθεση που ετοιμάζει στο Ασφαλιστικό με τους τρεις πυλώνες, που θα διαλύσει ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό του χαρακτήρα. Οι εργαζόμενοι θα ακυρώσουν αυτά τα σχέδια στην πράξη, κατέληξε ο Μ. Συντυχάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης : Πίσω από τη...

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 19 Μάρτη, η...

Λευτέρης Αυγενάκης από τη CRETA FOOD &...

Ισχυρή εξωστρέφεια με σχέδιο και συνεργασία - Στο προσκήνιο...

«Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης : Πίσω από τη...

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 19 Μάρτη, η...

Λευτέρης Αυγενάκης από τη CRETA FOOD &...

Ισχυρή εξωστρέφεια με σχέδιο και συνεργασία - Στο προσκήνιο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εκλογές πριν ή μετά τη ΔΕΘ; Το παρασκήνιο και τα σενάρια

Κερδίζει έδαφος το σενάριο που θέλει τις βουλευτικές εκλογές...

Τέμπη: Αρχίζει η δίκη – Το κλίμα έντασης, η ευθύνη των δικαστών

Οι βαρύτατες κατηγορίες, οι πολιτικές και οι ποινικές ευθύνες...